Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Kraj: Kamnik

Avtoradio - zaštite s kartico

Napisal/-a gore Pe apr 22, 2005 6:05 am

Pozdravljeni!

Čisto tako - za boljše poznavanje teme - zakaj je sedaj naprodaj tako malo avtoradiev, ki bi bili zaščiteni s kartico. Takšna zaščita je precej preprostejša za uporabo. Sam povprečno zapustim avto cca. 20 krat dnevno - niti na misel mi ne pride, da bi vsakič vzel ploščico iz radia. Poleg tega jo težko kam spraviš..., še posebej, če kaj nosiš v rokah...
Karica se mi zdi precej bolj praktična, res pa je, da jo je verjetno možno ponarediti. Čeprav spet vprašanje, če je tako enostavno - glede na to, da se preko tega sedaj ščitijo tudi kreditne kartice in da so lahko stopnje zaščite zelo visoke...
Naj me kdo (nevedneža) malo poduči, zakaj na tržišču ne najdem solidnega avtoradia na kartico. Doslej sem uporabljal le originalne avtoradie (takšni so precej manj priljubljeni pri lopovšini, poleg tega pa običajno niti nimajo možnosti snemanja ploščice ali kartice).
Pri novem kljusetu pa sem notri dobil avtoradio na zaščitno kartico - radio ni prav vrhunski, pa malo ogledujem naokrog. Snemanje ploščice ne pride v upoštev (zaradi zgoraj zapisanih razlogov).

Uporabniški avatar
HyundaiGTI
Novinec

Kraj: Še sam ne vem dobr

Napisal/-a HyundaiGTI Pe apr 22, 2005 6:38 am

Mal je tud marketinška fora s temi ploščicami.... kaj jest vem
Ej štef pazi s kom dirkaš !!!

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe apr 22, 2005 6:45 am

Moje mnenje je naslednje. Če ti hoče tip ukrast AR, pa ga vidi, ga bo z večjim veseljem ukradel, kot pa če ga ne bi videl. Torej, če vzameš ploščico dol, ga ne bo videl, morda ga to celo odvrne od kraje. Če pa vzameš kartico ven, se AR še zmeri lepo vidi, četudi tista plastika štrli iz njega. j**e se džankiju, on krade vse po vrsti. Res pa je, da so tudi AR brez ploščice že ukradli, ampak vseeno menim, da je taka zaščita boljša. Resda manj praktična, pa vendar. Kolikor je meni poznano, so zaščito s kartico imeli le Blaupunkti, pa še to pred leti.

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Napisal/-a gore Pe apr 22, 2005 8:01 am

Malo je res čudno. Mogoče je za proizvajalca zaščita s kartico dražja - kaj pa vem, mogoče plačuje kakšne licenčnine za uporabo že razvite zaščite ali kaj takšnega.
Sicer mora biti džanki res pod dozo, da ukrade kaj takšnega - če predpostavimo, da je krekanje karice verjetno precej komplicirano, za normalno ceno verjetno popolnoma neuporabno (na ta način ščitijo tudi vstope v posebej varovane objekte, banke imajo to za varno zaščito..., zato bo verjetno tudi za radio dobro) - pri mojem skoči ven plastika, ki poleg vsega še utripa. Je pa Modropikec, res.
No, zanimajo me mnenja drugih uporabnikov. Prav vsi kolegi - s katerimi sem govoril o tem - so se strinjali, da jim je kartična zaščita bolj všeč in večina raje uporablja slabši radio (običjano tovarniški), kot pa nakup radia pri katerem bi moral ploščico stalno snemati. Res je sicer, da smo vsi nekako bolj mobilni in mogoče ne izražamo običajnih uporabnikov, ki gredo v avto le, ko gredo v službo.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So apr 23, 2005 5:59 pm

jst sm tut dost mobiln, pa še v šolo hodm pa mam ploščico skos sabo. Pač v žepu, če hodm okol (od hlač al pa bunde) al pa v torbi v šol.. Drgač zaščita radia bi bla pa lohk da ga nekak zašraufaš notr alpakej podobnga..

lp
Slika

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Napisal/-a gore So apr 23, 2005 6:26 pm

Saj nekaj Modropikcev sem na internetu videl, da ima to zadevo - tudi novejši. Samo ne vem, če imašo še vedno tako očitno narejeno, da kartice ni notri - da tudi tisti ruknjeni vidijo, da je zadeva neuporabna.

Ampak tiste snemljive ploščice mi res ne gredo v lajšto - že tako gredo v roke ali žepe ključi (avto+hiša+služba), mobitel, (zajetna :P ) denarnica, če pa slučajno še dežuje še dežnik, pa kakšna roba, ki jo neseš nekam (nekaj škatel, dobavnice...). In ko to ponavljaš, razmišljaš kako bi čim manj nosil s seboj - kartica se mi zdi še sprejemljiva, saj v žepu res ne moti, pa še hitro jo imaš zunaj in notri. Plošča pa je nerodna, pa tista škatlica za ploščo, pa bolj nerodno snemanje in natikanje med vožnjo po parkirišču...

Kaj pa vem - očitno bom kar pri starem avtoradiu ostal. Žal - pa bi trgovci lahko lepo zaslužili :lol:

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy So apr 23, 2005 6:38 pm

jz sm meu z kartico pa so mi ga useno spizdili :?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan So apr 23, 2005 6:45 pm

kartice so sicer praktične, ampak prot tatovom pa ne pomagajo
kradejo kasetarje, radie brez ploščic pa še kej
tko da bo džanki še raj ulomu v avto, ko bo vidu radio ki ma tipke gor

treba je razumet, da radie ne kradejo poznavalci tehnike ipd. ampak ponavad taki k rabjo keš (za fiks ipd.)
podpis

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Napisal/-a gore So apr 23, 2005 7:10 pm

Pa zastopim, da to enkrat naredi - drugič bo pa verjetno že bolj previden. Ampak je, kar je.

Predlani jeseni sem pustil avto v Kamniški Bistrici in šel malo višje peš - če je čas tudi fotografiram http://photo.amebis.si. In ko se po kakšni uri vračam in pridem do avta, opazim, da so mi med tem poskusili vlomiti - bila je sobota dopoldan, meglen dan, padel je kakšen cm snega in v snegu so se še lepo videli sledovi. Hitro pofotkam, preden se stopi in pokličem modre angele. Hkrati jih opozorim, da naj bodo malo pozorni, ker je tip še vedno tukaj nekje, po čevljih sodeč pa ni bil hribovec, pač pa je imel gladke podplate :twisted:
Ko so modri prispeli, so sledi že izginile, popisali so in zgodba je bila zaključena. Kasneje mi je kolega policist (hribovec) povedal, da so enim sicer na sledi, vendar jih nikakor ne zalotijo. No, da ne zaidem - ko sem čakal, sem še malo hodil po njegovih sledeh - žal je bilo snega premalo in se je hitro topil, in sem opazil, da je od avta najprej stekel. In ugotovil, da sem ga verjetno presenetil kar jaz, ki sem prišvedral po makedamu navzdol in ropotal s palicami - sneg je bil le na hladnejših delih. Občutek je bil sicer malo siten, ko sem malo tipal po gmajni po tisti megli, vendar nisem nikogar opazil, čeprav tiste konce zelo dobro poznam.
Škoda je bila na vratih, ki jih je očitno ravno navil, ko sem ga presenetil. Kako bi fant kakšno okoli "futrkepe" ujel, če bi mi prišel v roke. Ko ga zagrabi hribovska roka 120 kilskega gozdnega Joža.... kasneje sem na izhodu iz doline še sam malo čakal, policista sta imela ravno klic na prometno nesrečo (sicer sta mislila onadva počakati spodaj), pa ni bilo nič pametnega.

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc So apr 23, 2005 8:00 pm

obstaja se tretja moznost, Beckerju se sname samo lcd zasloncek :D
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov