Avdiofili, raj za vas...

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Zvočniki za spredaj 13cm

Napisal/-a Damjan19 To jul 12, 2005 11:13 pm

Sprašujem po Avtoakustiki pa ni niti pol tolk aktiven forum kt to, en odgovor pa je le bil, in mi je že kr pomagal zj mi dej te pa še tu

Helix Blue, Sony Explod?
Še kaj?
Ju3 grem po nakupih, želim si neki novega, spredi do zaj nism sploh mel zvočnikov...
Zadi so iNfinity ovalci in pa sub, ki leti ven, ker ga nadomesti novi.zadn del bo poganju ojačevalec, sprednjega pa radio...
Ne mislim za sprednje dat več k 15jurjev, tut če bi jih potem dal na ojačevalec, mislim kupit Mac Audio Z4200, torej, večina zvočnikov v tem rangu ma pa glih 35W RMS-a, skurlo ga ravno nebi a ne?

No malo pomoči prosim!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jul 13, 2005 1:59 pm

Daš poleg slabih 10 jurjo pa kupi Impact 16cm+tweeterji..... 60W sinusa.....
Jaz jih poganjam z radiem in sem zelo zelo zadovoljen z njimi.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr jul 13, 2005 5:43 pm

če hočš za na radio, morjo met tm nek med 20 pa 30 sinusa.. več že škod k pa kej druzga.. Brez veze dajat več k 15 za zvočnike k bojo z radiem gnane.. drgač maš pa najbolš za zberat zvočnike tko, da jih greš poslušat km.. na radiu bojo več al mn dost podobn špilal usi. Bojo razlike, sam ne tok drastične

lp
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr jul 13, 2005 5:53 pm

IMPACT :)

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Sr jul 13, 2005 9:22 pm

zej sm že kr helixe naročil...
veliko ljudi jih hvali in enkrat sm jih pri kolegu slišu in so mi bili všečni...

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Če jul 14, 2005 10:41 am

Damjan19 je napisal/-a:zej sm že kr helixe naročil...
veliko ljudi jih hvali in enkrat sm jih pri kolegu slišu in so mi bili všečni...

Jaz imam take zvočnike odspredaj (ločen sistem seveda). Zvočniki se kr dobro odrežejo, samo ne pričakuj kake globine zvoka od njih. Če imaš možnost daj noter raje 16 cm.
Slika

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Pe jul 15, 2005 5:24 am

bog ne daj, pri takih malih zvočnikih ne morm glih pričakvat nekega zvoka, ampak upam, da bo prtlažnik popravu vse kar manjka malim :P

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Ne jul 24, 2005 9:32 pm

zvočnii so že celi tedn doma, nism mel časa, sm delu nočne, 12 urne šihte(pa sm študent) :( :(
Pa se jz dans lotim montaže, pa lej ga hudiča, v armaturo jih ne spravim, mogoče pa dam taj not kake tweeterje posebi, bomo vidli..
Vprašanje je slewdeče...dal sm panel iz vrat, vidu, da je not prav vse že prpravleno na montažo, zvočniki se prilegajo v nulo...me zanima zej...a nej kej ojačam?A bo pleh kej ropotal...sicer bojo tile zvočniki vezani na radio, zadi pa, kt sm reku, 30cm sub in pa ovalci na ojačevalcu.
a nej kej panel ojačam...sicer zvočnik in panelka nimata stične površine...ko bom odrezu panelko seveda :P
kok nej to nardim, da bo čemu podobno?

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Ne jul 24, 2005 10:34 pm

sej najbr žsam veš kako je to, ko te neki prevzame...
zdle je tak, pa mi bo premal pa bom vse spremenil, kupil dodatno ozvočenje... :P
zaenkrat kr v vrata, ojačevalec še čakam, sub mam...pa sm zmagu..
aja...pa če vam ni odveč...prebral sm avtoakustiko.com in vtomobilizem.com, vse mi je več ali manj jasno, vendar pa nekaj le ne...ko štrom na ojačevalčec vežem iz akuja daš plus pa minus in potegneš do ojačevalca?men ni jasn glede mase, kje jo pol prklopiš na karoserijo?a gre masa samo iz ozemljitve na karoseriji in niti ni vezana na akumulator?
Hvala za vaše potrpljenje :)

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 To jul 26, 2005 9:06 pm

izjemno!!!
sam mnde je tut to šok, kr sm prej mel samo zadaj zvočnike...
zelo mi je všeč...pa kok je zj z priklopom ojačevalca, naj mi nekdo pomaga(glej vprašanje zgoraj), kr pride ju3:P
Aja pa še neki,a ma kdo vezane zvočnik sam na radio, pa woofer na ojačevalec, tk k bi jz mel rad po novem, kr sm kupu dvokanalca(no sej ga še vedn lahk v 8ih dneh menjam, če čem), a woofer pol ne preglasi ostalega
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov