Avdiofili, raj za vas...

Edi
Nov uporabnik

Napisal/-a Edi Ne apr 06, 2003 12:09 pm

:P

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi Ne apr 06, 2003 1:27 pm

Grechy..imam izziv zate....ojačevalec za tako zadevo ne presega 15kSIT rabljen. oz. 25kSIT nov torej useskupaj z zvočnikom manj kot 40kSIT.pa naredi da se ti avto trese, pri frekvencah do okoli 30Hz...zmerjeno in sprobano u praksi. kvaliteta pa sploh ne peša 8) Škatla porabi borih 9L. http://www.hertzaudiovideo.com/f_catego ... 4&idcat=10 Je pa HS 165..prvo stvar poslušej, nato komentiraj, jaz sem basslink x že slišal :wink:

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Ne apr 06, 2003 9:24 pm

tipicna napaka, ...
ce nisi zasledil med posti, jaz NOCEM tresenja ... in basslink tega ne nardi.

Edi
Nov uporabnik

Napisal/-a Edi Po apr 07, 2003 7:55 am

sej če nočeš tresenja pač bl potih daš.... potih se da zmeri dat, naglas pa ne :D

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Po apr 07, 2003 8:15 am

na tih pa (vcasih) ni uzitek poslusat :roll:

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Po apr 07, 2003 9:47 am

gerchy je napisal/-a:na tih pa (vcasih) ni uzitek poslusat :roll:

pisuka, zdej te pa ne zastopm vec :?

(k d sm te prej :twisted: )

Noces tresenja, rad poslusas bolj naglas -> sub bolj naglas zmer trese. Vsaj jaz se nism dozivu, da bi sub sam poslusau. Zmer mam se masazo zraven. For free :lol:
Razen ce aktivni sub rezes pr 500 Hz.... ...navzdol :twisted:

Edi
Nov uporabnik

Napisal/-a Edi Po apr 07, 2003 10:18 am

ej gerchy, mislem da si čist zabluzil... če hočeš naglas poslušat, pa brez nizkih tonov, potem si omisli dober prednji sistem in to je to... ti sploh ne rabiš suba... dober prednji sitem lahko odigra, vse kar ne trese :D

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Po apr 07, 2003 11:25 am

eh, vi ne razumete, ... kaj imas od tega, da se trese cel avto? Bas mora igrati elegantno. Kdor pa je obseden z mocjo, prbijanjem, pretirano glasnostjo, in razkazovanjem na tekmovanjih in okolico (koliko od vas pa poslusa glasbo pri 140 in vec db?) ter "masazo". pa me itak ne more razumeti ...

Sicer se zavedam, da so mnenja in okusi zelo razlicni, svoje mnenje (in okus) sem si izoblikoval na domacih sistemih, torej je povsem jasno, da prihaja do razlik in dilem, ker doloceni principi avtoakustike se mi osebno zdijo pac skregani z mojimi pricakovanji.
Zadnjič spremenil gerchy, dne Po apr 07, 2003 11:40 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Po apr 07, 2003 11:38 am

gerchy je napisal/-a:(koliko od vas pa poslusa glasbo pri 140 in vec db?) ter "masazo"

Jaz ;)

zaenkrat pri 137.2 ;)
oz. tud to ne več, ker mam zdej 12 colarja notr, pa na uho še bolš prbija (in globje masira :lol: )

PS: še vedno ne razumeš da je tresenje avta posledica basov in ne primarni cilj nas "norcev"

PS2: Edi <=> Maj Pojnt Ekzaktli

Edi
Nov uporabnik

Napisal/-a Edi Po apr 07, 2003 12:24 pm

misty je napisal/-a:
gerchy je napisal/-a:(koliko od vas pa poslusa glasbo pri 140 in vec db?) ter "masazo"

Jaz ;)

zaenkrat pri 137.2 ;)
oz. tud to ne več, ker mam zdej 12 colarja notr, pa na uho še bolš prbija (in globje masira :lol: )

PS: še vedno ne razumeš da je tresenje avta posledica basov in ne primarni cilj nas "norcev"
PS2: Edi <=> Maj Pojnt Ekzaktli

tudi domači sistem, vsaj dobri, ima base tudi pod 50Hz. In če pri določeni glasnosti nekaj trese, se pač trese, posledica basov.

drgač pa jst musko poslušam pri preko 145dB :D

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Po apr 07, 2003 12:59 pm

gerchy je napisal/-a:eh, vi ne razumete, ... kaj imas od tega, da se trese cel avto? Bas mora igrati elegantno. Kdor pa je obseden z mocjo, prbijanjem, pretirano glasnostjo, in razkazovanjem na tekmovanjih in okolico (koliko od vas pa poslusa glasbo pri 140 in vec db?) ter "masazo". pa me itak ne more razumeti ...

Sicer se zavedam, da so mnenja in okusi zelo razlicni, svoje mnenje (in okus) sem si izoblikoval na domacih sistemih, torej je povsem jasno, da prihaja do razlik in dilem, ker doloceni principi avtoakustike se mi osebno zdijo pac skregani z mojimi pricakovanji.

gerchy.. mogoce si pa ti skregan z dejanskim zvokom..

si kdaj udrihal v zaprtem prostoru po BASS bobnu!?

ce bi.. bi vedel da se vse trese :D torej je to natancna reprodukcija zvoka po mojem mnenju! :D

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Po apr 07, 2003 1:34 pm

zazo je napisal/-a:gerchy.. mogoce si pa ti skregan z dejanskim zvokom..

- to je to :D , sem napisal, da imam drugacna pricakovanja.

zazo je napisal/-a:si kdaj udrihal v zaprtem prostoru po BASS bobnu!?

- sem, nadvse neprijeten zvok :D

in se to .. frekvenca je relativen podatek. Gre zgolj tudi za mehkoto zvoka. In tega primanjkuje (predvsem) v avtomobilih. In po vsem, kar sem prebral, je ocitno veliki vecini vsec nasprotno.

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Po apr 07, 2003 2:08 pm

gerchy je napisal/-a:
zazo je napisal/-a:gerchy.. mogoce si pa ti skregan z dejanskim zvokom..

- to je to :D , sem napisal, da imam drugacna pricakovanja.

zazo je napisal/-a:si kdaj udrihal v zaprtem prostoru po BASS bobnu!?

- sem, nadvse neprijeten zvok :D

in se to .. frekvenca je relativen podatek. Gre zgolj tudi za mehkoto zvoka. In tega primanjkuje (predvsem) v avtomobilih. In po vsem, kar sem prebral, je ocitno veliki vecini vsec nasprotno.

mhm.. in v kolkih nasih avtomobilih si pa ze sedel k so ti vse stvari tako kristalno jasne..

kr lepo imena in priimke da bomo lazj dolocal, kdo ma prav!

lp, zazo

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Po apr 07, 2003 2:44 pm

Ti bi odlocal, kdo ma prav in kdo ne, sploh pri tematiki, ki je mocno subjektivno obarvana?!
Mislim, da imena niso prav nic potrebna, dovolj so tele vrstice (in posti) tukaj ...

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Po apr 07, 2003 4:03 pm

gerchy je napisal/-a:Ti bi odlocal, kdo ma prav in kdo ne, sploh pri tematiki, ki je mocno subjektivno obarvana?!
Mislim, da imena niso prav nic potrebna, dovolj so tele vrstice (in posti) tukaj ...

sem napisal BOMO odlocal...

tko kot je edi napisal.. zabredel si nekam kjer ni vec konca in dajes zelo netehtne argumente pac sam zato da nebi izpadel da se ti kej zlo velik ne sanja o avtoakustiki.. ce si podkovan za domace sisteme, kot pravis, se ne pomeni da ves veliko o avtoakustiki!

itak smo pa dosegel bistvo tako da zaklepam debato ker ne vodi nikamor!

lp, zazo
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov