Avdiofili, raj za vas...

MS-Turbo
Nov uporabnik

db meritve in db drag

Napisal/-a MS-Turbo To avg 30, 2005 5:05 pm

mene pa zanima na kak način merijo db na teh dragih, pod kakimi pogoji v kerem koncu avta in to...vse o tem, pa če je ker tle ko bi mi lahk zmiro db v avtu iz okolice celja oz. iz celja...

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To avg 30, 2005 5:18 pm

le maš napisan ceu pravilnik:
http://www.avtoakustika.com/forum/viewtopic.php?t=20103

če pa še malce pobrskaš po avtoakustika.com boš dubu marsikaj zanimivega ;)

MS-Turbo
Nov uporabnik

Napisal/-a MS-Turbo Sr avg 31, 2005 7:41 am

ok, hvala za tale pravilnik...sam kr je obsežen pa bi zgubo cajta da bi našo to... me neki zanima: kje je meja glasnosti, do kere glasnosti lahk naviješ radijo, pa vrjetn ne sme nč hreščat ne? kr če dam recimo do konca radijo naglas, pol je prevč in hrešči... pa to si sam izbereš musko al ti oni izberejo? pa če se ti cel avto trese je vredu al se ne sme tresit?

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr avg 31, 2005 8:13 am

če ti je težk osnove pa mal pravil prebrat pol bo tud težk komu da ti bo pomagu pa zmeru kej ;)

10.9. tekma v Grosupljem, tam ti bojo pa radi pomagal.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Sr avg 31, 2005 9:18 am

Bom jaz na hitro napisal.

Glasnost se meri s posebnimi mikrofoni, ki se jih, tako kot imate na šipo prilepljene pliškote, prilepi na prednjo šipo naq sovoznikovi strani. Točen položaj se določi s šablono. Glede na opramo in postavitev le te, se tekmovalce razvrsti v razrede (MS1, MS2, S-A, S-B, S-C, SS, SS-NW, E). Tekmovalec ima 30s časa, da iz svojega sistema stisne karseda največ. Če nima svojega CD-ja, ga največrat dobi pri organizatorju. Na CD-ju so posnete frekvence od 0 oz. 10 do 80 Hz, kar je tudi območje merjenja glasnosti. Meri se samo glasnost subwoofer-jev oz je to razpon frekvenc, kjer drugi zvočniki nimajo efekta. To je več ali manj to.
Slika
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov