Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

peugeot 206 priklop radia

Napisal/-a Gapiii Ne mar 28, 2010 4:39 pm

Torej gre se za omenjeni avto. Pa me zanima kater kabel morem spremeniti da se mi bo lg-jev avtoradio prizgal ob kontaktu in ugasnil ko dam kljuc iz avta. Ker sedaj, se mi skos resetira pa ne ugasne ali prižge se ob kontaktu/ugasnitvi mašine.

Hvala in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fricko1 Ne mar 28, 2010 5:07 pm

ponavadi se na rumeno žico priklopi stalen plus (direkno iz baterije) rdečo pa na kontakt ključavnice. No če imaš multimeter pomeri malo žice katera je kotntakt 12V in stalna 12V.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne mar 28, 2010 6:55 pm

Samo rdečo pa rumeno zamenjaj. Rdečo daj na tisti kabel, na katerem je sedaj rumeni in obratno...

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Ne mar 28, 2010 8:38 pm

Sem zamenjal rumeno in rdečo žico in je stanje isto kot prej.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne mar 28, 2010 9:04 pm

Če kaj prav vem: Če sam kabel za + nima te funkcije, da odklopi elektriko, lahko delaš in menjaš kar hočeš, pa še vedno nebo delovalo. Saj sta dva kabla, ki potrebujeta + tok.
Prvi je +
Drugi je memory.
In drugi mora biti pod stalno napetostjo, če nočeš izgubiti nastavitev.
Prvi mora pa ob izklopu kontakta odvzeti tok elektrike.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
frici32
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a frici32 Ne mar 28, 2010 10:15 pm

Prav danes sem kolegu porihtal to kar ti sprašuješ na p206 in lg radio in sicer original inštalacija za radio pri njemu je imela nestandardne barve žic zato sem se moral malo igrati s problampo, skratka zamenjal sem debelejšo svetlomodro žico z debelejšo belo žico in radio deluje tako kot mora postaje ostanejo v spominu.

PS
Načeloma bi morala biti svetlo modra žica rdeča bela pa rumena.
Upam, da ti bo kaj koristilo.

lp
Alan
Berlingo III Multispace 1.6 HDi 90

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Po mar 29, 2010 10:01 am

Slika

Katera dva naj zdej zamenjam, bo tako se najlazje :)

Hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Če apr 01, 2010 7:35 am

Zadeva je sledeča.....če pogledaš sliko:

1. Zate sta pomembna kabla RDEČI (spodaj 3. z leve) ter RUMENI (zgoraj drugi z leve)

Zdej ne vem kako ima to urejeno LG. Ali ta konektor direktno v radio porineš, ali je med radiem in konektorjem še vmesni konektor( šop kablov). Predvidevam da je še vmesni konektor, ki si ga dobil z avtoradiem.

Ko vtakneš konektor s slike v konektor radia poglej kabla, ki se povezujeta z omenjenima kabloma (rdeči in rumeni). Ponavadi sta ta dva kabla prekinjena (imata vmesni konektor). Če ti ne deluje tako kot bi moralo ju le preklopi. Tako kot je že zgoraj nekdo napisal. Rdečega v rumenega in obratno. Če so barve drugačne, pač zamenjaš tista dva, ki se povezujeta z rumenim in rdečim kablom.

Če ti res ne deluje...ti lahko to zrihtam jaz. Videim, da si iz Kamnika...jaz sem iz Ljubljane. Lahko se dobiva in poštimava....

MarkB
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a MarkB Če apr 01, 2010 8:18 am

"Pipita" preden daješ nasvete, se prepričaj, da ne deješ napačnih. V P-206 lahko z nepravilnim priklopom radia skuriš avtomobilski računalnik

Na sliki je rumena žica za osvetlitev/kontakt in rdeča (in oranžna)je iz VAN-bus mreže. Na rdečo ne priklapljaj nič!!!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če apr 01, 2010 9:38 pm

No, potem pa ti ostane le še to, da najdeš enega kolega, ki ima multimeter (škatlica, iz katere gresta 2 žici -rdeča in črna in z njima meriš raznorazne "stvari") http://img9.imageshack.us/i/digital20multimeter06.jpg/ in naj ti pomeri, kje je napetost. Kontakt imej vklopljen in ko boš našel napetost, izklopi kontakt. Če bo še vedno kazalo 12V, pomeni, da moraš to žico priklopiti na "Memory" od avtoradia, če pa bo vrednost padla na 0, pa pomeni, da daš to žico na glavno napajanje avtoradia. Memory najdeš tako, da včasih piše na žici "Memory" ali pa pogledaš navodila in najdeš shemo, kjer je opisan, kaj pomeni kateri kabel, tudi masa in glavni plus...

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Ne apr 04, 2010 1:14 pm

gasy je napisal/-a:Slika

Katera dva naj zdej zamenjam, bo tako se najlazje :)

Hvala za pomoč.

Lej, ne tej sliki je debela modra skrajno levo spodaj stalni 12V. Zeleno rumena nad njo je ozemljitev. Zraven (druga žica zgoraj) pa je 12V na kontakt, oziroma acc. - rumena žica. Načeloma je to vse, kar rabiš iz tega konektorja.

Preverjeno, ker sem včeraj zmontiral en radijo.

Jaz sem imel na adapterju od Panasonica možnost menjat ISO rumeno in rdečo ali pa obe skupaj dat, če bi v avtu bil samo stalni 12V. Če bi pustil, tako kot je bilo naštimano, bi v vsakem primeru ena žica prišla na Peugeotovo debelo modro, kar je OK. Druga pa bi prišla na tanko modro. Kar koli sem kombiniral, nikakor se radio ni ugasnil, ko sem mu vzel kontakt. Zato sem na tem adapterju iz ohišja zvlekel rumeno in jo prestavil za eno mesto, tako, da je na koncu bilo zvezano kot piše zgoraj. Potem je delalo tako kot mora. Spomin je ohranil, ko sem vzel kontakt, pa se je ugasnil.

Moj nasvet je, da vedno pogledaš navodila od avta in navodila od radija in poskušaš najti kombinacijo, ki deluje glede na oboja navodila.
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost