Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napajalnik za Carputer.....

Napisal/-a lisko To sep 20, 2005 2:49 pm

Ma kdo kako shemo al pa kaj podobnega , da bi se dalo tole nardit?
Lotil sem se projekta vgradit komp u moj avtek........
Zapleta pa se že pri sami teoriji....... rabim nekje vsaj minimalno 250 Watni napajalnik.... to pa je nekje 25 A toka........ kar pa še zdaleč ni malo......
Ma kdo kako rešitev oz. načrt za kaj takega? napetosti pa tko znane že..... +3,-3,
5,-5,+12,-12 Voltov.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To sep 20, 2005 3:02 pm

za pozitivne napetosti ni noben problem....pri negativnih pa se zaplete....zelo zaplete! :?

sem tudi sam premišljeval in nekako prišel do blodenj in zablod...
če dvigneš napetost na 24 V (+12 in -12V), je tvoja masa(pri 24 V), dejansko od avta 12V....
zdej je izhodni signal po defoltu dvignjen...in če to priklopiš na AR, ki ima po defoltu svojo maso tam, kjer ima comp -12V, (AR 12V = comp masa), nevem kako se ta signal potem kej obnaša....

najbol enostavna rešitev je pretvornik iz 12->220V , kar pa ti verjetno ne diši preveč....saj te zastopim, zakaj bi pretvarjal v 220 in nato nazaj ...zguba denarja, prostora, nobenega izziva....

no če dobiš kak pameten načrt, ga kar prilimaj na forum, ker mene tudi zanima...

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To sep 20, 2005 3:09 pm

Mah na 220 pa nazaj na 12 je brezveze..... sem po duši elektronik...... pa na šihtu mam možnost nekak se kaj pozanimat u tej smeri....... zaplate se pri načrtih..... bi mogoč se že dalo kaj skonstruirat ampak prepričan sem da obstaja kje kak načrt....... poleg tega rabi komp moč okol nekje 250 Watov.......
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To sep 20, 2005 3:57 pm

http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=101705&mesto=konec
Tlele en to prodaja pa bi mogoče kej povedu.
A je že kdo razmišlju da bi uzel standardni ups in ga razdrl ter avtomobilskih 12v priklopil namesto akumulatorjev v ups-u. Po logiki bi potem ups delal tako kot takrat ko zmanjka elektrike in črpa moč iz akumulatorja ki je notri.
Drugače pa na bolhi tole prodajajo http://www.bolha.com/oglas1261387
Pa še za info en normalen računalnik (pentium 2 ali podobno) in ostala krama porabi cca od 70w na gor.
Sam imam že doma pripravljeno ohišje in plato s procesorjem pentium 2 400 mhz in eno 4mb grafično. Disk sem postavil pokonci in ga vpel na fedre.
Drugače pa je najbolje uporabit mini-ITX plato in pa dc-dc itx napajalnik.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To sep 20, 2005 4:05 pm

No ja....... jaz mam v mislih kak Ghz in pa vsaj 32Mb out grafično.......Dobiš take kompe že za 30 jurjov..... Še vseen pa rabm dost močn napajalnik.
Slika

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To sep 20, 2005 4:41 pm

Izmirjeno na mojem kompu ( AMD 2500+ barton procesor, grafična 128mb, 2 diska, cdrw in dvdrw +nekaj ventilatorjev. In izmerjena poraba je bila 120-130 W. Tako da 250w je malo pretirano.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To sep 27, 2005 8:26 pm

Tist napajalnik iz slo-tech zmore nekje oklol 130 watov........ kar mislim da bo za DURON-a 600Mhz čist dovolj.....

Tist napajalnik je sestavljen iz modulov....... kr same module se pa da naročit pri texas instruments..... Tko da se dela na tem da se bo napajalnik sestavu........Pol pa mi manjka še sam montaža lcd-ja in kompa...... in stvar mora greti :)
Slika

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Kraj: DUPLEK

Napisal/-a |jurcek| Po okt 03, 2005 10:28 pm

lisko zakaj pa ne razmisliš o matični VIA EPIA?? pa maš gor vse od min. 1GHz procesorja, grafične,...? samo rame pa disk rabiš pa neki napajalnik. Tu ti pa pride v poštev ITX DC-DC napajalnik. VSe to se da dobiti.

če ne pa se lahko po dolgem času enkrat dobima na kaki pijači pa malo podebatirama zadevo...bom sam tud v kratkem zadevo uresničil..
Drive as fast as you can and be happy!
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov