Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

vprasanje o akustiki

Napisal/-a Asterix Ne sep 19, 2004 11:55 am

Pozdrav!
o avtoakustiki imam pojma nic.
deh-3600. zadaj imam ts-6910 (80 w rms). zdaj pa me zanima nekaj.
rad bi imel en woofer v skatli (kakega z neonkami), bolj take oblike Slika

moci recimo 250 rms-ja. za spredaj me ne zanima, ker so serijski dovolj, pa se vecinoma se sam vozim al pa 2.
torej kaki ojacevalec moram dobit, da ne bo nic skurilo, in da bo vse ok?
ali rabim 2 (enega za woofer in enega za zvocnike)

se ojac. veze le na radio, ali se kam drugam?
hvala, lep pozdrav!
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Ne sep 19, 2004 12:49 pm

Kot prvo: Si sigurn da se bos odlocu za tubo zvocnik? Res da je atraktivenjse oblike vendar naj bi sub v skatli igral lepse. Zdej ce se zadovoljis z serijskimi zvocniki, bo najverjetno tudi tuba dovolj. Za poganjat tubo rabis en dvokanalen ojačevalec. Koliko maš denarja na razpolago? Ojačevalec preko signalnih ali RCA kablov povežeš z preoutom na radio (chinch oblike priklop mas zadej na radio). Po teh kablih dobiva ojacevelc signal. Zraven je tudi taki mali kabelček kateri služi za vklop in izklop ojačavalca ko ti ugasneš/prižgeš radio. Potrebuješ še + napajanje iz baterije avta. To je najbolj zaj**** del. Morš en kabel netegit iz baterije kateri bo služil za napajanje ojačevalca. Pri bateriji vgradiš tudi varovalko na + kabel zaradi varnosti. Maso iz ojačevalca lahko potegneš kar na karoserijo. To bi blo u grobem vse. Povej koliko si pripravljen odštet za ojačevalec. Za 250 rms (rečmo 200) bi zadostovalo od nekje 15.000 do 30.000 za en običajen ojačevalec. Z recimo 2 x 100 (al pa manj) rms po kanalu.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Ne sep 19, 2004 12:59 pm

torej + na baterijo in maso na karoserijo? ok. torej rabim en dvokanalen ojacevalec.
lahko je rabljen...se vedno mi ni jasno, ali bo na ojacevalec priklopljena le tuba ali tudi zvocniki.
Hvala
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
blue tornado
Novinec

Napisal/-a blue tornado Ne sep 19, 2004 1:46 pm

Asterix je napisal/-a:torej + na baterijo in maso na karoserijo? ok. torej rabim en dvokanalen ojacevalec.
lahko je rabljen...se vedno mi ni jasno, ali bo na ojacevalec priklopljena le tuba ali tudi zvocniki.
Hvala

Na ojacevalec bos dal samo tubo,ker ne verjamem,da so serijski zvocniki tako mocni,da jih sam radio nebi dovolj poganjal....
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov