Pa zastopim, da to enkrat naredi - drugič bo pa verjetno že bolj previden. Ampak je, kar je.
Predlani jeseni sem pustil avto v Kamniški Bistrici in šel malo višje peš - če je čas tudi fotografiram
http://photo.amebis.si. In ko se po kakšni uri vračam in pridem do avta, opazim, da so mi med tem poskusili vlomiti - bila je sobota dopoldan, meglen dan, padel je kakšen cm snega in v snegu so se še lepo videli sledovi. Hitro pofotkam, preden se stopi in pokličem modre angele. Hkrati jih opozorim, da naj bodo malo pozorni, ker je tip še vedno tukaj nekje, po čevljih sodeč pa ni bil hribovec, pač pa je imel gladke podplate
Ko so modri prispeli, so sledi že izginile, popisali so in zgodba je bila zaključena. Kasneje mi je kolega policist (hribovec) povedal, da so enim sicer na sledi, vendar jih nikakor ne zalotijo. No, da ne zaidem - ko sem čakal, sem še malo hodil po njegovih sledeh - žal je bilo snega premalo in se je hitro topil, in sem opazil, da je od avta najprej stekel. In ugotovil, da sem ga verjetno presenetil kar jaz, ki sem prišvedral po makedamu navzdol in ropotal s palicami - sneg je bil le na hladnejših delih. Občutek je bil sicer malo siten, ko sem malo tipal po gmajni po tisti megli, vendar nisem nikogar opazil, čeprav tiste konce zelo dobro poznam.
Škoda je bila na vratih, ki jih je očitno ravno navil, ko sem ga presenetil. Kako bi fant kakšno okoli "futrkepe" ujel, če bi mi prišel v roke. Ko ga zagrabi hribovska roka 120 kilskega gozdnega Joža.... kasneje sem na izhodu iz doline še sam malo čakal, policista sta imela ravno klic na prometno nesrečo (sicer sta mislila onadva počakati spodaj), pa ni bilo nič pametnega.