Avdiofili, raj za vas...

Dragan Klep
Novinec

Kraj: Gaj pri Pragerskem

popacen zvok

Napisal/-a Dragan Klep Pe jan 06, 2006 3:57 pm

Pozdravljeni!

Imam tezavo in to taksno ..... vgradil sem nov ojacevalec JBL GTO 75.2 serijo.
V prtljazniku sem postavil 2x box macaudio mx300, zvok je vcasih dober vcasih popacen, odvisno od komada ki se poslusa, avtoradio je kenwood 4x50 mosfet, ojacevalec priklopljen na rear out line, odprt do polovice, nastavljen na flat, bas boost na polovico, kakorkoli grem preko polovice z odpiranjem ojacevalca je zvok nenormalno popacen in nimam tocne predstave kaj bi to bilo. IMA KDO IDEJO, ce sem kje kaj narobe nastavil itd...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jan 06, 2006 5:47 pm

Na hitr mi pride na pamet..... ali prešvoh ojačevalec ali pa prešvoh zvočniki.....

Kaka pa je napeljava? Stiki in tak dalje? Kaj pa pod normalnim poslušanjem? kak je zvok takrat?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Pe jan 06, 2006 6:36 pm

Domnevam, da si na ojacevalec peljal izhod iz radijskega predojacevalca (posebej kabli), ne pa radijskega ojacevalca ane.
Lahko, da so presvoh zvocniki ali pa nimas pravilno nastavljeno kretnico na ojacevalcu.
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Pe jan 06, 2006 6:40 pm

Prvo kar mi pride na misel je švoh napajanje. Kakšne imaš napajalne kable? So kontakti uredu (zbrušena farba tam ko imaš zvezano maso recimo)? Akumolator je dober?
Slika

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Pe jan 06, 2006 7:15 pm

vse equilajzerje, loudnesse ugasnt....pa najbrž da je ojačevalc mal švoh...pri kakšni glasnosti hrešči? lahko da je v klipu, ker ojačevalec ni lih sposobn gnat...dej napiš mal specifikacij opreme...

Dragan Klep
Novinec

Napisal/-a Dragan Klep So jan 07, 2006 1:57 pm

Že rešil, mel en woofer narobe prikloplen, zemenjana + in - pola.
Po pravilnem priklopu, žene tak, da glava peče :)

Dragan Klep
Novinec

Napisal/-a Dragan Klep Ne jan 08, 2006 10:45 am

navodila za nastavitev so odlicna, je pa res, da mores tud met osnovno ozvocenje primerno temu da bo neslo 85% odprtega izhoda avtoradia, sele potem se lahk poigravas z gainom ojacevalca, za zdaj pa za moje uho, po katerem sem nastavil ojacevalec za wooferja je nastavlen malenkost cez polovico.

Zakaj, zato, ker osnovno ozvocenje zdrzi nekje 60% odpiranja avtoradia, kar je po eni strani normalno za osnovno ozvocenje ki ni bogve kaj, za sinus pri 85% mores met hi class avtoradio, in osnovno ozvocenje, ce pa imas srednji rank pa zadeva ni vec tako pestra.

zato je pa tud zadovoljivo odprtje ojacevalca na nekje 60% gain, ko bom pa zamenjal osnovno ozvocenje, pa verjamem da bom lahko tudi avtoradio se bolj odprl in pa seveda se gain ojacevalca.

Hvala vsem za napotke!

Dragan
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov