Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Prometna nesreča, cenilec ni priznal niti pol škode

Napisal/-a crxdelsol Če nov 08, 2012 9:55 pm

Danes se mi je pičil v rit neučakan imbicil. Ker je bil tako neučakan nismo nič klicali policije in samo izpolnili euro obrazce in šli skupaj na cenitev. Poškodovano je bilo: odbijač (potrgani nosilci, zvit poškodovan odbijač), odbijač je brusil po gumi (ki mi je po poti domov od cenilca tudi počila), obe zadnji luči, napeta haba itd.

Gospod cenilec na Triglavski zavarovalnici je rekel da je avto star in da bo odobril le drug odbijač oz. popravilo v znesku 80€, ko sem mu dopovedoval da so počena tudi stekla zadnjih luči ter da je poškodovana havba je rekel da se on nemore igrati saj je par mesecev pred penzijo... Vredu, hvala gospod Onič, cenilec iz Zavarovalnice Triglav, a mene zanima če greš ti v penzijo, jaz bi rad samo popravljen avto kot je bil pred nezgodo za katero nisem kriv sam!

Kaj mi je storiti? Je možno dobiti kakega "nevtralnega" cenilca ?

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Re: Prometna nesreča, cenilec ni priznal niti pol škode

Napisal/-a black Če nov 08, 2012 10:57 pm

Kakšen avto imaš in koliko je star?

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če nov 08, 2012 11:22 pm

Fiat scudo, 10let. Ma veze kaki je avto in koliko je star pri cenitvi ? Pomoje je nima če je škodo povzročila tretja oseba hočem avto v stanju kot je bil prej-popolnoma izpraven, kar sedaj niti približno več ni.

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Če nov 08, 2012 11:38 pm

zanimivo da ni priznal totalke, meni je canilec prizanl totalko ko je bil odbijač počen ter stena zamaknena. Je pa lepo razložil, da ko dobim izračun (ga še nisem, prometna je bila 2 dni nazaj) ga lahko pokličem ter mi pojasni kako je do cene prišel. Avto: accent 96

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če nov 08, 2012 11:43 pm

zdaj če je bil trk od zadaj ne moreš popravljat havbe na ta račun, razen če govoriš o prtljažnih vratih

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe nov 09, 2012 12:03 am

Onič je posebne vrste gospod. Moreš uporabit pravilen pristop. Malo čudno se sliši ampak je res. On si vzame ogromno časa, vmes gre 2x na čik, potem še na kavo in to vse medtem ko ti ocenjuje škodo. Z očetom, ko je imel škodo par mesecev nazaj, sem bil tam cca 2 uri zato da je avto pogledal v 2 minutah in ga v dodatnih 2 minutah tud poslikal. Se je pa na koncu vse izšlo tako kot se je moralo. Res je, da je že takrat omenjal, da ima namen pred novim letom v penzijo ampak je po drugi strani zelo natančen človek. Ne da ga kaj branim ampak sta mogoče izbrala živčn neučakan odnos, on pa tako pač ne dela.

Jaz ti svetujem pritožbo na zavarovalnico oz ponovni obisk Oniča. Če imaš ti pri Triglavu zavarovan avto in te je zadaj nekdo napičil potem res ne razumem zakaj ni priznal celotne škode. Je krivec za nesrečo prav tako pri Triglavu?

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Pe nov 09, 2012 12:10 am

Vsi na triglavu, ampak spet imam isto vprašanje. Ima to kaj veze da ne dobim kritih luči in ostalih poškodovanih stvari ob nesreči ?

a4 je napisal/-a:zdaj če je bil trk od zadaj ne moreš popravljat havbe na ta račun, razen če govoriš o prtljažnih vratih

Prtljažna vrata sem mislil ja, niti odprejo se ne več.

Avto imam za delat, tak da ga rabim dnevno, ni se mi bockat od enega do drugega cenilca ali 2x do Oniča, ker je svoje vrste tip...to me sploh ne zanima rabim samo čimprej po liniji najmanjšega odpora rešeno zadevo da bo vsaj tehnični šel skozi in čao. Z dvema počenima lučema zadaj nebo šlo pa še gumo morem novo kupit zdaj, ker je zadnji odbijač kovinski in je bil zabit do gume in je drsalo ter jo je preribalo.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe nov 09, 2012 12:38 am

Mogoče ma veze, da gre to iz njihovega žepa in so te na hitro najprej odpravli.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Pe nov 09, 2012 6:29 am

Nevem če je pametno, ker jim na mesec pustimo krepke vsote ko imamo vse zavarovano pri njih da se tako obnašajo.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe nov 09, 2012 7:21 am

crxdelsol je napisal/-a:Nevem če je pametno, ker jim na mesec pustimo krepke vsote ko imamo vse zavarovano pri njih da se tako obnašajo.

Sem gledal cene na G24 pa me je skoraj na rit vrglo, ker so izredno poceni. Zdaj boste videl kok so nas leta in leta lupil, mafija zavarovalniška...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe nov 09, 2012 8:21 am

jaz sem vse urejal na triglavu v mariboru ko sem imel prometno z glanvim cenilcem enote (pozabil sem ime, mislim da g. Jug). Pokliči na območno enoto zahtevaj vodjo, argumentirano povej kaj je bilo in kaj hočeš. Sej če je poškodovano ni druge kot da ti menjajo.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe nov 09, 2012 8:52 am

hippo je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Nevem če je pametno, ker jim na mesec pustimo krepke vsote ko imamo vse zavarovano pri njih da se tako obnašajo.

Sem gledal cene na G24 pa me je skoraj na rit vrglo, ker so izredno poceni. Zdaj boste videl kok so nas leta in leta lupil, mafija zavarovalniška...

Tud jst sem šel pogledat, če bi izbral paket exkluziv, ki ti ponuja največ bi še vedno dal več kot 100€ manj kot dajem sedaj. Zdej al je tle kaka fora al nas pa zavarovalnice res tko lupjo.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe nov 09, 2012 8:55 am

ban je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:

Tud jst sem šel pogledat, če bi izbral paket exkluziv, ki ti ponuja največ bi še vedno dal več kot 100€ manj kot dajem sedaj. Zdej al je tle kaka fora al nas pa zavarovalnice res tko lupjo.

Jaz na mojem prišparam cca 100-150 eurov na osnovnem...
Tale G24 je zgleda derivat Generalija (ali pa imajo pogodbo z njimi), imajo zelo podobno stran, pa tudi škodni centri so Generalijevi. Meni je čisto vseeno kam ga peljem, sam da mi povrnejo to kar morajo.

P.S.: Nimam nobene veze z nobeno zavarovalnico, ne maram pa da me lupijo...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe nov 09, 2012 11:38 am

Doche je napisal/-a:Onič je posebne vrste gospod.

direkt odpoved si zasluži. Tok ljudi ko je na voljo na trgu dela a glih tako ****** grejo imet zaposleno?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Pe nov 09, 2012 6:00 pm

Danes sem šel nazaj, zahteval še kakšnega drugega cenilca zraven in se mu je mlad gospodič nasmehnil in ga postrani pogledal pa mu rekel naj reši kot se zagre. Še vedno dobim rabljen odbijač, le več ur dela imam pripisanih :shock:

Nemoreš vrjet, bom jih drapnil na drugi strani in za vedno spizdil od zavarovalnice Triglav vstran, nočem več slišat za njih.
Ne da noče problemov pred upokojitvijo ki bo decembra, še znan bo ratal z takimi izpadi. Hvala za nič zavarovalnica triglav.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe nov 09, 2012 6:27 pm

crxdelsol je napisal/-a:Danes sem šel nazaj, zahteval še kakšnega drugega cenilca zraven in se mu je mlad gospodič nasmehnil in ga postrani pogledal pa mu rekel naj reši kot se zagre. Še vedno dobim rabljen odbijač, le več ur dela imam pripisanih :shock:

pri meni je bilo tako ... pogleda in slika odbijac. sem mu reku da je se kolotek in kdo ve kaj se zraven, on pa ja ni problem se bo na servisu vidlo.
na servisu so stvar razstavli in popisali kaj je bilo poskodovano ter poslali na zavarovalnico. res pa da je bilo to preko kaska
turbo inside

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe nov 09, 2012 7:57 pm

haha! pri meni 2 leti nazaj enako , človek se v mene zaletel, priznal krivdo, izpolnila obrazen, pridem na TRIGLAV in mi cenilec govori da je avto ež bil lakiran pa ker je star nebodo nevem česa vse priznali.

GNOJI SO NA TRIGLAV-U.

Ne razumem niti kako je lahko še človek naivni da sploh ima tam zavarovano.

Nič kriv, na koncu pa ga najebeš ker ima krivec za u k*urac zavarovalnico
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Pe nov 09, 2012 8:24 pm

Katero predlagate naprej ? Saj vem da tudi če sem pri drugi bi mi cenili na triglavu, saj je povzročitelj imel polico pri triglavu, ampak se mi je že naredilo da sem imel zavarovan parking, se mi je zgodila škoda in isto pri Triglavu ni šlo skozi. Breveze sploh plačujemo take kombinacije, ki jih ne moremo uveljavljati.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe nov 09, 2012 10:26 pm

Sem imel eno prigodo z Zav Triglav cca 2 leti nazaj, o kateri ne bi pisal na dolgo in široko, lahko pa rečem, da so poleg dokazanega zavajanja (ustno so priznali, pravno ne bi šlo skozi) še totalno oderuška zavarovalnica. Za svoj lasten denar sem moral cel esej napisat in potem dati na neko komisijo in bla bla bla...
Uglavnem, hvala lepa Zavarovalnica Triglav, nikoli, nikoli, NIKOLI več!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So nov 10, 2012 6:20 pm

V moj avto je priletel en čičo, ki je zaspal in naredil precej škode. Avto je bil pri njegovi zavarovalnici (Triglav) brez problema ocenjen kot ekonomska totalka. Zanj sem dobil več kot bi dobil na trgu, če bi prodajal nerazbitega. V Ribnici.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost