Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Kakšen ojačevalec...

Napisal/-a Gapiii Pe okt 31, 2008 10:38 am

Torej imam to kišto, zdaj pa rabim ojačevalec se zraven. Torej imam v armaturi se 10cm zvocnike, v vratih 16cm in zadaj v polici ovalce.

Wufer:
Slika

Bi bilo treba vse vezat prek ojačevalca, samo wufer ali kako. Torej kak ojačevalec bi rabil zato, nism pa nic zahteven glede tega.

Kaj je to monoblok? Pride v postev pri takem wuferju in zvocnikih...

Hvala vsem za pomoč, je pa nujno ker bi rad v ponedeljek ze montiral ko bo avto lih podrt.

Lp, Gapi

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe okt 31, 2008 11:11 am

Koliko je močen wofer? Na podlagi tega, veš kolk približno močen ojačevalec vzeti. Bilo bi dober da vežeš sprednji sistem (tiste na vratih) na ojačevalec, ker se dostkrat zgodi da wofer presliši sprednji sistem. V tem primeru bi se ovalci slabše slišali in bi bilo boljše da jih nebi imel ker kvarijo zvok, posebi ker bi jih wofer zabijal.
Če pa že nisi zahteven in te bo še najmanj dela prišlo, veži ojačevalec na ovalce, pa ti bo bolj zvok odzadaj prihajal.
Glede ojačevalca pa vzemi kakšnega 4 kanalnega, bi ti raje priporočal da vzameš kakšega dražjega. Ker glih zdej sem en poceni ojačevalec dal, ki je podobne moči enga ojačevalca ki je bil skoraj 3x dražji. Ta poceni nikakor noče pritisnit wofer da odigra kot more. Vse neki trese, ni pa ga slišat da bi tko lepo odigral bass.

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Pe okt 31, 2008 11:43 am

Aha, mi je jasno ja. Sem ze sam gledal 4 kanalce, vendar sm raje prasal se tukaj. Kako je pa z monoblokom? Pri meni pride v postev?

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe okt 31, 2008 1:13 pm

Monoblock pride v poštev, samo ob močnejšem bassu ti bo preglasilo zvočnike vezane na avtoradijo. Seveda je spet odvisno koliko je močen wofer in ojačevalec.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov