Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Ojačevalc meče protection

Napisal/-a ahiM Ne sep 19, 2004 3:45 pm

Help!
Vsakič, ko ugasnem in hitro nazaj prižgem avtoradio al pa če hitr zamenam cede, mi ojačevalc fukne v protection in ga ne pržge :( :( :(.
Če pa po ugašanju in pred vstavljanjem novega cdja počakam da se vse izklop (se sliš en "pk") in šele potem pržgem oz. ruknem not cd, pa dela okej :shock:.
A mi lah kdo pove kaj je to zaen vrag, zakaj do tega vraga pride in kako se tega vraga odpravi?

Najlepša vam dala in LP :wink:,
M.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne sep 19, 2004 10:44 pm

povej še firmo avtoradia, ojačevalca, morda še kaj imaš obešeno na ojačevalec... mislim, da bo tukaj nekaj ta naveza se tepla... morda

naj pa to povejo profiči, jaz samo sklepam...
Slika

primorc1
Nov uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a primorc1 Po sep 20, 2004 7:04 am

pomoje zato ker radio vrze vn enosmerno ko se ugasne in ce ga hitro pol odpres ... amp zazna kot napako in vrze v protection. Najverjetneje je radio kriv.

LP
kaj je že bistvo?

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM Po sep 20, 2004 10:26 am

Radio? Hmm, ampak radio je nov, pa tud ni bil tko pocen da bi bil zanic...
Evo, za Regy-ja in ostale, ki mi utegnete pomagat, neki podatkov:

Radio:
DEH-P5600MP...

Hard-wired remote input
ISO Connector
Flexible angle installation 0-60°
Max. output power (watts) MOSFET 4 x 50 Watt
DIN output power (DIN45324, +B=14.4 V) 4 x 27 Watt
Max. preout voltage (V / Ohms) 2,2
2 RCA Preouts (F + S/W or Non FAD)
Chassis size (W x H x D) 178 x 50 x 157 mm
http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=7312&taxonomy_id=25-121

Ojačevalec:
SAGA USC-774...

Mosfet PWM Power Amplifier
High Class Double Side PVB
24dB/OCT Crossover Slope
Short Circuit Protection
Thermal Protection
Varible Low & High Pass Filter
Variable Subsonic Filter
Variable 18dB Bass Boost
Stable 2 ohm
RMS Output Power: 80W x4 @ 4 ohm
160W x4 @ 2 ohm
320W @ Bridge
http://www.saga-china.com/eBusiness/EN/product_detail.asp?catalogid=2&productid=71

Zvočniki:
PIONEER TS-A6910

3-Way
Frequency response 25 - 30.000 Hz
Sensitivity (1W/1m) 93 dB
Maximum Power 330 Watt
Nominal input power 80 Watt
Speaker Size 265 x 185 mm
Woofer size (cm) 16,3 x 23,7 cm
Woofer material Crystalline IMPP Cone woofer with Butyl rubber edge
Midrange size (mm) 66,0 mm
Midrange material cone mid-range with Ferrite magnet
Tweeter size (mm) 18,0 mm
http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=1142&taxonomy_id=25-131

V naslednjem tednu montiram nov sprednji sistem in subwoofer. Zato bi rad tud to stvar najprej razcistu...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
VECTRA 2.0
Nov uporabnik

Kraj: lublana

Napisal/-a VECTRA 2.0 Po sep 20, 2004 1:43 pm

jst pa mislm, da je fora u fršterkerju, ker mam tud sam sago in je živ j**c od j***a, tud men poka, ko ga ugasnem in tud men se je pržigu protection, dokler ga nisem odnesu tja kjer sem ga kupu in so ga mel na popravilu okol 2 tedna, ampak pokanje je ostalo.

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM Po sep 20, 2004 6:23 pm

Evo, ojačevalc gre jutr na servis :? . Če se ne bo dal zrihtat mi bojo pa v Gapexu dal novga.
Bajdevej, ti kr kurcej čez Sago koker hoces :P , sam povej mi če bi dubu tok zmogljiv ojačevalc za 30 kosov (novga!), kokr sm jst dal zanga. Poleg tega je en novejših modelov in svinsko dobr špila. Ko ga dobim s servisa in bom meu spet tip-top musko, ti povem, da ti gate sleče :twisted: .
Pokanje, pokanje, pravis... Pol pa dej 60.000 za ojačevalc pa ga ne bo :wink: . Pri avtoakustiki kvaliteta raste premo sorazmerno s finančnim vložkom (kar se opreme tiče). Če pa nisi nevem kakšen frik in zahtevnež ali pun para, potem je Saga več kot dobra izbira. No, to bi blo to, da ne bom preveč pameten 8) .
SlikaSlika

Uporabniški avatar
VECTRA 2.0
Nov uporabnik

Kraj: lublana

Napisal/-a VECTRA 2.0 To sep 21, 2004 8:32 am

ahiM je napisal/-a:Evo, ojačevalc gre jutr na servis :? . Če se ne bo dal zrihtat mi bojo pa v Gapexu dal novga.
Bajdevej, ti kr kurcej čez Sago koker hoces :P , sam povej mi če bi dubu tok zmogljiv ojačevalc za 30 kosov (novga!), kokr sm jst dal zanga. Poleg tega je en novejših modelov in svinsko dobr špila. Ko ga dobim s servisa in bom meu spet tip-top musko, ti povem, da ti gate sleče :twisted: .
Pokanje, pokanje, pravis... Pol pa dej 60.000 za ojačevalc pa ga ne bo :wink: . Pri avtoakustiki kvaliteta raste premo sorazmerno s finančnim vložkom (kar se opreme tiče). Če pa nisi nevem kakšen frik in zahtevnež ali pun para, potem je Saga več kot dobra izbira. No, to bi blo to, da ne bom preveč pameten 8) .

Ni fora u kurcanju, sej špila sam vseen mi je žal tud za tistih trideset jurjev k sm jih dal, glede na to da mam tud alpine V12 star 4 leta res da je koštal več kot 2x saga ampak zadeva bo tud čez tri leta isto špilala k ta prvi dan iz trgovine, kar pa za sago ne bi glih mogu trdit. Se najdejo tud boljše firme kot saga za skor isti dnar sam mal morš pogledat okol ko so akcije. Aproppo GAPEX - pr njih je bil ta isti fršterkr saga par tolarčkov manj kot 30k, v LECLERCU je bla enaka saga 6k cenejša....

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To sep 21, 2004 2:17 pm

Sam mam sago noter.... pa če mam uklopljen avtoradio pa avtek zaštartam včasih fukne protection.se ne sekiram u glavnem Špila pa mi že dobre tri lete pa zmore kr dost podobno kot pa blaupunkt GTA (al koji falus ) ko je 400W max. power.
Po enih virih sem dobu informacije da bi naj bla kao saga kopija blaupunkta oz. delan po balupunkt licenci.
Če odpreš oba..... ne veš keri je keri.... vezje je enako sam ohišje je drugo :shock:
Tok o firmah.....
Skurit ga skoraj ne moreš...... po nesreč(al kak pač vzamete) se mi je zgodlo že skoraj vse (kabla sta prišla u kratek stik,zvočniški kabli na maso.... na plus.. brez mase je neki cvilu že...) dela pa še kr.... s ta drugim ki ga mam (aurora) si ne upam niti pol tega probat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

vladan1
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

ojacevalec

Napisal/-a vladan1 Ne okt 10, 2004 10:36 am

zivjo prjatu, jst mam isti problem, pa isti avtoradio pa sem te hotu uprasat ce kaj ves ali se to dogaja pri vseh pioneercih? sm pa mojo napeljavo sprobu na drugem radiju pa je delal brez problema. pa se to bi te vprasu kako ti delajo ovalci, a niso premocni?

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM So okt 23, 2004 1:58 am

Ma to s tem ojacevalcem mi ni cist jasn :shock: . Sm ga nesu nazaj u Gapexa, pa so mi prklopl eno pioneerjevo 3600-tko pa je biu isti sit. Morm it na servis, ni druge. Sam kaj, ko je taka muka se brez muske vozt :cry: ...
Ovalci so pa uredu. Jst sm jih mel prej, ko se nism meu vufija in sp. sistema, pa sm jih pustu not. Zdj mam pa spr. sistem in vufr na ojacevalcu, ovalce pa na radiu (glih tolk, da mam enakomeren zvok v kabini - ceprov so eni fuul pametni glede ovalce, men pac tko sede in me boli salama :twisted: ). Preglasni niso, ker sm si jih nastimu na radiu (sej ma FAD kontrole, a si pozabu al kaj :wink: ). Pa ukloplen mam HPF na 80 Hz. Ti povem da prov lepo spila.
SlikaSlika

kajbi
Nov uporabnik

glede prekinjevanja

Napisal/-a kajbi Pe mar 25, 2005 9:22 am

Dajte mal pogledat kak vam je RCA vhod, ker na sagi če se ne motm ma do 4 al 5Voltov vhoda ampak ne bo glih držalo ker sm jih sam že par zmontiral pa sm jih zapiral do konca in še je blo preveč pobude in je metalo vn.

lp

Mal dnarja mal (kvalitetne) muske

p.s. ampak drgač je pa to za ta dnar kr bomba

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Pe mar 25, 2005 9:30 am

Dejan ti povem za en ojaćevalc ki ima več moči kot tvoj pa je samo za 4jurje dražji pa u gapexu ga držijo! Ground zero ki ma 4x75wRMS ne tko kt saga k piše da ma 80rmsa ima ta gz zmerjen tolk!! Pa pokanja ni zraven :lol: :lol:
R5 GTT
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov