Imam sledeč problem. Kupil sem citroena XP (letnik 09, bencinar 1,6 16V) z original avtoradiem (JVC) in zvočniki (no name), kateri so delali brez problemov, samo zvok je bil pač bolj bogi (brez kretnice). Da skrajšam... Sedaj imam vgrajen Blaupunktov avtoradio Hamburg MP57, zvočniki pa so dvosistemci z visokotonci v armaturi proizvajalca Focal, povezani preko kretnice. Imam še nizkotonca z ojačevalcem v prtljažniku, ki pa ni problematičen ta trenutek.
Problem je v tem, ker mi kretnica lovi visokofrekvenčne motnje, ki prihajajo iz motorja, tako da slisim motor (obrate) v visokotoncih. Vsa stvar izpade, kot da bi imel turbino in za kakega mulca to niti ne bi bilo tak slabo...
Preizkušeno je bilo naslednje, žal brez uspeha:
- kompletno odklopljen avtoradio
- na novo potegnjeni kabli od kretnice do visokotonca
- kretnica proizvajalca Blaupunkt in kasneje še zvočniki Blaupunkt
- faradejeva kletka okoli kretnice (malo boljše a ne kaj dosti) (ALu folija povezana na maso)
Ko ni priklopljene kretnice tudi ni piskanja v visokotoncih.
Spomladi imam namen kupiti še ojačevalec za sprednji sistem, kateri bo mogoče kaj pomagal, vendar, če bodo spet kretnice...

Ostane mi samo še priklop trosistemskih zvočnikov neposredno na radio, samo to ni isto, kot če imaš visokotonce v armaturi...
Problem ni kritičen, je pa kar moteč, ko ti ob pospeševanju piska v zvočniku...
Kako bi se dalo rešiti ta problem ?
Hvala !
LP
MAre