Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Austin[X]
Nov uporabnik

Kraj: Radlje ob Dravi

Nakup zvočnikov za Nissan Sunny

Napisal/-a Austin[X] To mar 23, 2004 4:38 pm

Lep pozdrav!

No nov sm pa še nevem kak to vse poteka!
Imam manjši problem, pred kratkim sem dobil od svojega deda avto. Nissan Sunny.
Kupil sem CLAtronic AR 557 CD mp3 player (amp 4 x 30W). Zvezal sem ga z sprednjimi zvočniki, ki so originalni. Tu še vse štima... zadeva dela super!

Problem je nastal ko nisem našel zadnjih zvočnikov, ki bi mi pasali v avto saj nimam pojma kaj naj dam v avto! Fi za izrez je 13 cm. Dolžina med nastavki za pritrditev pa 16,5 cm! Kaj moram gledat ob nakupu ker mi v big bangu niso bli glih v pomoč?

Prosim pomagajte, hvala!

MItja j
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a MItja j To mar 23, 2004 4:58 pm

A si probi it ze na kaksen pooblascen servis. Mogoce ti podo tam lahko pomagali.
Vedno in povsod, z avtom seveda ;)

Uporabniški avatar
Austin[X]
Nov uporabnik

Napisal/-a Austin[X] To mar 23, 2004 5:11 pm

Ne nisem še uspel. Sem se šele ta teden začel bolj zanimat za te zadeve.

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up To mar 23, 2004 5:19 pm

kater letnik in model Sunny-a imaš?

LP
G

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff To mar 23, 2004 5:21 pm

Tako na pamet ti težko kaj povem, ampak probaj poizkati ene kenwood-ove okrogle zvočnike. Ponavadi je na škatli-odzadi ena tabela v katere avtomobile vse pašejo in kam se montirajo. Tako boš najlažje ugotovil kake velikosti zvočnike moraš nabaviti.
In ko boš to vedel si še izberi firmo zvočnikov in to je to. Kenwood ima ponavadi tabele na škatlah vgradnih zvočnikov zato sem izbral to firmo :roll:
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
Austin[X]
Nov uporabnik

Napisal/-a Austin[X] To mar 23, 2004 5:48 pm

Mam letnik 93'

woolff hvala za namig. V big bangu je prodajalec ž omenjal nekaj takšnega, sam je prišo do zaklučka da ne najde pa da ne paše kaj takega razen originali. Kar pa dvomim!

Študiral sm da bi lahko namestil tudi kakšne nosilce če že drugače ne bo šlo!

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Napisal/-a woolff To mar 23, 2004 5:51 pm

Maš 5 vraten avto ali limuzino (4 vrata) :?:
Mislim, če maš odzadi polico, ki se da ven vzet ali imaš fiksno polico. Nekak si ne morem predstavljati tega avta :roll: Pa kje točno bi dal notri zvočnike oz. kje imaš plac zanje v zadnjih vratih ali v polici :?:

Uporabniški avatar
Austin[X]
Nov uporabnik

Napisal/-a Austin[X] To mar 23, 2004 6:07 pm

limuzina 4 vratn je avto.
Zadi je polica, ki se da ven vzet.
Ni nastavkov da bi lahko dal zvočnike na vrata ampak so zadaj tam kjer je polica na straneh pritrjena :!:

Pa še tam pomoje ni blo narejeno, da bi se dalo nevem kak vstavlat zvočnike kr je trda plastika in bom mogo vun rezat.

Drugače pa je naret plastičen krog in potem nastavki za zvočnike privit. Če pogledaš avto ko je zadi odprt prtlažnik je na vsaki strani mala polica kamor bi se dali naret. :cry:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To mar 23, 2004 6:11 pm

Torej je že novi model? Odvisno je tudi od števila vrat. Doma imamo letnik 94 in mamo zvočnike zadaj nekako med polico in zadnjimi sedeži na zunanji strani. Če se ne motim so znamke Clarion. Meril jih sicer nisem ampak vseeeno.
Luknja je torej velika 13cm vijaki pa so narazen kar 16.5 cm? Hja najbolje, da se odpelješ do pooblaščenega servisa in jim malo zatežiš. Lahko pa sam povečaš luknjo (vbodna žaga pa brum!).
Aja in veliko sreče in veselja v novem avtomobilu (na ta avto imam le lepe spomine - sedaj imam pa svoj avto se pa z njim vozim bolj poredko :cry: ).
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Austin[X]
Nov uporabnik

Napisal/-a Austin[X] To mar 23, 2004 6:18 pm

Hja nevem če je novi model. Vglavnem 93 leta je bil kuplen, drugače pa je menda model izdelave 94'. Po pravici povedano se še ne spoznam prav vlko na to.

Ja, nastavki so tam ko si ti opisal. Kupiti pa sem nameraval zvočnike KENWOOD ali pa SONY.

Moram še na kaj paziti glede woltaže pri zvočnikih, ali samo to da mora biti večja kot je amp pri radiu :?:

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Napisal/-a woolff To mar 23, 2004 6:19 pm

JP zdaj pa že vem kak zgleda. Na škatli imaš tudi ponavadi narisano šablono (zvočnik je narisan iz strani in od zgoraj navzdol zraven pa so mere) po kateri bi naj izrezal luknjo. Če si si izmeril, da bi znašal fi za izrez 13cm enostavno poišči take zvočnike, ki ustrezajo temu izrezu.

Vseeno pa bi ti svetoval, da si jih omisliš v zadnjo polico. Lahko se ti zgodi, da ti bo v tistih malih poličkah vse skup preveč vibriralo (trda plastika).

Pa ne pozabi pogledati, če imaš sploh do tja spelane žice :wink:

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Napisal/-a gre_up To mar 23, 2004 6:25 pm

original zočniki so (če me spomin ne vara) postavljeni od zgoraj,
torej tako da ležijo na pločevini pod oblazinjeno polico
mislim da bi morali it ~16cm noter

moram prit do avta pa pogledat... :wink:

LP
G

Uporabniški avatar
Austin[X]
Nov uporabnik

Napisal/-a Austin[X] To mar 23, 2004 6:58 pm

Ja za žice sm že gledo, ni jih speljanih, vem pa kak kje pa kam jih speljat, tako da to nebo tako velik problem.

Glede zadnje police pa nevem če bi jih tja vstavlal, ker je potem nebi mogel ven jemati, ker bi bli pritrjeni.

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Napisal/-a gre_up To mar 23, 2004 8:05 pm

pišuka šele zdaj sem ugotovil da imaš 5 vrato varjanto, tu ti pa ne morem pomagat...

sicer je pa moje mnenje glede avtoakustike sledeče:
dober AR,
spredaj ločen bas/srednetonec+tw (v Sunny-a gre brez problema v sprednja vrata 13 cm samo distančnik se naredi, tw pa na armaturo),
zvočnike poganjat z ojačevalcem
po želji sub v prtljažnik

LP
G

Dani
Uporabnik

Napisal/-a Dani To mar 23, 2004 8:20 pm

Austin[X] je napisal/-a:Ja za žice sm že gledo, ni jih speljanih, vem pa kak kje pa kam jih speljat, tako da to nebo tako velik problem.

Glede zadnje police pa nevem če bi jih tja vstavlal, ker je potem nebi mogel ven jemati, ker bi bli pritrjeni.

ce ze kupujes zvocnike je najbolj, da das u polico ovalce pa se konektorje kupis in vsakic ko hoces polico vn uzet, konektorje odklopis.

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Napisal/-a woolff To mar 23, 2004 8:30 pm

No ja saj se odklopijo zvočniki pa polico lahko potem ven vzameš :roll:

Fora je v tem, da boš na polico lahko spravil večsistemske zvočnike z večjo membrano, kaj pa ti bo vplivalo tako na kakovost kot na moč glasbe.
:wink:

Žice pa naj bodo malo debelejše (prozorna izolacija).

Uporabniški avatar
Austin[X]
Nov uporabnik

Napisal/-a Austin[X] To mar 23, 2004 9:01 pm

Mhm.... ja bom malo preštodiral vse te varjante kaj bi lahko naredo. Hvala za enkrat...

Bili ste kar v veliko pomoč! :!: ! :!: ! :!: ! :!: ! :!: :D
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov