johnyr je napisal/-a:Lahko ti garantiram da ni problem v zvočnikih, ampak v radiu.
Največ moči, kar lahko spraviš iz ojač. v AvtoRadiu je cca. 27W RMS. Skoraj vsak Zvočnik pa zmore vsaj 30W RMS, tako da tu nimaš kej praskat.
Razlog za slab zvok se pojavi zaradi premalo močnega ojač. in sicer zato ker le ta signala ne more več ojačat, ter zaradi tega "poreže" vrhove sinusoidne krivulje signala na izhodu ( strokovno se temu reče: Clipping ). Veliko o temu si lahko prebereš na forumu www.avtoakustika.com če v iskanje vpišeš cliping ali vprašaš tamkajšnje forumaše.
BojanI je napisal/-a:To se zgodi nekje pri 50% moči, tko da po mojem je ojačevalec za te zvočnike premočan, enostavno so preobremenjeni.
Lp,Bojan
ghia je napisal/-a:jaz bi pa dejal da se radio lahko zamenja,če je le tako narejen kot pri beetlu!ker sem videl da imajo posebno masko kamor ugradiš poljubni radio.res pa je da obvezno potrebuješ zunanji-dodatni ojačevalnik!!zvočniki pa....lahko da so dovolj dobri??!!sem pri sebi v passatu montiral infinity namesto originalov.na moje presenečenje je bil zvok slab in sem ostal pri originalni varianti
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov