Avdiofili, raj za vas...

H2SO4
Nov uporabnik

Škoda Octavia in 8 zvočnikov

Napisal/-a H2SO4 Ne maj 16, 2004 7:02 pm

Lep Pozdrav!

Pred dnevi sva s punco kupila novo Škodo Octavio Combi. Serijsko ima vgrajeno 8 zvočnikov in anteno.

Ker pa nisem audiofil, se obračam na vas prijatelji. Prosil bo, če mi lahko kdo svetuje kakšen avtoradio naj kupim. Pogoja sta pa dva, in sicer : želim, da predvaja MP3 in pa cena naj ne presega cca 60.000 SIT.

Kako je pa kaj s konektorji, kje se dobijo in podobno.

Za nasvete se zahvaljujem
Hitrost šele spoznaš ko se ne moreš pravočasno zaustaviti.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne maj 16, 2004 7:14 pm

V razredu do 60000 lahko gledas predvsem osnovne modele z MP3 kar pri vecini firm. Razlikujejo se med seboj bolj malo, nekateri so lepsi po designu, drugi imajo malenkost krajse case dostopa do MP3 fileov, spet tretji imajo boljsi tuner. Ce nisi zahteven uporabnik pa ti gre bolj za design in ne poslusas dosti radija ampak pretežno CDje, potem je morda Pioneer ali JVC, če več poslušaš radijo, potem Blaupunkt s tradicionalno dobrim tunerjem ter zvokovno za odtenek boljši, kot ostale znamke v cenovnem razredu, vendar po designu zame malo zaostaja. Skratka, več ali manj je to to, osebno bi se izogibal recimo Kenwooda ali Sonyja, vendar so to bolj osebne preference. Podatek o osmih zvočnikih naj te ne zavede, ker sta to dejansko prednji in zadnji sistem in so to dejansko 4 zvočniki, ki imajo ločen visokotonec od midbasa. Sicer pa konektorje ima vsak monter, kjer bos kupil radijo.
Zadnjič spremenil Rjuhar, dne Ne maj 16, 2004 7:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RasTa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a RasTa Ne maj 16, 2004 7:16 pm

Ja jest bi ti priporoču kakšnega blaupunkta recimo daytona ali acapulco... Sam imam daytono, ki predvaja mp3 in stane cca. 60k sit, ... Dobiš pa jo v bof-u. Konektorje majo pa tut. :wink:

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne maj 16, 2004 7:21 pm

Blaupunkti so trenutno v akciji, tako, da je morda res ugodna izbira. Samo ne v BOFu, kjerkoli drugje.

Uporabniški avatar
RasTa
Novinec

Napisal/-a RasTa Ne maj 16, 2004 7:25 pm

Ja se opravičujem, radiovili ma akcijo če se ne motm...

H2SO4
Nov uporabnik

Napisal/-a H2SO4 Ne maj 16, 2004 9:33 pm

ja, saj tisto o osmih zvočnikih me je res matralo, ker si nekako nisem znal predstavljati kateri avtoradio podpira toliko zvočnikov. Hvala, da si mi to pojasnil.
Na EnaA.com sem gledal za JVC in sicer KD-G401 je cena kar ugodna, nekaj čez 40.000 sit, vendar še nisem kupoval kakšnih večjih stvari, kot npr. avtoradio prek interneta in me malo skrbi, kako je s tem, če naenkrat ugotoviš da nova stvar ne špila, potem pa pošiljanje zadeve gor in dol.
Razmišljam, da bi še v Avstrijo, kak mediamarkt ali metro ali kaj podobnega.

Hvala za nasvete in informacije

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po maj 17, 2004 7:11 am

Če je cena preko meje nekolikanj cenejša, je to samo zato, ker imajo tam akcije. Vendar - cena poraste, ko moraš zaradi slučajne napake prav na tvojem radiju nazaj tja, kjer si ga kupil, kar ti prinese nemalo stroškov in pobere precej časa. Raje pri nas poglej kake akcije ali pa vzemi kaj na obroke, pa boš lažje spal.

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi Po maj 17, 2004 1:12 pm

Clarion DB348RMP, cena je 48kSIT, in morem priznat da sem kar zadovoljen, tudi zvokovno, precej mehka zadeva :wink:

H2SO4
Nov uporabnik

Napisal/-a H2SO4 Po maj 17, 2004 3:53 pm

hvala za nasvete.

Vendar me še zanima tole : v večini vsi današnji avtoradiji imajo ali 4x45W ali 4x50W izhoda. Koliko RMS watov lahko v povprečju sprejmejo zvočniki, ki so v avtomobilu vgrajeni serijsko.

Sprašujem namreč, ker kolikor vem lima namreč vsak posamezen zvočnik svojo nazivno moč in svojo dovoljeno obremenitev, ki je ni pametno pogosto presegati, če želimo, da bo zvočnik še dolgo igral kvalitetno.

Če mi lahko kdo razloži kako je s tem pri zvočnikih, ki so serijsko vgrajeni v avtomobil; kakšna je njihova nazivna, oz. glasbena moč.

Za odgovore se vnaprej zahvaljujem.

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi Sr maj 19, 2004 11:52 am

Avtoradio da ven 4×15-20Wrms Tako da tisti zvočniki v avtu imajo tudi tam nekje ali celi malo manj :roll:

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Sr maj 19, 2004 5:42 pm

Rjuhar je napisal/-a:Blaupunkti so trenutno v akciji, tako, da je morda res ugodna izbira. Samo ne v BOFu, kjerkoli drugje.

zakaj pa ne v bof-u? ena boljših trgovin pri nas. sm delal tam in lahko rečem, da je res vredu.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr maj 19, 2004 5:57 pm

zato, ker je tm drago!
že če gre do big banga je cenej
pa radio vili ma akcijo
podpis

Peter_
Novinec

Kraj: Izola

Napisal/-a Peter_ Sr maj 19, 2004 6:46 pm

[SlasH] je napisal/-a:
Rjuhar je napisal/-a:Blaupunkti so trenutno v akciji, tako, da je morda res ugodna izbira. Samo ne v BOFu, kjerkoli drugje.

zakaj pa ne v bof-u? ena boljših trgovin pri nas. sm delal tam in lahko rečem, da je res vredu.

Tudi jaz imam neprijetne izkušnje z BOFom... Ne toliko z artikli kot z odnosom. :roll:
LP

Peter

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr maj 19, 2004 9:28 pm

Ti v BOFU znajo kaj svetovat, ti morda zadevo strokovno zmontirajo, so morda tiho in ti zamenjajo zadevo, če kaj ni v redu, poznajo kaj več funkcij pri AA kakor samo, da špila radijo in CDje...? Vsaj vejo, kakšni zvočniki grejo v kateri avto ali ti naprimer svetujejo, kako priklopit zadevo? Po mojih izkušnjah je na ta vprašanja bolj malo pritrdilnih odgovorov.

Peter_
Novinec

Kraj: Izola

Napisal/-a Peter_ Če maj 20, 2004 8:36 am

Rjuhar je napisal/-a:Ti v BOFU znajo kaj svetovat, ti morda zadevo strokovno zmontirajo, so morda tiho in ti zamenjajo zadevo, če kaj ni v redu, poznajo kaj več funkcij pri AA kakor samo, da špila radijo in CDje...? Vsaj vejo, kakšni zvočniki grejo v kateri avto ali ti naprimer svetujejo, kako priklopit zadevo? Po mojih izkušnjah je na ta vprašanja bolj malo pritrdilnih odgovorov.

Pa če rečeš da je AIWA slab avtoradijo pokličejo varnostnike, ki te lepo pospremijo do izhoda in se ti 3x zahvalijo za obisk... :roll:
LP

Peter

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če maj 20, 2004 8:57 am

/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Ne maj 23, 2004 6:53 pm

Rjuhar je napisal/-a:Ti v BOFU znajo kaj svetovat, ti morda zadevo strokovno zmontirajo, so morda tiho in ti zamenjajo zadevo, če kaj ni v redu, poznajo kaj več funkcij pri AA kakor samo, da špila radijo in CDje...? Vsaj vejo, kakšni zvočniki grejo v kateri avto ali ti naprimer svetujejo, kako priklopit zadevo? Po mojih izkušnjah je na ta vprašanja bolj malo pritrdilnih odgovorov.

Jst sm delu na oddelku avdio/video in sm mogu kr velik vedt. Podučil so me vse o delovanju plazem, lcd-jev, projektorjev, zvočnikov,..V bistvu sem velik že vedel, ker me to zanima..Uglavnem pol sem moral vsaki stranki, ki si je kaj ogledovala in se "zanimala" za kak artikel po dolgem in počez razlagal o tehnikalijah in delovanju te naprave
Let there be rock!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne maj 23, 2004 7:02 pm

In če te kot lastnik Octavie Combi vprašam naprimer, kako globok prednji sistem lahko dam v vrata, ali pa koliko je približno resonančna frekvenca mojega avta ali pa kje hudiča naj pripeljem 35 kvadrat napajanje za ojačevalec skozi požarno steno, ali pa katere pine je potrebno obrnit, ko montiram avtoradijo, ali pa ... ne bom te več spraševal. Če bi mi tole odgovoril, pa bi bil zadovoljen.

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Ne maj 23, 2004 7:12 pm

očitno si naletu na lenega prodajalca..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Ne maj 23, 2004 7:14 pm

sej res: ko smo že pri avtoakustiki..kot vem si lastiš Corso GSi. Zanima me, če si kej nadgradil avdio sistem?
Let there be rock!
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov