Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Opel vectra - zamenjava avtoradia ??

Napisal/-a marko01 Sr apr 29, 2009 8:05 pm

Pred dnevi sem nabavil opel vectro 2000 letnik. Avto ima serisko komande za radio na volanu. Zanima me ce je ze kdo menjal original avto radio in obdrzal komande, slisal sem ze za neke vmesnike ali kako ?? Ima kdo izkusnje z tem?

lp
Lp by Mare

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če apr 30, 2009 10:12 am

doben nic :shock:
Lp by Mare

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Če apr 30, 2009 10:15 am

Idi na opelforum in tam vprasaj ali uporabi iskalnik , je že kar precej napisanega .

lp

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db Če apr 30, 2009 11:11 am

Jaz imam isti avto in problem, sem se malo pozanimal, moraš pazit ko menjaš avtoradio, namreč posebej moreš naročit še konektor, vse znamke pa tega nimajo.
Jaz sicer razmišljam isto o zamenjavi orig. radia.
Šel sem se pozanimat v big bang, pa mi je prodajalec na avtoakustiki dejal pač , da se dobijo ti konektorji vendar ne delajo na vsakem avtu (baje bi naj sicer bil večji problem pri francozih), ob enem pa mi je povedal, da mi ga on nebo naročil, ker, če ne dela ne morejo vrnit. Ta konektor naj bi stal od 70-100€. Problem bi naj tudi bil, da na enih avtih delajo samo komande ali pa samo zaslon, jaz pa bi rad da bi mi delalo oboje.
Sicer je še ena opcija, baje da tisti ki majo malo več pojma in se ukvarjajo z štromom oz. avtoakustiko znajo to usposobit.
Sicer pa tako kot je napisal h4ck, najboljše je, če se malo pozanimaš še na opel forumu in pregledaš stare teme, jaz še nisem utegnil, vse se pozanimat.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če apr 30, 2009 12:25 pm

Komande ob volanu + display če ga misliš obdržati podpirata pioneer pa alpine, za slednjega ne vem kako je za display. Mogoče tudi še jvc pa še kakšna firma podpira, ampak ni taka razširjena podpora kot je pri pioonerju in alpine. Na njihovi strani imaš seznam kateri avtoradio in avto podpirajo.
Če nisi neroden in ti ni problem razstavljat, pa poznaš vsaj osnovo elektrike je še cenejša možnost. Z dokupljenim obstoječim obvolanski daljincem, lahko tiste gumbe na volanu povežeš. Če pa boš dal nekomu to delat za plačilo, pa je spet uprašanje kolk ceneje boš prišel in mogoče se že splača kupiti konektor. Pri pionerju je cena display pa komande okoli 170 evrov, v tujini prideš malenkost ceneje.

alex1
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a alex1 Če apr 30, 2009 3:58 pm

Pri Alpine pa bodi pozoren na model radia. Čisto vsi podpirajo obvolanske komande medtem, ko modeli CDA in še nekateri podpirajo oboje.
Torej, če želiš da dela oboje izberi kot prvo pravi radio in potem naprej komande.
Cene pri Alpiene (komand) se gibljejo med 7 in 125eur.

lp
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov