Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
alessio983
Nov uporabnik

ovalci - na polico ali ob stran

Napisal/-a alessio983 Pe sep 04, 2009 11:07 am

Hay

Vgradil sem ovalce ob stran od zadaj zraven police , malo sem priredil luknjo vendar je šlo , zdaj me pa zanima ali bi bilo bolje da jih dam na polico , da se imajo porsto gibat v prtljažnik , ali bi bilo vseeno , sedaj so zraven blatnikov za plastiko in se mi zdi da jih duši

Lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe sep 04, 2009 11:10 am

Ovalci so že v štartu polom, če pa želiš izvleči največ iz njih, jim naredi škatlo...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
alessio983
Nov uporabnik

Napisal/-a alessio983 Pe sep 04, 2009 11:53 am

hay

ja kaj pa bi bila opcija , ojačevalc pa woofer vrjetno , samo je preveč €

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe sep 04, 2009 3:44 pm

Ojačevalec, woofer pa kable maš rabljeno za 100-150 eu, novo pa za 200-300eu, pa se veliko bolj splača kot pa ovalci. Muzika v avtu mora igrati od spredaj, za bass pa skrbi woofer, ki pa je lepo v prtljažniku saj se bas itak širi po avtu in težko definiraš od kje prihaja.
Ovalci če so dobri pa lahko solidno igrajo v polici, ki pa mora biti ojačana (seveda pa ne škodi če so vezani na ojačevalec) Še vseeno pa sem za woofer zadaj :D
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe sep 04, 2009 3:58 pm

če bi poveal za kakšno moč se gre okoli teh ovalcev bi bilo lažje....drugače pa ja, ovalci niso primerni, da si jih stlačil v majhen prostor tam v bok avta. Najbolj lepo bodo igrali če jih daš na polico, če bi pa rad imel globok bas jim pa naredi škatlo (podobno kot za vufer) in ti bodo fajn butal na nizke, ampak čistina pa ne bo tako lepa.

Drugače pa najlepšo zvočno sliko ustvariš z visoktonci v armaturki, srednji v vsa vrata in nizkotonc v prtljažnik. ;)

LP

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Pe sep 04, 2009 4:16 pm

se strinjam z alanq in gigi-jem...predaj v vrate 16ke, tviterje na armaturko, kamot povezes na radio, v prtlaznik pa subek in en mali ampek! sub + amp te pride cca. 130€, pa si nardis kompresijsko skatlo da ti zavzame cist majckeno prostora subek ti bo pa glih tako igral...nebo ti avtona raztegovalo, bos pa imel bolj polno sliko zvoka! s kot si in kak dalec seze tvoja denarnica ter kaj vse od nastetega ze imas?
lp

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Pe sep 04, 2009 5:19 pm

In kateri komplet imaš v mislih za 130€ da bo poganjal sub v kompresiji?

Sub daj kar v br škatlo, pri teh nekaj 10 watih, da bo vsaj malo zamigal. Še bolje pa da prej priključiš sprednje zvočnike na ojačevalec kot da kupiš sub.

Osnova da si postaviš nek sistem je min. 400€ (16tke, sub, štirikanalec), če ne je bolje da obdržiš ovalce in igra pač kolikor igra, če se boš spustil v strošek 100-150€, boš kmalu videl da to ni to in boš menjal stvari pa si na slabšem kakor da bi takoj kupil nekaj spodobnega.

Raje malo počakaj z nakupom.

Lp

Uporabniški avatar
alessio983
Nov uporabnik

Napisal/-a alessio983 Pe sep 04, 2009 6:33 pm

zvočnike imam te Alpine 350 W 90 RMS-a . Zanje sem odštel nekje80 €. (novi ) Hotel sem pa imeti woofer , vendar ne znam sam povezati ojačevalce in vse , in bi mogev še nekoga dobiti. Kolker sem gledal mi nebi prišlo pod 200 € kar pa nimam. Zvočnike sem pa moral itak kupit ene ker jih sploh ni bilo not prej :)

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Pe sep 04, 2009 10:33 pm

če bi dajal sub ti je najboljša rešitev chorus line sub (prodaja kranjec audio), ker nese res malo prostora in dela dobro( v kompresijski škatli)! preverjeno ;) ojačvalec za to te pa stane okoli 160€ da max požene ta sub. seveda je pa še drugih opcij na razpolago

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 So sep 05, 2009 12:37 am

Lej če že imaš te zvočnike kupljene, si dokupi kakšen dvokanalni ojačevalec da bi poganjal te zvočnike, vsaj da izkoristiš. Lahko jih komot daš na polico in za njih bo tudi boljše. Ojačevalec pa sploh ni problem ugradit, posebi kakšnega dvokanalnega ne. Še kable dobiš poceni. Res da je lepše slišati zvok od spredaj, ampak vse je odvisno od človeka. Konc koncev najboljši sistemi se sestavljajo iz 12 zvočnikov al več, kje je zvok povsod v avtu. Zakaj tudi ti nebi imel zvok od zadaj (če imajo tudi ti sistemi), po mojem boš več kot zadovoljen tudi če boš brez woferja. Lahko kasneje dodaš, takrat pa ne pozabi ovalce zapret da ga wofer ne zabija.
Sam imam sistem isto tako kot so zgoraj napisali, ampak bom kr se da hitro presedlal da dam dodatni par zvocnikov od zadaj ker mi je lepsi zvok. Sicer ne grem na ovalce, ker men niso ne vem kaj. Posebi lepo pride do izraza zvok v avtu če je še wofer v zaprti škatli in vse skupaj lepo igra uključno z zadnjimi zvočniki.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So sep 05, 2009 4:09 pm

[quote="Scorp84"]. Konc koncev najboljši sistemi se sestavljajo iz 12 zvočnikov al več, kje je zvok povsod v avtu. Zakaj tudi ti nebi imel zvok od zadaj (če imajo tudi ti sistemi), quote]

:twisted: Daj, prosim povej primer vrhunskega avtomobila z 12imi zvočniki :lol:

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 So sep 05, 2009 4:21 pm

jaz mam v alfi jih 10 original.
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So sep 05, 2009 5:15 pm

Govoril je o najboljših sistemih, pod to si predstavljam kvaliteto in ne kvantiteto. Kaj imaš ti v Alfi tukaj ne igra nobene vloge.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 So sep 05, 2009 5:48 pm

Jah kakšen bang & olufsen v audiju a8 http://www.carpages.co.uk/audi/audi-a8-31-05-06.asp
Pa alfa 166 ma pač serijsko tako kot je napisal gt turbo 17, seveda z wooferjem vred.

Večina višje klase ima kar nekaj zvočnikov notri.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So sep 05, 2009 6:14 pm

Ja vem da ima, ampak je to bolj ekskluzivna ponudba kot najboljši sistemi v avtomobilih.
Poglejte si Galaxy DLS, saj je na forumu, to je slovenska referenca če ne svetovna za dober audio sistem v avtomobilu.
Ne pa osnovne Bose sisteme po avtomobilih omenjah ki so po večini nateg, BO verjamem da lepo igra in najbrž še kakšen.
Vendar je pa vse to namontirano v večjih avtomobilih kjer je njihov namen igrati vsem potnikom v avtu.

Pri resnih custom sistemih je pa še sub spredaj, s tem da igra ponavadi poleg njega zgolj trosistemski stereo sistem, se pravi max. 7 enot.

Sicer pa kot povsod, manj je več.

Lp
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov