Zanima me nekaj glede radija, namreč ko ugasnem avto se mi radijo resetira. Potem ko ga ponovno prižgem si moram spet naštimat base, pa špilat začne spet s prvim komadom na cdju. Kaj je to
napajanje si zrihti
maš dva plusa - en je rdeč, drug rumen
zvež po shemi
ker en mora bit skoz prkloplen na akumulator
drugega pa lahko vežeš prek ključavnce in se ti pol radio izklop ko vzameš kontakt (al pa ga maš tud direkt zvezanga na akumulator in morš potem sam izklaplat radio)
Zelo verjetno mas narobe prklopljenga. Avtoradii majo po dva kabla za napajanje. Enega za spomin, pa da se lepo ugasne, ... Ta gre direktno iz akumulatorja. Drugega pa za napajanje ojacevalca itd. Ta pa gre preko kljucavnice. Ti mas pa verjetno oba prek kljucavnice oz. prvega sploh priklopljenga nimas.
ja ne vem kako mam. namreč to je v opel vectri. prej je bil notri original radio pol sem pa jaz zamenal in nisem nič kable menjal. možno pa da tudi tisti zaslon kaj vpliva,kjer prikazuje temperaturo uro in pa prej je bil tudi povezan z radijem je kazal frekvence pa to zdaj pa ni več.
TiLeNkO je napisal/-a:ja zdej mam tko zvezanga da ko vzamem kontakt se radio ugasne. zdej bi mogu pa kako nardit po kateri shemi bi mogu zvezat
sheme si zravn radia dubu
drgač je pa rumena žica (+) za memory in more bit direkt na akumulator vezana
rdeča žica (+) pa je vezana na klučavnco (ko vzameš kontakt, se radio izklop)