Avdiofili, raj za vas...

toniplecnik
Nov uporabnik

Alpine dvosistemski zvočniki

Napisal/-a toniplecnik Sr sep 14, 2011 1:37 pm

Kupujem nove zvočnike za VW Passat, ki bodo prklopleni na Pioneer AVH-3300BT avtoradio. Trenutno se bolj nagibam k Alpine zvočnikom, ampak res ne vem ktere bi izbral. ma kdo od vas kakšno izkušnjo s katerimi od teh?

LP,

S.LINE
Nov uporabnik

Re: Alpine dvosistemski zvočniki

Napisal/-a S.LINE Sr sep 14, 2011 3:51 pm

lej pasati so mel načeloma ločen sistem visokotonec na armaturi in pa mid-bass (enoto katera predvaja govor in pa kik bass in bass ) pač na vratih zato ti svetujem da pogledaš za kakim ločenim 2-way sistemom. pazljiv moraš biti toliko da ti pašejo zvočniki v vrata. kar se pa samih zvočnikov tiče vzemi tam 50w-rms moči bodi pazljiv da imajo čim večjo občutljivost , to ti je podatek db. imajo naj 92db ali več !!!! in pa pozoren bodi do kere spodnje meje so zvočniki sposobni reproducirat bass zvok večina zvočnikov ma tam 50-60 Hz nekateri boljši pa tudi do 30Hz. To ti je pomemben podatek zaradi reprodukcije bass področja... če boš upošteval vse našteto boš zelo zadovolen z nakupom. je pa fino da bi se mogoče tudi malo poizoliralo vrata in pa vratno tapeto. to bi ti spet pripomoglo k izboljšanju zvoka.....sam to je pa spet odvisno kaj ti hočeš od sistema oziroma kaj pričakuješ... Lp

iz tvoj estrani so še najboljš videti tile vzemi jih za uzor imajo tudi vredu karakterisitke.
http://www.ceneje.si/avto-oprema/avtoak ... CX0017E341

toniplecnik
Nov uporabnik

Napisal/-a toniplecnik Pe sep 16, 2011 11:13 am

Hvala za nasvet, ampak sem slišu od parih prjatlu neki kritik na račun Blaupunktovih zvočniku. Kar želim je kvaliteten zvok, ne, da bi dobr nažigal, ampak, da se sliš kvalitetno. Tut o izloaciji vrat sem že razmišlju in verjetn se je bom lotu kar sam. A je tole kul za izolacijo, al obstaja kakšna pena ali pa kej k je boljša?
Bi mogoč svetoval še za kakšne zvočnike drugih znamk?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 16, 2011 12:16 pm

Se strinjam, definitivno ločen 2-way sistem (za visokotonce imaš skoraj 100% ločen plac) in čim večja občutljivost, če ne boš dodajal ojačevalca, ker drugače ti jih radio ne bo optimalno poganjal. Na Golfu V sem pred kratkim spredaj menjal zvočnike, radio je Alpine CDA-9886R in je v primerjavi z orginalnimi (čisto osnovnimi) zvočniki razlika kot dan in noč, čeprav se bili orginal 3-way in je bass imel večji premer. Šlo se mi je pa isto kot tebi predvsem za kvaliteto, se pravi bolj poudarek na visokih in srednjih tonih, je pa tudi razlika v basih kar precejšnja.

Sam sem se zaradi spleta okoliščin odločil za Alpine SPE-17CS (darilni boni + slaba izbira = zelo vredu star model + dober popust :D ), ki pa niso več v prodaji. Z ostalimi nimam izkušenj, ampak s to kombinacijo sem izredno zadovoljen. Razlika v kvaliteti je že pri minimalni glasnosti velika, pri višji pa sploh. Edini problem je, da me je kdo malo čudno gledal, ko sem za testiranje zelo na glas poslušal Adele in Alicio Keys! oops :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

S.LINE
Nov uporabnik

Napisal/-a S.LINE Po sep 19, 2011 11:50 am

A je tole kul za izolacijo, al obstaja kakšna pena ali pa kej k je boljša?

ta zadeva je vredu sam moraš biti pazljiv ,da je pač površina dobro razmaščena. pa lahko utrdiš pločevino tudi tako da nalimaš več slojev enega čez drugega( recimo tri sloje izolacije STP)

Bi mogoč svetoval še za kakšne zvočnike drugih znamk?[/quote]
kar se zvočnikov tiče sem ti osnovno že napisal, drugače je pa fino da kakšen sistem tudi poslušaš, ker vsakmu ne odgovarja vse.... poleg tega je potrebna kakšna fina nastavitev ozvočenja z RTA maritvijo da se doseže čim bolj linearen zvok v avtomobilu. je pa tikaj predpogoj dober avtoradijo, ki ima možnost časovnega popravljanja zakasnitev , več pasovni ekalajzer (z rezi prekvenc......) tko da za dober sistem ni sam to da maš vredu zvočnike. 70% je dobre montaže in nastavitev 30% je pa dobra roba :)

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Po sep 19, 2011 12:11 pm

Strokovnjak za avtoakustiko mi je nekoč razlagal da so za avto kjer ni ojačevalca najbolj primerni Hertz, ker imajo v povprečju največjo občutljivost.
Če imaš pa ojačevalec pa ni pomembno

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 19, 2011 1:17 pm

Klobasa je napisal/-a:Strokovnjak za avtoakustiko mi je nekoč razlagal da so za avto kjer ni ojačevalca najbolj primerni Hertz, ker imajo v povprečju največjo občutljivost.

Saj zaradi tega sva mu predlagala nekaj z večjo občutljivostjo, ni pa Hertz edini, vse lepo piše v podatkih.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Po sep 19, 2011 1:49 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Klobasa je napisal/-a:Strokovnjak za avtoakustiko mi je nekoč razlagal da so za avto kjer ni ojačevalca najbolj primerni Hertz, ker imajo v povprečju največjo občutljivost.

Saj zaradi tega sva mu predlagala nekaj z večjo občutljivostjo, ni pa Hertz edini, vse lepo piše v podatkih.

ja vem, samo Hertz je kao znan po tem, da ima poceni zvočnike (serija Dieci) zelo dobre in v nižjem rangu raztura :D

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Po sep 19, 2011 3:40 pm

Če je le možno predlagam priklop zvočnikov na nek manjši ojačevalec...

Drugače pa imam take (sicer 13cm) in zelo lepo igrajo že pri vezavi direktno na avtoradio...:
http://caraudioempire.com/dragster-dso-692-pr-1147993

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Po sep 19, 2011 4:49 pm

hertz? jah jst nebi reku da so supr. visokotonec tečn, mid bol žalost kot kaj drugega. da ne govorim o kakovosti izdelave( to da se ti membrana odlima ni ravno kakovost !?!)

S.LINE : iz zvočnikov brez ojačevalca boš ti slišal ozeroma čutil 30hz? ah ja. spusti se na realna tla

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Po sep 19, 2011 5:09 pm

mropc je napisal/-a:hertz? jah jst nebi reku da so supr. visokotonec tečn, mid bol žalost kot kaj drugega. da ne govorim o kakovosti izdelave( to da se ti membrana odlima ni ravno kakovost !?!)

S.LINE : iz zvočnikov brez ojačevalca boš ti slišal ozeroma čutil 30hz? ah ja. spusti se na realna tla

Sedaj imam Hertz DSK 165 in DCX 690 v avtu kakih 6 mesecev in še vedno igrajo kot ta prvi dan. Kvaliteta izdelave je zelo visoka, zvok zelo dober.
Zraven je bilo ogromno dodatkov, mrežic, ampak me to niti ni zanimalo ker mi jih je vgradil tisti ki mi jih je prodal.
Je pa res da z originalnimi nastavitvami na radiu zvenijo bedno, ampak verjetno je tako z vsemi zvočniku. Po 30min igranja z nastavitvami sem dosegel "popolnost" :D

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Po sep 19, 2011 5:30 pm

zgleda da res uzivaš v dieci seriji. lahko slike pokažem tu na forumu o kakovosti. mi hočš reči da neznam naštelat radia? Blaupunkt Memphis MP66 je glavna enota bila. če si mogoče kaj v tem hobiju veš o čem govorim. kar se tiče ovalcev dieci , ki nimajo niti mau basa. niso vredni niti 40e. ko sm jih prklopu na 150e rmsja so kumi kej basa dal iz sebe. jbl ovalci jih pokoplejo na basih. daj zresni se, za tok k si ti dau za predn sistem se dobi kumi dobr visokotonec.

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Po sep 19, 2011 6:40 pm

mp66 je radio z ogromno nastavitvami. čahko je res da nisi dobro nastavil, zato se ti je pa zvok zdel sla. potem je pa tu sama montaža. če ne izoliraš vrat, nardiš lesenega distančnik,... se na zvoku kr močno pozna. ;) je pa res da ima vsak pravico izrazit svoje mnenje in če nisi bil zadovljen s hertz opremo pač nisi bil. ;)

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Po sep 19, 2011 6:49 pm

Ne vem na kakšen zvok si ti navajen, ampak zame so dobri. In predvidevam da bodo tudi za avtorja teme, saj ni govoril o nobenem ojačevalcu.
"daj zresni se, za tok k si ti dau za predn sistem se dobi kumi dobr visokotonec." To je spet subjektivno, tako da komentar ni potreben.

Lahko povem samo to, da svoje zvočnike vsak dan po 1-2 uri teram do max (dokler ne začnejo hreščat) in po pol leta so še vedno odlični.
Bas je pa dovolj močan, da skozi sprednje notranje ogledalo vidim tresenje zadnje šipe in da ga čutim skozi sedeže v hrbet.
Normalno pa da tega ne moreš primerjat z wooferjem.

Za rock in metal (dosti vokalov) so zvočniki super!

Aja, pa še nekaj. Nekje sem prebral da je cca 60-70% zvoka odvisnega od montaže in nastavitev. Sistem mi je montiral človek ki je leta zmagoval v SQ. Pobral je tudi dosti priznanj v kvaliteti montaže. Pa tudi avto imam solidno zvočno izoliran (R Laguna)

alex1
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a alex1 To sep 20, 2011 3:41 pm

SPG-17cs bi bila moja izbira.
Sbilen tviter,za boljšo prevodnost kvadratna žica in visoka občutljivost.
Poleg izolacije igrajo odlično..

lp

toniplecnik
Nov uporabnik

Napisal/-a toniplecnik Sr sep 21, 2011 6:27 am

Kam pa je najbolj it montirat zvočnike? V bistvu me zanima če obstaja kakšna trgovina kjer jih prodajajo pa da bi jih lahko še slišu prej. Sej v nekterih trgovinah majo to opcijo, ampak je izbira zvočnikov tko slaba, da mi praktično nč ne nuca.
V mislih mam kakšno bolj specializirano trgovino z avtoakustiko, kjer bi imel mal več materiala za poslušat?

alex1
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a alex1 To sep 27, 2011 9:13 am

toniplecnik je napisal/-a:Kam pa je najbolj it montirat zvočnike? V bistvu me zanima če obstaja kakšna trgovina kjer jih prodajajo pa da bi jih lahko še slišu prej. Sej v nekterih trgovinah majo to opcijo, ampak je izbira zvočnikov tko slaba, da mi praktično nč ne nuca.
V mislih mam kakšno bolj specializirano trgovino z avtoakustiko, kjer bi imel mal več materiala za poslušat?

Te časi so mal minil. Včasih je imela vsaka trgovina to možnost.
Danes pa še vedno največ BigBang..

lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 27, 2011 9:38 am

Ah ni (več) v BigBangu neke izbire niti na policah, niti za poslušat. Imel sem darilne bone, pa sem najprej pregledal oba v BTC-ju in šele na Rudniku našel ene spodobne ločene 2-way 16tke, pa še to je šlo za zgoraj opisani model iz stare zaloge.
Slika

speedfaca
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a speedfaca Sr nov 02, 2011 11:25 pm

nimaš kaj razmišljat alpine zvočini so zakon-zelo dobra kvaliteta!lp
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov