Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Silencer
Nov uporabnik

Kje mi lahko zvezali in vgradili avtoradio in kamero?

Napisal/-a Silencer So nov 07, 2009 12:23 pm

V kratkem bom v avtu (Peugeot 206 - 01) zamenjal avtoradio in sicer po vsej verjetnosti bom kupil nekaj z zaslonom, kamor bi bila priklopljena tudi kamera, ki bi bila nameščena na zadnjem delu avtomobila.

Glede na to, da sam nisem še nikoli vgrajeval avtoradia, kaj šele kamero me zanima, katero podjetje (lahko tudi posameznik) iz Ljubljane ali Kranja in okolice bi mi lahko vse skupaj povezal in vgradil po ugodni ceni.

Ko smo že pri namestitvi me zanima še nekaj - že kar nekaj časa imam 12V-220V pretvornik (nekaj podobnega kot tole) in me malenkostno moti, da ga moram ves čas priklapljati pa še nekoliko nerodno ga je postavljati, zato me zanima, če se ga da kar direktno zvezati na žice in lepo namestiti nekam, kjer ne bo zasedal prostora - če je kdo kaj takega že izvajal oziroma če mi lahko tudi kje zrihtajo?

megaboy
Nov uporabnik

Napisal/-a megaboy So nov 07, 2009 12:44 pm

kdaj pa bi ti rabu za zvezat?drugače ti lahko jst sam mores sporočit prej.Pa v ljubljano pridit...

Lp

Uporabniški avatar
Silencer
Nov uporabnik

Napisal/-a Silencer So nov 07, 2009 1:40 pm

Najprej avtoradio z zaslonom - 1 DIN. Nekaj TAKEGA (ne ravno ta model, katerega točno se bom še odločil - definitivno kakšna cenejša varjanta).

Potem pa še zadaj na avto kamero. Nekaj TAKEGA (verjetno ne točno to, malo si še ogledujem nočne v tujini). Povezana je pa jasno z avtoradijem, torej kable speljati kjer se pač speljejo do avtoradija :P

To nekako bi res rad porihtal, nato pa če je še možno, kot sem napisal za tisto škatlo - pretvornik v 220V, da bi se povezalo direktno na 12V in ne preko "vžigalnika" in da bi se fikcno nekam montiralo. Edino kar me skrbi tukaj je, da bi zadevo uničil, ker v navodilih piše, da je najprej treba zadevo izključit potem avto ugasnit oziroma najprej avto prižgan, nato pa vključit - sicer notri ima varovalko ampak je nebi rad ves čas menjal - ali so ti le redke izjeme in zadeva le ni tako občutljiva?

Torej avtoradio in kamero bi definitivno rad namontiral, kar se pa tiče pretvornika pa ga imam lahko tudi tako kot do sedaj...

megaboy
Nov uporabnik

Napisal/-a megaboy So nov 07, 2009 1:56 pm

Zanimivo..dobra izbira bi bla tega radia kamero bi pa jst izbral tisto katera podpira night vision..ker potemi ce bos dal navadno kamrco notri bos ponoci vido vec al manj crnino na lcd-ju..
Glede pretvornika se ga tud da zmontirat posebej povlečeš dodatne kable pa varovalke pa je...

Lahko me lahko pokličeš pa se zmenva
030306415

Lp

Uporabniški avatar
Silencer
Nov uporabnik

Napisal/-a Silencer So nov 07, 2009 2:21 pm

Te pokličem čez cca 14 dni ko bom imel pripravljeno robo. Koliko cca bi pa to prišlo?

Kaj pa sicer kakšna podjetja opravljajo take zadeve? Nekaj let nazaj sem bil v Šenčurju pri neki avdio-hifi firmi kjer sem kupil neke kable ampak ne vem če tudi montirajo zadeve oziroma če se sploh še ukvarjajo s tem.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So nov 07, 2009 2:41 pm

Te firme v Šenčurju ni več,lahko se pa zapelješ do Lesc. http://www.carhifi.si/homologacija.html
Zadnjič spremenil RedBull™, dne So nov 07, 2009 3:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

megaboy
Nov uporabnik

Napisal/-a megaboy So nov 07, 2009 2:52 pm

Vredu ce se bos odločil ti kr poklic..glede cene ne skrbi..
drgač avtoradio sploh ni noben problem vgradit glede kamere tud ni noben bav bav edino sredino na odbijaču moreš lepo ujet pa kable napelat...

Ce se boš pa odloču pelat montirat kateremu serviserju ali pa kam pa mal poišč preko googla.Jih mas mislim ene par pri vas na gorenjskem.

Lp

Uporabniški avatar
Silencer
Nov uporabnik

Napisal/-a Silencer So nov 07, 2009 4:12 pm

Čez 14 dni, največ 3 tedne bi moral imeti vse pripravljeno, tako da te takrat pokličem če se kaj ne zalomi oziroma če mi bodo zrihtali kje drugje (mogoče kjer bi zadevo kupil).

Saj homologacija pa za kamero ni potrebna kajne?
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov