Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To dec 01, 2009 5:27 pm

sub in zvočnik nista isto!
Freude am Fahren

CarAudioEmpire
Nov uporabnik

Napisal/-a CarAudioEmpire To dec 01, 2009 7:12 pm

belkaena je napisal/-a:
vepar je napisal/-a:
čare je napisal/-a:zvočniki so pravilno priklopljeni 100%

ni fora u tem da so pravilno priklopljeni al ne.
na enem probaj zamenjat plus pa minus med sabo. na drugem pa pusti pri miru.
ponavadi pomaga.

Ali jaz narobe vidim ali pa jih ti pošteno strelaš?

Torej ti predlagaš na enem zvočniku + - na drugem pa - +, skratka različno? :shock:

Če je tako, kar probaj, me zanima kako bo igralo :) Če bo tako kot pri meni ko sem tako stvar naredil ponesreči pri 2 X 15" subih, bo samo zelo brnelo drugega pa nič :)

Ne bo brnelo. Problem je če faze fališ v tem, da se zvočnika izničujeta. S tem ko ti zamenjaš zvočniku + in -, mu ti samo zamenjaš "timing" kdaj je membrana v skrajni spodnji točki in v zgornji (če lahko tko na hitro napišem. Če so faze pravilno, boš z menjavo tega vse zajebal, če je obratno boš vse popravil. Veliko home improvementov se tako nategne, potem je pa z zvočniki vse narobe :).

Problem v marei weekend ni najbrž to da je prevelik prtljažnik ampak to da ne dihta dovolj. Namreč, membrana zvočnika naj bi delala pritisk, in če prostor pred in za zvočnikom nista ločena, je podobno kot če bi hotu s pumpo spraznt lavor, s tem da bi odtočno cev postavil nazaj v lavor not (po kmečko povedano).

Še najbolj se strinjam s Croma-tom, majhna škatla in sub, sicer pa, po liniji najmanjšega odpora, ovalce v pravilno velke kište...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To dec 01, 2009 7:59 pm

No da še enkrat poudarim zvočniki so 112% pravilno priklopljeni in če bom jaz pri svoji menjal pole bo basa še manj,je benti saj nisem zabit da bi se od radia do zvočnikov zgubil :D in ja vem da je en mali woofer rešitev ampak bo kar dobro tako kot je.

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar To dec 01, 2009 9:39 pm

še enkrat. ker očitno ti ni lih jasno. v nekaterih primerih nesmejo bit prov priklopljeni! menjaj na enem in poročaj.. razlika bo samo to, da bo manj ali pa več basa- nič neboš skuril.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To dec 01, 2009 9:47 pm

kateri primeri pa so to,da zvočniki nesmejo bit pravilno priklopljeni??

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Napisal/-a vepar To dec 01, 2009 9:48 pm

sedaj bereš enega. če ni basa iz ovalcev ali prvega sistema.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo To dec 01, 2009 9:52 pm

samo če pravilno priklopiš zvočnike,potem ni problem v vezavi ampk v skatli oz. paneli ali pa v samih zvočnikih ;) ne razumem kako lahko bolš špila če imas zvočnike nepravilno vezane :ue

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Napisal/-a vepar To dec 01, 2009 10:05 pm

men se neda doktorirat iz tega.. v mnogih primerih sem to videl in z tem rešil problem.. bl natančno je pa caraudioempire napisal zgori.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To dec 01, 2009 10:30 pm

čare
ne dvomim, da ni pravilno priklopljeno, temveč napisal sem, da jih moraš kontra priklopiti, se pravi en par pusti kot je, se pravi tam kjer je + naj bo plus in - naj bo-, drugi par zvočnikov pa daj (-na +) in (+ na -), tako, da kontra nabija. preverjeno, verjami , s tem imam izkušnje in dela dosti bolje, kot pa klasična povezava. Poizkusi nimaš kaj izgubiti.

CarAudioEmpire
Nov uporabnik

Napisal/-a CarAudioEmpire Sr dec 02, 2009 8:48 am

Če ne drugega, lahko z obračanjem na obeh zvočnikih zadaj poloviš faze s sprednjimi zvočniki in bo zato bas glasnejši...Te nastavitve so sicer zelo grobe, lahko narediš z njimi tudi več škode kot koristi, ker lahko fazo obrneš samo za 180 stopinj... resnejša ozvočenja imajo to za nastavljat bolj natančno.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr dec 02, 2009 5:50 pm

CarAudioEmpire
moram povedati, da to menjavo delam že leta in nikoli nobenih problemov, vsaj jaz ne oz. ozvočenje.

CarAudioEmpire
Nov uporabnik

Napisal/-a CarAudioEmpire Sr dec 02, 2009 10:40 pm

samo mesarec je napisal/-a:CarAudioEmpire
moram povedati, da to menjavo delam že leta in nikoli nobenih problemov, vsaj jaz ne oz. ozvočenje.

Mogoče se da to res različno dojet, kar sem napisal. Gre se za to, če tebi zvočniki igrajo v fazi in če potem na enemu fazo obrneš, ne bodo več igrali v fazi in bo zvok slabši.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo Sr dec 02, 2009 11:05 pm

CarAudioEmpire je napisal/-a:
samo mesarec je napisal/-a:CarAudioEmpire

Mogoče se da to res različno dojet, kar sem napisal. Gre se za to, če tebi zvočniki igrajo v fazi in če potem na enemu fazo obrneš, ne bodo več igrali v fazi in bo zvok slabši.

2x 8)

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Ne dec 06, 2009 12:55 pm

37 odgovorov pa 2 uporabna...

woofer v bok pa gas... ovalci v škatle? pa kje živite? še v socializmu... en ovalc ima površino veliko kot 20cm zvočnik... in seveda da tam ne dela v 5 lit škatlah... bo treba narest konkretno večje... :roll:

tako kot je croma rekel... 25cm sub v škatlo pa mirno... ne pa ovalce po možnosti na radio priklopljene matrat... pol na konc bo pa debata kaj bolj seka...

:roll:

lp

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne dec 06, 2009 1:08 pm

mito155 nekak se najbolj s tabo strinjam. zakaj bi delal doktorat, pa neke male škatle za ovalce, če ne bo zlepa pravega učinka. avto očitno ni narejen za te zadeve in konec debate. ima tudi kolega v lantri karavan enak problem, pa smo probal že vse mogoče načine in nam ni ratal. nazadne smo v 14litrske zaprte škatle postavli neke 16ke MB pa je nekako špilalo, prej pa ni blo varjante. iste ovalce smo potem dali v reno19(takratko) in glej ga zlomka, smo dobil prou lep bas.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 06, 2009 1:46 pm

sem že zdavnaj rekel da nehite komplicirat.Od začetka ni bilo nobenga odgovora in sem šel zbijat škatlo da sem ugotovil da to ni nič potem pa ste se začeli razpisovat...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Ne dec 06, 2009 2:00 pm

Jst jih mam v Marei (20ke) v prtljažniku ob straneh(vgrajene v tiste predale za prvo pomoč ipd),pa prek ojačevalca in je za moje potrebe čist dost - bas sicer dalč od wooferja prej, ampak k maš otroka, pride vsak cm v prtljažniku še kako prav :)

Btw, se da dobit 20 cm zvočnike (mide) z ločenim tweeterjem? Al so 16ke max kar obstaja?

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo Ne dec 06, 2009 2:05 pm

čare je napisal/-a:sem že zdavnaj rekel da nehite komplicirat.Od začetka ni bilo nobenga odgovora in sem šel zbijat škatlo da sem ugotovil da to ni nič potem pa ste se začeli razpisovat...

@čare: drgač pa js mislm da bi največ dosegel bass-a s tem da bi naredil nekaksno "pregrado" ,kokr si ze omenil ;) ..nebi ti veliko placa zasedl,pa še pomoje bi bol špilal,ker spet to je malo večja skatla :D ..če si seveda to imeu v mislih :roll: :D

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo Ne dec 06, 2009 2:08 pm

Speedfighter je napisal/-a:Jst jih mam v Marei (20ke) v prtljažniku ob straneh(vgrajene v tiste predale za prvo pomoč ipd),pa prek ojačevalca in je za moje potrebe čist dost - bas sicer dalč od wooferja prej, ampak k maš otroka, pride vsak cm v prtljažniku še kako prav :)

Btw, se da dobit 20 cm zvočnike (mide) z ločenim tweeterjem? Al so 16ke max kar obstaja?

http://www.gapex.si/evolution_car_audio_ljubljana.html

tukaj uprasaj ;) ..js mislm da nebi smel bit problem jih najdt :D

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Ne dec 06, 2009 5:54 pm

Speedfighter je napisal/-a:Jst jih mam v Marei (20ke) v prtljažniku ob straneh(vgrajene v tiste predale za prvo pomoč ipd),pa prek ojačevalca in je za moje potrebe čist dost - bas sicer dalč od wooferja prej, ampak k maš otroka, pride vsak cm v prtljažniku še kako prav :)

težka bo... vsaj za neko normalno ceno...

lp
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov