Avdiofili, raj za vas...

Domen91
Nov uporabnik

Xsara in Pioneer DEH-2120UB

Napisal/-a Domen91 Če avg 13, 2009 8:46 pm

Živjo!

Prosil bi za pomoč za vgradnjo avtoradia Pioneer DEH-2120UB v Xsaro Exclusive letnik 2004.

Probal sem že sam vendar sem naletel na nekaj problemov:

- Radio se ne ugasne/prižge ob izklopu/vklopu avtomobila. Ali je potrebno samo kake žičke zamenjati ali je potreben kak dodatek?

- Kje bi dobil masko za ta model avta. Ta maska je premajhna (na robovih pri strani je prevelka - bi jo moral pobrusit; zgoraj pa spodaj pa manjka skoraj 1 cm) Kdo ve za kako dobro idejo?

- Kam se da tistih 8 šravbov, ker na radio ne najdem nobene lukne ?

A se sploh splača vgraditi takle radio v ta avto, ali mi priporočate kakšen drugi radio za ta avto; se mogoče kakšen bolje prilega?

Hvala za pomoč, lp Domen.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če avg 13, 2009 10:22 pm

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Pe avg 14, 2009 1:39 am

- Radio se ne ugasne/prižge ob izklopu/vklopu avtomobila. Ali je potrebno samo kake žičke zamenjati ali je potreben kak dodatek?

Torej ti radio skoz dela?

Rumena žica v avtu (Battery) ima stalen tok, rdeča pa samo ko daš kontakt.
1.Veži žico iz avtoradia ki je namenjena stalnemu plusu (da ti shrani postaje nastavitve itd.) na rumeno od avta.
2. Žico za "tok" oz. "+" iz avtoradia pa povežeš na rdečo iz avta (da bo radio prižgal samo ko bo kontakt in ugasnil ko nebo več kontakta)

Je še ena varianta če ti tega ne uspe vse žice za tok iz avtoradia povežeš na rdečo od avta (ko boš ugasnil kontakt bo pač zbrisalo vse nastavitve in radijske postaje-če ne uporabljaš radia in posebnih nastavitev je kr ok).

Jaz imam najraje vse na rumeno povezano da lahko poslušam tudi brez ključev. Upam da sem ti kolk tolk razumljivo napisal, da pa zveš kera je kera iz radia pa ti piše v navodilih samo ponavadi so itak po barvah:
Rumena stalen tok
Rdeča ob kontaktu
Črna masa

Domen91
Nov uporabnik

Napisal/-a Domen91 To avg 18, 2009 7:41 pm

Evo uštimal.

Sem pelu k enmu v Strahinj, pa mi je model zrihtu: kabel iz kontakta v radio + brušenje maske + varovalka nova posebi za to za vse skp 20€.

Hvala še enkrat tudi Vam, lp Domen
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost