Imam Fiat Punto l.01, v katerega sem zmontiral Pioneer 5600 radio, ojačevalec in na ojačevalec priklopil woofer. Ostale zvočnike, ki so še vsi original (visokotonca, srednjetonca), poganja radio. A tu se pojavi problem...
Desni srednjetonec (torej okrogli zvočnik, cirka 12cm premera, na desnih vratih) mi ne špila sploh. Pri vratih sem izključil konektorje, spucal, dal nazaj - še vedno nič bolje. Visokotonec na stebričku špila, srednjetonec na vratih pa ne.
In tako, ko sem danes imel musko malo bolj naglas, mi je odpovedal še srednjetonec na voznikovih vratih. Ko sem radio ponovno prižgal, čez 5 minut, je bilo dobro. Če udarim po zaščitni plastiki, spet utihne... včasih se ugasne kar sam, včasih dela...

Še to, danes, ko sem jemal stran tiste zaščitne mrežice, sem opazil, da ima desni srednjetonec na membrani dve črni "smolnati" packariji, kar je normalno, ne? No, na levem je kar ena bela svinjarija, kot da bi bila membrana polimana (nisem uspel dobro videt, ker nisem dobil mrežice čisto stran...). Je prejšnji lastnik kaj zajebal?
Mi lahko poveste, kaj bi bilo narobe? Woofer, visokotonci in ostalo dela pa (zaenkrat) brezhibno.
Še drugo vprašanje... Katere srednjetonce mi priporočate za tam okrog 15 tisočakov? Če bom slučajno izgubil potrpljenje s telimi...

Najlepša hvala za odgovore!
Anže