Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
bostjan11s
Nov uporabnik

Kraj: Kozje

100x povedano pa vseeno rabim pomoč

Napisal/-a bostjan11s Pe jan 09, 2004 11:23 pm

hja gre se pa za tole:
Ker se ogromno vozim in mi brez muzike v avtu ni za živet :)) bi si rad kupil ( večji problem vgradil) en malo boljši sistem zvočnikov, kot pa ga imam sedaj not.
Radio sem že pred časom kupil pa ga ne bi zamenjal
JVC KD-LH7 4x22mislim rms-ja(4x50), 4 2voltni izhodi...

Imam Nissan Primero zato ni nič standardnih mer..... :wink:
pa še kar velik avto je zato zdaj zadnja para zvočnikov zdaj sploh nimata nekega pomena(kot mono radio se sliši)
v vratih imam 4x6 zvočnike(ajd za svojo velikost še kar ok) pa na vsakem stebričku visokotonca.
Zadaj pa uf kar neki šrot 16.5cm

Nekak sem se odločil, da bom čez 14 dni definitivno nekaj kupil, pripravljen pa sem dat 130k sit.
Hm ker vem, da sistema verjetno vsaj 1 leto ne bmo mogel nadgrajevat bi rad nekaj, z čim bi bil res zadovoljen.
teh 130k sit pa sem tud tak prigaral, da bi rad dobil res tisti maximum med ceno in kvaliteto.
Tu pa nastopi problem NEIZKUŠENOST. Ni problema na internetu imam kupe ojačevalcev in zvočnikov naštudiranih, kaki mesec že spremljam vse debate okoli avtoakustike, tehničnih podatkov na gore jaz pa brez praktičnih izkušenj kakšne so dejanske slišne razlike....
nekak sem iz vseh forumov potegnil skupaj:
16ke spredaj(ni preveč z dnarom za šparat :) ) pa tw
zadaj nobenega zvočnika? samo nizkotonec

Hmn kje se bi dalo avtoakustiko tudi kaj sprobat? Ali it v Avstrijo po to, kupit rabljeno?, je lahko v rabljenem sistemu kaj narobe?

nekak ciljam bolj na SQ.

Hmn bi bil vesel, če bi lahko kak konkreten sistem predlagali, lahko tudi na mail ( bostjanstrnad@email.si )ali PM

LP Boštjan

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Pe jan 09, 2004 11:40 pm

Največ pa najboljše odgovore boš najdu na http://www.avtoakustika.com
Tm je dost več profijev kot tle... No sicr se tut tle kkšn najde, ampk useeno.

Zdej dejansko je zadeva taka... 16ke mogoče celo 20ko spredej, pa še 16 zravn, pa tw na armaturo...

Zadej kukr komu paše... men bolj odgovarja da so zvočniki tut zadej, nekatere to zelo moti. Vsekakor potem tut woofer v prtlažnik, use skupej pa pol povezat s kkšnim ojačevalcem. Jst mam Infinity sistem not, pa sm zelo zadovoljen.

Drgač pa bot zelo previdn pr rabljenih stvareh, pobje z zvočniki počejo boga in pol.

Lp

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 So jan 10, 2004 3:18 pm

Glede na to,da imas denarno omejitev,se ti najbolj splaca kupit kako rabljeno robo.

Svetujem ti 4-kanalni ojacevalec (2 kanala za spredaj,2 pa v bridgu za sub) za nekje 40 do 50 jurjov (lanzar vibe serija,magnat c-xite,phase linear o.6KW...), prednji sistem od 20 do 30 jurjov (infinity,phase linear pc 165.20,rainbow SLX...), woofer 30 do 40 jurjov,za zacetek kaka 10" se bols pa 12"! Na avtoakustiki se jih kar nekaj prodaja...za sq pridejo v postev DLS,infinity...
Seveda je lahko v rabljenem sistemu kaj narobe (men se je to ze zgodilo),zato je zadevo pametno prej sprobat. Ce bos sel v Avstrijo ne bos nic ceneje skozi prisel,razen ce je kaka akcija,te imas pa tudi ze pri nas!
Pa nekje 15 do 20 jurjov prihrani za montazo in material (kabel,varovalke...)

Lp,Uros

Uporabniški avatar
ghia
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ghia So jan 10, 2004 3:37 pm

hy!!zvočniki INFINITY-dober izbor ampak 16-ke!ojačevalec lanzar mtx-je dražji,lahko so rabljeni ker te ne šarijo lastniki po njih!!pri meni dobiš novi subwoofer JBL 12 col za 18 000 sit-NOVO!!pa še sprobaš lahko ker imam tut infinityje doma ne v avtu!!!zadaj se neredi ena malenkost da se zapolne prostor z zvokom!!sem v LJ!pa poklič če želiš kaj sprobat preden kaj kupiš !bye-GHIA
EASY RIDER-NIKOL 200!!
Slika

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi So jan 17, 2004 7:16 pm

Moj nasvet:

Spredaj narediš oz. kupiš distančnike ki luknjo priredijo 16ki, kupiš en soliden sistem za spredaj 16ke+tw pa ne pioneer, pa kakšen kenwood ali JVC, raje kakšen DLS, Focal, Rainbow, RES, dynaudio itd. Sub bo v tvojem avtu večji problem saj imaš najbrž pleh med kabino in prtljažnikom, če ga za sedeži ni toliko bolje a vseeno ga bo manj slišat. Le ta naj bo en dober 10" lahko tudi 12", ponovno od zgoraj navedenih proizvajalcev in še kakšnega na tem nivoju. Najbolj pa pazi pri inštalaciji, kablih varovalkah, to naj ti naredi kdo ki ve kaj dela sicer zna prist do poškodb aku., nevarnosti vžiga itd. Obvezna je varovalka tik ob akumulatorju na + kablu ki gre na ojač., pazi da RCA in napajnje ne gresta skupaj in niti zvočniški kabli in napajanje...pa še par detajlov :oops:

Uporabniški avatar
Desmodromika
Novinec

Kraj: Tam, kjer sem rad

Napisal/-a Desmodromika So jan 17, 2004 7:24 pm

Jaz imam enega keenwoda preveč...za 20k ti ga dam.
Če gre vse proti tebi, nehaj prehitevat. In se postavi na pravi pas...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jan 29, 2004 7:01 pm

Če bi rad kake nasvete glede avtoakustike pokliči 041 553 089 !

To je telefonska od Damira, mogoče si že kdaj ču za EXPLOSION... Sicer ma trgovino v Rušah, ampak svetovat bi ti pa ful znal, ker det ful obvlada, njegova pičoka pa tui.

Ajt!

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Če jan 29, 2004 7:35 pm

Pazi pri rabljenih stvareh. Jaz bi osebno raje vzel kaj novega :roll: Ostalo pa so ti že zgoraj napisali. Zelo pomembna ti je sama inštalacija, ne zanemari kablov pri njih se začne. Pa lep pozdrav
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
bostjan11s
Nov uporabnik

Kraj: Kozje

Napisal/-a bostjan11s Po feb 02, 2004 11:30 am

hmn sistem imam zdaj doma... Sem se le odločil pa kupil:

VIBE431 4 x 125 Watts RMS at 4 Ohms
(http://www.lanzar.com/itempage.asp?MODEL=VIBE431)

CDM6C 6.5" 2-Way Cadmium Component Kit
(http://www.lanzar.com/itempage.asp?MODEL=CDM6C)

Hmn zdaj pa še tatežji del ... montaža. Hmn pa še kable moram kupit.
Mi lahko okvirno poveste, kak presek bi moral imet napajalni kabel, pa kakšno varovalko kupit? Kabla bo cca 4.5m....
Ali naj zamnejam obstoječe kable za zvočnike?
še največji problem-> 6.5 inčev vgradit tam kjer je serijsko 6*4.....hmn .... Predlogi dobrodošli, jutri še malo vrata poslikam pa prilepim gor......[/url]

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Po feb 02, 2004 11:43 am

Na tem forumu ti lahko samo povem, da si zmontiri en športni filter pa enega remusa zadi gor vrži, pa ne boš več rabu radja v avtu...........zvok motorja je pač zvok motorja.

marcel
Nov uporabnik

Napisal/-a marcel Po feb 02, 2004 12:10 pm

napajalne kable daj najmanj 20mm^2...ali pa več ;)

varovalka......tista pri akumulatorju naj bo malo več Amperska kot je na ojačevalcu......varovalko daj največ 20cm stran od akumulatorja...

kable za zvočnike tud zamenjaj...daj 2.5mm^2 in bo mir za en čas ;)

lepo počasi delaj, pa pazi, ker v tem mrazu plastika hitreje poči če se kaj igraš ;)

drugače so pa Cadmiumi fajn sistemček ;)

LP,marko

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby So feb 14, 2004 1:01 am

ghia je napisal/-a:hy!!zvočniki INFINITY-dober izbor ampak 16-ke!ojačevalec lanzar mtx-je dražji,lahko so rabljeni ker te ne šarijo lastniki po njih!!pri meni dobiš novi subwoofer JBL 12 col za 18 000 sit-NOVO!!pa še sprobaš lahko ker imam tut infinityje doma ne v avtu!!!zadaj se neredi ena malenkost da se zapolne prostor z zvokom!!sem v LJ!pa poklič če želiš kaj sprobat preden kaj kupiš !bye-GHIA

a ti tud kej montiraš pa a maz kšne kable pa varovalke?
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov