Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Theos
Nov uporabnik

Sprednj sistem zvočnikov

Napisal/-a Theos Sr nov 12, 2003 12:38 am

Kupil sem rabljenega Fiat una pa ima notri dva zvočnika, spredaj ki merita 10cm v premer. Zdaj me pa zanima kašne so opcije da spredaj naštimam nek dokaj spodoben sistem, da lahko malo bolj na glas poslušam muziko.

Problem je v tem da so tiste luknje na armaturni narejene le za 10cm zvočnike in bi kaj večjega težko noter spravil. Se da dobit kaj dobrega 10cm ali bi moral dati zvočnike kam drugam? Samo prosim ne zadaj! ne na zadnjo polico ali zadnja vrata! Hočem imet zvok spredaj, okoli mene, ali pred mano. Sovražim zvočnike zadaj. bi bila mogoče opcija namestitev v vrata? Ali bi mi lahko svetovali katere da ne bom imel preozkih vrat in preširokih zvočnikov.

Hvala za odgovore že v naprej!

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Galantfrik Sr nov 12, 2003 2:35 pm

Pejt na http://www.avtoakustika.com !
Tam ti bodo fantje najbolš svetovali. Drugače pa se seveda dobijo 10cm zvočniki od večine proizvajalcev. Jst mam tud v armaturki spredej prostor samo za 10cm zvočnike, bo treba pač zamenjat, ampak se vse dobi tudi za spodobno ceno.
:wink:
Slika

Dani
Uporabnik

Napisal/-a Dani Sr nov 12, 2003 8:39 pm

Nared si panele pa dej noter kaksne vecje zvocnike :wink:

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi Ne nov 23, 2003 10:06 pm

Mislim da bi blo najboljše da si priskrbiš oz. narediš ene distančnike za dat 16ke v vrata, razlika bi bla konkretna, na armaturko pa pustiš 10ko z tw, oz nabaviš boljši TW v sistemu z 16kami :wink:

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Ne nov 23, 2003 10:11 pm

Definitivno si daj distančnike za manjmanj 16cm. Ker od 10cm neboš mel velikega učinka. Vse kar je dalje od 16cm pa je odlično (sploh globina zvoka).
Slika

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Po nov 24, 2003 3:41 pm

Mam tud jaz Unčija in tisti 10cm zvočnik kar pozabi...imaš ravni panel in zelo enostavno se da naredit distančnik...sicer gre za mišjo dlako na vrata ker vinta za šipo odpirat dost placa požre.
Če maš pa rad bolj glasno potem pa si omisli nekaj podobnega kot sem si jaz 4×20cm v ena vrata :wink:
Bom probal kako sliko poiskat.

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

nakamichi
Novinec

Napisal/-a nakamichi To nov 25, 2003 1:18 pm

Mislim da 20ke temu cloveku ne bodo dosti pomagale, saj je v tem primeru potreben ze kar 3 way sistem za kavlitetno reprodukcijo in se cene vrtoglavo dvignejo :roll:

Uporabniški avatar
AR-146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR-146 To nov 25, 2003 1:23 pm

drugač če imaš stari model punta maš 8cm spredi ne 10
pa še na zadno polico ovalce vrž ba bo pocen pa dobr špilal

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince To nov 25, 2003 3:08 pm

nakamichi je napisal/-a:Mislim da 20ke temu cloveku ne bodo dosti pomagale, saj je v tem primeru potreben ze kar 3 way sistem za kavlitetno reprodukcijo in se cene vrtoglavo dvignejo :roll:

Nakamichi...mislim, da se lahko iz samega posta sklepa da človek ne cilja na nek vrhunski SQ sistem* zato cool down :?
Sam sem sprednji sistem načrtoval z zelo zahtevnim človekom (kar se SQ-ja tiče) in ta mi je svetoval poleg 20-k samo še tw oz. mogoče celo horn (ker začne pač malce nižje igrat od tw).

*Theos da boš približno vedel kaj se pravi SQ za primer recimo...en spodoben SQ amp recimo 2×100W RMS te pride tolko kolikor si ti najbrž za Unota dal :roll: ...that`s why i don`t like SQ :wink:

LP

Vince
Največji osebni dosežek

Edi
Nov uporabnik

Napisal/-a Edi Pe nov 28, 2003 4:11 pm

Vince je napisal/-a:
*Theos da boš približno vedel kaj se pravi SQ za primer recimo...en spodoben SQ amp recimo 2×100W RMS te pride tolko kolikor si ti najbrž za Unota dal :roll: ...that`s why i don`t like SQ :wink:

LP

Vince

Vince, ta sestavo SQ avta ne rabiš bajne vsote denarja, lahko si narediš tudi z cenejšo robo in tako bi bilo treba ljudi vzpodbujat. En povprečen ojačevalec za SQ te ne stane zmeraj več kot 100k. Sam pa verjamem, da bi se dalo tudi z zelo cenejšo robo soliden avto naredit. It is all in the instal...

LP, Edi

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Pe nov 28, 2003 7:48 pm

Edi...zadel si ravno to kar hočem jaz povedat!!!
Kakor se omeni SQ folk ful misli kake bedne sisteme mamo mi, ki imamo radi tudi GLASNO!!!
To sploh ni res. Jaz ne ciljam samo na glasnost ampak hočem da vsak komad v mojem avtu zveni tudi LEPO!
SQ si pač vsak pojmuje drugače...kakor poznam Primorce (sej drugač so čist OK) vseeno preveč omenjajo SQ, ker za moje pojme je SQ nekaj podobnega kar lahko slišiš pri Selesu, ko ti pravi, da je na na novo nastavil avto in da je slišat čist drugače, medtem ko je nomalnemu uporabniku enako slišat pred in po spremembi!
To je zame SQ...nekaj kar lahko sliši le izurjeno uho, ki ve kaj hoče!
Ja in res je večina v inštalaciji, samo te zadeve je zelo težko posplošit za večino!

LP

Vince
Največji osebni dosežek

nakamichi
Novinec

Napisal/-a nakamichi Ne nov 30, 2003 6:37 pm

No sej jst se ne jezim ne derem, sam svoje mnenje sem podal, ja SQ ni to da je razlika slišna samo "nekaterim", ki si mislijo oz. mislimo da slišimo ampak je iskanje čimvernejše reprodukcije zvoka realnega inštrumenta v živo, mislim da se da naredit z razmeroma malo denarja avto ki igra povsem solidno, a z dosti truda in znanja :idea: To da dober SQ amp. se začne pri 300kSIT se nebi strinjal, to so že ekstremi. Mislim da pri nas je pojem kvalitete zvoka malo prerelativno definiran in si ga vsak predstavlja kot hoče in mu paše. Mislim pa da metanje primorcev v eno skledo je huda napaka, predvsem stereotip primorca ki ne misli s svojo glavo je povsem zgrešen, me pa zanima kdo se ga je izmislil, saj bi se z dotično osebo imel kar nekaj za pomenit glede njegove razgledanosti. :twisted:

L.P: Nakamichi

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Ne nov 30, 2003 6:41 pm

nakamichi je napisal/-a:Mislim da pri nas je pojem kvalitete zvoka malo prerelativno definiran in si ga vsak predstavlja kot hoče in mu paše.

Ravno to hočem povedat.

LP

Vince
Največji osebni dosežek

nakamichi
Novinec

Napisal/-a nakamichi Ne nov 30, 2003 6:43 pm

Aja, pa prosim brez kreganja, naj zadeva ostane na nivoju, jaz pa še vedno držim za 16ke v vratih, za 90% uporabnikov bo več kot dovolj :P

AirWave
Nov uporabnik

Napisal/-a AirWave Ne nov 30, 2003 6:57 pm

Vince, kar tko useh nas primorce (naš team, sej misliš na naš team, ne) ne moreš metat u isti koš. BTW, misliš da bo en tw lepo dopolnil zvok 4ih 20tk? Ali pa en horn?

Še moje mnenje, če ima Unota z ravnimi vrati, pol definitivno panele za 16ko.

Uporabniški avatar
Theos
Nov uporabnik

Napisal/-a Theos Po dec 08, 2003 2:02 pm

Evo moj plan:

1. Imam Kenwood radijo ki ima 4x35W

2. Dedek mraz :lol: mi bo prinesel dve destki za spredaj.

3. Zadaj pa bom naredil sam polico (po mojem da ne bom dal kaj veliko denarja saj je les poceni - sosed mizar). V polico bom dal pa dva ovalca za kakih 15-17 kSIT.

Kake ovalce mi priporočate? Dimenzije? vem, da so ogkrogli vočniki dosti boljši in glede na to da bom imel spredaj desetke a bi bilo bolj smiselno zadaj dati noter okrogle zvočnike?

Pa še nekaj me zanima:
Uno ima dokaj veliko zadnjo polico in šipo, mislim, da bodo dobri zvočniki kaj hitro mamljivi za lopove, kako naj jih zaščitim? Če dam kake noname mrežice (ali pač kupim zvočnike ki imajo mrežice brez imen in podobnega)?

Uporabniški avatar
Drasoss
Novinec

Napisal/-a Drasoss Pe dec 26, 2003 2:49 am

Brez wufra ne bo nic :) pa frštekr pa tko naprej ........

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe dec 26, 2003 10:11 am

Bols je imeti vec zvocnikov v avtu. Tako res lahko dosezes iz kje zelis vec zvoka
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

nakamichi
Novinec

Napisal/-a nakamichi Pe dec 26, 2003 5:39 pm

S kje se pa tebi dopade da zvok prihaja??? :roll:

Uporabniški avatar
ghia
Novinec

Napisal/-a ghia Če jan 08, 2004 10:44 pm

RES JE V STAREJŠEM PUNTOTU SO TMALI BOKSI--87 MM IN NE 100 MM!!DAJ DELAT PANELE ZA 16-KE V VRATA LOČEN SISTEM SPREDAJ!NIČ DAJAT ZADAJ V POLICE!ZADAJ MONTIRAŠ SAMO SUB 10 INCH ALI 12 INCH PO ŽELJI LAHKO TUDI 8 INCH(RABIŠ MANJŠO ŠKATLO)ČE TI GRE ZA PLAC!PA ŠE EN OJAČEVALEC VSAJ 2X50 W RMS-A PA BOŠ :D :D :D
EASY RIDER-NIKOL 200!!
Slika
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost