Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Priklop avtoradia Clio

Napisal/-a mITJA122 Ne nov 18, 2012 6:42 pm

V Cliota 2001 letnik imam namen priključiti avtoradio, ker je originalni avtoradio prejšnji lastnik odstranil ter ga zamenjal z drugim.

Imam dva vprašanja...

1.
Čemu je namenjen ta rumeni priključek, poleg priključka za zvočnike? (glej prilogo)
Ali je ta priključek namenjen priključitvi tistih malih zvočnikov, ki so na armaturni plošči? Ob priključitvi le ISO konektorja namreč ti ne delujejo...

2.
Na ISO priključku za zvočnike je priključenih 8. kablov. Čeprav avto zadaj zvočnikov nima, ali so morda kje skriti kabli v prtljažniku in omogočajo naknadno priključitev, ali moram kable za zadnje zvočnike potegniti sam?

Hvala in Lp
Priponke
Priključka.jpg

janml
Nov uporabnik

Re: Priklop avtoradia Clio

Napisal/-a janml Ne nov 18, 2012 6:54 pm

Živjo,
tisti "rumeni" je za obvolanske kontrole radija in ga ne boš priključil ker večina radiev ne podpira tega razen če si dokupil vmesnik.
Ne, kablov pa nimaš predpripravljenih za zvočnike če jih želiš imeti boš mogel vse sam naredit :-P :D

Car-Audio-Empire
Nov uporabnik

Napisal/-a Car-Audio-Empire Če nov 22, 2012 3:40 pm

Pozdravljen,

Koliko vraten je avto? Če je 5 vraten ima lahko kable za zvočnike skrite pod tapeto pri robu police. Če je 3 vratni ima zadaj v bokih. Ni pa nujno, da so kabli pripeljani do tja.

Na sliki imaš zgleda konektor za napajanje, kot ugotavlja Janml, kje je pa drugi konektor? Je že kdo kaj šaril po ozvočenju?

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Kraj: rojstni šentjur

Napisal/-a obi Ne nov 25, 2012 12:00 pm

Fantje ste sigurni da dajete prave informacije? Namreč tale bel konektor mi deluje kot zvočniški. Saj je priklopljenih vseh 8 kablov noben ni črne, rjave, rdeče oz., modre barve kar me še malo bolj bega. Mislim da je ta beli konektor na sliki v bistvu konektor za povezovanje do zvočnikov, se pravi povezave so narete, vendar boš moral pa konektorje na drugi strani malo iskati če jih že nisi našel.
Štrom for WIFE ( ups for life )

Slika

Car-Audio-Empire
Nov uporabnik

Napisal/-a Car-Audio-Empire Po nov 26, 2012 5:02 pm

obi je napisal/-a:Fantje ste sigurni da dajete prave informacije? Namreč tale bel konektor mi deluje kot zvočniški. Saj je priklopljenih vseh 8 kablov noben ni črne, rjave, rdeče oz., modre barve kar me še malo bolj bega. Mislim da je ta beli konektor na sliki v bistvu konektor za povezovanje do zvočnikov, se pravi povezave so narete, vendar boš moral pa konektorje na drugi strani malo iskati če jih že nisi našel.

Nisem tudi sam prepričan, ampak tanjša modra žica bi mi govorila, da gre za napajalni del, ker pri zvočniških so vse žice debele. Barve niti niso toliko pomebne pri originalnih.

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Kraj: rojstni šentjur

Napisal/-a obi Pe nov 30, 2012 3:32 pm

Skor nemogoče je da nebi imel clio L2001 predpripravljene instalacije za speakerje, čeprav pri renoju nikol ne veš :D
Štrom for WIFE ( ups for life )

Slika
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost