Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
GoGy
Novinec

Kraj: Ljubljana

Citroen C5 - neoriginalen avtoradio + maska za avtoradio

Napisal/-a GoGy Sr sep 23, 2009 1:47 pm

Pozdravljeni,

oče je kupil Citroena C5 (letnik 2007) in v njem ni avtoradia (luknja).

Kako izbrati kak normalen avtoradio na CD in da bi normalno delovale komande na volanu in da bi bilo lepše videti očem (maska), ker je luknja večja kot je navaden avtoradio... seveda ni potrebe po kakih dragih variantah vendar nekaj da bo normalno delovalo in da bo ugodno.

Kateri avtoradio paše tja notri?
Kje dobiti masko?
Kje to montirati in koliko bi stala taka montaža?
Verjetno bi potreboval tudi konektor... koliko stane in kje ga dobiti?

Hvala za odgovore...

Slika za približno oceno velikosti maske je npr nekaj takega, vendar pri nas ni avtoradia notri
Slika
odkleni svojo Nokio brezplačno http://www.dekodiraj.mobi
Baza ukradenih, izgubljenih in najdenih mobilnih aparatov http://www.baza-ukradenih-gsm.com

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr sep 23, 2009 1:51 pm

Kupiš masko (poglej na caraudioempire.com) za par€ za tvoj avto, potem pa vanjo vstaviš navaden radio velikosti 1 din ki ga kupiš kjerkoli pač hočeš in kakršnegakoli pač hočeš. Konektorčki in ostalo bi načeloma moralo pasat.

Glede obvolanskih komand pa je tako.. to boš težje zrihtal. Sicer se za določene avtomobile in avtoradie dobijo moduli, ampak so precej dragi (cca 100€).

Uporabniški avatar
GoGy
Novinec

Napisal/-a GoGy Sr sep 23, 2009 2:02 pm

na caraudioempire.com sem že prej gledal vendar imam občutek da je luknja večja kot je ta maska

Slika

Videl sem da imajo še eno, ki pa je še manjša.

Nekaj sem bral okoli, da ne paše ravno vse, zato ravno sprašujem za konektor kajti ne bi rad kupil napačnega. Sicer že imam navaden avtoradio CD Kenwood z euro konektorjem iz starega avtomobila. Kako pa to reč povezati brez adapterja pa ne znam zato sprašujem kje in kdo bi to uredil ter kolikšna je okvirna cena.
Baza ukradenih, izgubljenih in najdenih mobilnih aparatov http://www.baza-ukradenih-gsm.com

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Sr sep 23, 2009 2:03 pm

ce bos naso masko na netu pol ok, glede obvolanskih komand, pa tile adapterji mislim da niso vec tako dragi, ker je prisla neka nova zadeva ven.,..gogy poklici na to stevilko: 041/230-236 (Ales). Moz ima doma trgovino z avtoakustiko, pa se pozanimaj glede obvolanskih komand, in glede maske...Moz je mojster svoje stroke in najbols da ga poklices in ti bo vse tocno povedal kaj in kako. Za montazo mu tudi lahko reces, je pa iz Slovenj Gradca!
lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr sep 23, 2009 2:11 pm

al pa, glede na to da si iz ljubljanskega konca, se zapelješ do RadioVili in ti bo povedu vse, kar te zanima.
Slika

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Re: Citroen C5 - neoriginalen avtoradio + maska za avtoradio

Napisal/-a Mare77 Sr sep 23, 2009 2:12 pm

GoGy je napisal/-a:Pozdravljeni,

Kako izbrati kak normalen avtoradio na CD in da bi normalno delovale komande na volanu in da bi bilo lepše videti očem (maska), ker je luknja večja kot je navaden avtoradio... seveda ni potrebe po kakih dragih variantah vendar nekaj da bo normalno delovalo in da bo ugodno.

Kje dobiti masko?

Hvala za odgovore...

Slika za približno oceno velikosti maske je npr nekaj takega, vendar pri nas ni avtoradia notri
Slika

Če ti kaj pomaga, bom jaz prodajal original avtoradio iz citroena Xsare picasso (CD), je pa 1 DIN velikost (klasični avtoradio), kateri bi moral delati na obstoječo obvolansko ročico.
Cena vmesnika za komande za Blaupunkt avtoradio me je prišla pa 70€. Žal pa tako ne dela prikazovalnik na armaturni plošči, samo obvolanske komande so delujoče.

LP
Mare

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr sep 23, 2009 2:28 pm

IcEm4n je napisal/-a:al pa, glede na to da si iz ljubljanskega konca, se zapelješ do RadioVili in ti bo povedu vse, kar te zanima.

res je ;) mark ti bo poštimal tak kot more bit. Najboljše, da greš osebno po masko, ker včasih preko neta ne dobiš prave zadeve za svoj avto.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr sep 23, 2009 3:38 pm

še en glas za radio Vili, , si kr uzamejo čas in ti marsikej razložijo in povejo opcije, tut masko bi mogl met in za komande tut, ampak je od 70€ do 130€ - novejši avti majo dražjo varianto...

Uporabniški avatar
GoGy
Novinec

Napisal/-a GoGy Sr sep 23, 2009 10:58 pm

Ne vem zakaj sem mislil, da ima ta Citroen komande in jih v bistvu sploh nima. Mimogrede sem se peljaš mimo Šetine na Ježi v Ljubljani (ker živim v bližini) in je pogledal in mi pokazal, da komand sploh ni (verjetno zato, ker je v oglasu pisalo veliko več opreme kot jo dejansko ima).

V glavnem je povedal, da bo zjutraj poklical in povprašal za komplet masko in adapter in bova dala notri kar očetov stari avtoradio CD. Strošek naj bi bil cca 30eur vendar mi natančno sporoči zjutraj.

Na sploh mora oče najprej urediti papirje in nato v akcijo še za ostale zadeve...

Zaenkrat se zahvaljujem vsem, če pa bo še kaj se oglasim.

Uporabniški avatar
devilll
Nov uporabnik

Napisal/-a devilll Če nov 12, 2009 6:53 am

za c5 ta letnik mam jst original radio doma če kdo mogoče rabi.....

CarAudioEmpire
Nov uporabnik

Napisal/-a CarAudioEmpire Če nov 12, 2009 2:27 pm

Pri tem avtu je lahko zelo problem, potrebuješ poseben vmesnik, ki pri blaupunktu na primer stane 127 eur.

Vedet moraš pa, da maš lahko problem s parking senzorji, če so vezani preko radia, probleme z dostopom do potovalnega računalnika in podobno.

CarAudioEmpire
Nov uporabnik

Re: Citroen C5 - neoriginalen avtoradio + maska za avtoradio

Napisal/-a CarAudioEmpire Če nov 12, 2009 2:35 pm

Mare77 je napisal/-a:
GoGy je napisal/-a:Pozdravljeni,

Kje dobiti masko?

Hvala za odgovore...

Slika

Če ti kaj pomaga, bom jaz prodajal original avtoradio iz citroena Xsare picasso (CD), je pa 1 DIN velikost (klasični avtoradio), kateri bi moral delati na obstoječo obvolansko ročico.
Cena vmesnika za komande za Blaupunkt avtoradio me je prišla pa 70€. Žal pa tako ne dela prikazovalnik na armaturni plošči, samo obvolanske komande so delujoče.

LP
Mare

Po vsej verjetnosti maš drugačen tip avtoradia kot on...
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov