Avdiofili, raj za vas...

dunker
Stalni uporabnik

Srednjetonec mi ga serje

Napisal/-a dunker So dec 10, 2005 4:36 pm

Lepo pozdravljeni!

Imam Fiat Punto l.01, v katerega sem zmontiral Pioneer 5600 radio, ojačevalec in na ojačevalec priklopil woofer. Ostale zvočnike, ki so še vsi original (visokotonca, srednjetonca), poganja radio. A tu se pojavi problem...

Desni srednjetonec (torej okrogli zvočnik, cirka 12cm premera, na desnih vratih) mi ne špila sploh. Pri vratih sem izključil konektorje, spucal, dal nazaj - še vedno nič bolje. Visokotonec na stebričku špila, srednjetonec na vratih pa ne.

In tako, ko sem danes imel musko malo bolj naglas, mi je odpovedal še srednjetonec na voznikovih vratih. Ko sem radio ponovno prižgal, čez 5 minut, je bilo dobro. Če udarim po zaščitni plastiki, spet utihne... včasih se ugasne kar sam, včasih dela... :shock: :?

Še to, danes, ko sem jemal stran tiste zaščitne mrežice, sem opazil, da ima desni srednjetonec na membrani dve črni "smolnati" packariji, kar je normalno, ne? No, na levem je kar ena bela svinjarija, kot da bi bila membrana polimana (nisem uspel dobro videt, ker nisem dobil mrežice čisto stran...). Je prejšnji lastnik kaj zajebal?

Mi lahko poveste, kaj bi bilo narobe? Woofer, visokotonci in ostalo dela pa (zaenkrat) brezhibno.

Še drugo vprašanje... Katere srednjetonce mi priporočate za tam okrog 15 tisočakov? Če bom slučajno izgubil potrpljenje s telimi... ;)

Najlepša hvala za odgovore!

Anže

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 So dec 10, 2005 4:45 pm

helix blue 5 mk2 za 8jurjev, če obupaš. mal dnarja, ogromn muzike :P

mal poglej konektor na radiu, poglej mal žice. možn je tut,da je ta zvočnik doletela kdaj kaka zadeva in ima travme, pa zato noče delat...nimaš druga kot res vse pregledat.
jz sm prepričan, da je neki narobe z kabli, da je kje kak lot zanič, ali pa se pač zarad vibracij kontakt razklene in pol po naslednjem udarcu ali dveh zopet sklene.

Uporabniški avatar
weekid
Nov uporabnik

Kraj: novo mesto

Napisal/-a weekid So dec 10, 2005 4:48 pm

Uprašej na www.avtoakustika.com

Tam ti boja sigurnu znal povedat kaj je narobe
Lahku da so kakšni kabli al pa činči poglej mal stike ...
Mejte se cool

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc So dec 10, 2005 5:30 pm

MA UMISL SI EN ŠTROMARSKI INŠTRUMENT PO DOMAC VOLTMETER PA SEM PREEMER ŽICE . VERJEM NI TEZKO
Krvav'c je zakon

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Ne dec 11, 2005 5:00 am

pa dej se ti mal skuliri no...ni vsak hodu na štromarsko :roll:

aja, pa probaj caps lock izklopit, ker si boš drugače iskal nove prijatelje po medmrežju, ker tu takih, ki se derejo, nimamo radi :!:

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker To dec 13, 2005 10:22 am

Izkazalo se je, da je očitno prejšnji lastnik ob prodaji avta hitro namontiral nazaj original zvočnike... Tako da je kabel z zvočnika na roke "povaljal" skupaj s kablom za signal in to je to. Nobenega konektorja, nič. Ko smo zvočnike odšravfali, so nam kar v rokah ostali, kot bi bili brezžični. :D

No, kakorkoli že, zdaj deluje perfektno. 8)

Hvala za nasvete.

Anže

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 To dec 13, 2005 3:18 pm

kaj vse ne vidiš, a?
:P
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov