Imam en velik problem:
Malo se bom razpisal tako da se prosim potrudite vse prebrati

Mesec nazaj sem bil v predoru na relaciji NM-LJ udeležen v verižno trčeneje. Priznam, čeprav težko, da sem prepozno odreagiral in priletel v vozilo pred mano, ki je že bilo vstalvjeno v nesreči. V mene je priletel nekdo drug....
Priznam krivdo za škodo na sprednjem delu, gospod ki je priletel vame prizna...skratka vse štima, tudi kazen sem plačal že

Problem je avto in zavarovalnica. Spredaj počen odbijač, ena luč, nosilec odbijača, zvita hauba (nič na motornem delu)...cca 1400eur škode Zadaj zvito vse do vrat na levi strani, zvita osovina...skratka kr hudo. ...cca 2500eur škode
Avto je bil tako ocenjen na ekonomsko totalko. Naj še omenim da gre za C-max l. 2005, vreden priblizno 4800eur.
Ok sedaj pa res problem: zavarovalnica mi je avto ocenila za 1300eur nizjo ceno, saj upošteva da je avto pred nesrečo bil že razbit spredaj (to je res, vendar 0,1sekunde prej), in me tako opeharila za priblizno polovico tega, torej 600eur!
Ponudila mi je 2000eur, za kar ne morem popraviti niti zadnjega konca! Problem je v tem da jaz njih razumem vendar trdim da se mora avto oceniti na "prvotno" vrednost saj škodo na sprednjem delu nosim sam in tako smatram da bo popravljeno "prej". Upam da razumete kaj hočem vprašati...torej imam kaj možnosti z pritožbo?
Morda tudi to: avto mi je zavarovalnica ocenila šele mesec po nesreči torej, ker nimam svojega vozila že toliko časa trpim tudi gospodarsko škodo, saj bi brez razbitega zadnjega dela imel avto že popravljen, se ga pa na servisu sploh se nso lotili.
HVALA vsem za odgovore!