Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
dmatoh
Nov uporabnik

Vezava ojačevalca

Napisal/-a dmatoh Sr jan 11, 2006 6:34 pm

Imam ojačevalec, ki je priključen tako da sam ojačevalec dela (+ na akumulator, - na maso, remote) samo ne da nč zvoka iz sebe! Chinch kabli pa os prključeni na avtomobilske k so zadi, pa me zanima če b mogu chince pr radiu prklučit na tiste kable k so zvočniki da bi delal???

lp :evil:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr jan 11, 2006 6:38 pm

od akkuja potegneš plus, čimbliži akku daš varovalko
minus daš nekam na karoserijo, tm odstranš barvo in pršraufaš
z radija potegneš 2 cinch kabla(če maš pač 2 kanaln ojačevlac) in remote do ojačevalca
to prklopš na ojačevalc
iz ojačevalca pa 2 para kablou na zvočnike (če hočš met 2 zvočnika prkloplena gor)
podpis

Uporabniški avatar
dmatoh
Nov uporabnik

Napisal/-a dmatoh Sr jan 11, 2006 7:08 pm

Električno je vse pravilno vezano! Zanima ali priključim chinch kable pri radiu na iste kable kot so sedaj zvočniki? Ali jih proljučim na chinch vhode na raidu kjer piše REAR (L; R)???

Symon
Poznavalec foruma

Re: Vezava ojačevalca

Napisal/-a Symon Sr jan 11, 2006 7:11 pm

dmatoh je napisal/-a:Imam ojačevalec, ki je priključen tako da sam ojačevalec dela (+ na akumulator, - na maso, remote) samo ne da nč zvoka iz sebe! Chinch kabli pa os prključeni na avtomobilske k so zadi, pa me zanima če b mogu chince pr radiu prklučit na tiste kable k so zvočniki da bi delal???

lp :evil:

saj bo bolje... :roll: A res ne poznaš NIKOGAR, ki bi ti pokazal. Prvič je tut kolega meni napeljal (in prodal) woofer prejšnji teden v novem avtu sem že sam... ;) Ni noben kunšt samo z*****t ne smeš ker drugače se bo preveč kadilo. :lol:
Sicer pa, če sem prav razumel težavo.... V avto si napeljal ojačevalec in sedaj hočeš, da špila? Ojačevalec? :roll: Činč kable imaš pa trenutno priklopljeni na zvočnike... Ojej... Činč so uni, ki se jim pri TVju reče AV kabli. ;)
Torej: Od radia povlečeš remote (na kablu piše REM, remoote, ant ali pa antena). To bo dalo signal ojačevalcu naj začne špilat. Da bo sploh vedel kaj špilat povežeš činče od radia, do ojačevalca. Potem pa ojačevalec priključiš na zvočnike. Levi na levo, desni na desno, pluse skupaj, minuse skupaj.
Simpl kot namazan kruh. 8)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
dmatoh
Nov uporabnik

Napisal/-a dmatoh Sr jan 11, 2006 7:18 pm

Symon, sej jst to vem, ojačeval je prklučen tko mora bit in zvočniki na ojačevalec, chinchi so na chinchih u radiu sam ne špila, pa me zanima zakaj? Če bi dobr prebral bi vedel da me zanima če lahko chinch kable priključim v avtoradiu tam kjer so TRENUTNO zvočniki!??
lp

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr jan 11, 2006 7:20 pm

dmatoh je napisal/-a:Električno je vse pravilno vezano! Zanima ali priključim chinch kable pri radiu na iste kable kot so sedaj zvočniki? Ali jih proljučim na chinch vhode na raidu kjer piše REAR (L; R)???

NE! Poglej, sedaj ti lepo odklopi zvočnike in tja priklopi ojačevalec. Potem pa zvočnike priklopi NA OJAČEVALEC. Ne z čiči ampak z kabli za zvočnike, ki jih dobiš v vsaki avtoakustični trgovini po metrih.
Ker le tako bo ojačal zvok. Ta potuje preko ojačevalca na zvočnik in ne v avtoradio nazaj in potem v zvočnik kot si ti predstavljaš. Vsaj kolikor uspem razbrati si ti tako predstavljaš. :roll:
Približna skica vezave:
Akomulatror----(+kabel)----------------I
Radio----(činč kabel + remote)------Ojačevalec----desni zvočnik
I I-----levi zvočnik
I---(minus)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr jan 11, 2006 7:22 pm

kaj ti zdj kompliciraš :shock: ne priklaplaj ojačevalca na izhode radija- zato so namenjeni činči na radiju!!!!!
remote ima napetost? lučka gori na ojačevalcu?

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr jan 11, 2006 7:29 pm

dmatoh je napisal/-a:Symon, sej jst to vem, ojačeval je prklučen tko mora bit in zvočniki na ojačevalec, chinchi so na chinchih u radiu sam ne špila, pa me zanima zakaj? Če bi dobr prebral bi vedel da me zanima če lahko chinch kable priključim v avtoradiu tam kjer so TRENUTNO zvočniki!??
lp

Ko si odgovoril sem ravno pisal post ampak vseeno... Preglej, če je vse ostalo 100% dela in je priklopljeno. namreč, če sveti zelena lučka na ojačevalcu. Možno, da si minus dal kam na kakšen polakiran šrauf in nima stika. Možno, da nisi remote prav priklopil ali pa slabo in se je staknil (če si lepil z izolir trakom...) Skratka raje preglej, če je vse dobro povezano in pomisli, če si kupil rabljen ojačevalec. :roll:
Men naprimer najprej ni hotel špilat woofer pa je vse gorelo (lučka) potem sem se spomnil, da je mogoče kabel z woofrom v škatli odklopljen in res je bil. Skratka kabli, kabli in še enkrat kabli. ;)

Uporabniški avatar
dmatoh
Nov uporabnik

Napisal/-a dmatoh Sr jan 11, 2006 8:04 pm

Zvočniki so prključeni od ojačevlca z kabli, ki so zato namenjeni! Na ojačevalcu gori zelena lučka sam ne da nič zvoka iz sebe, če remote ni dobr priključen potem se ojačevalec sploh ne prižge! Je pa res da je - kabel zvezan direktno na karoserijo avta brez da bi bila zbrušena (samo če se kabel ne bi stikov z njo a bi botem sploh delal ojačevalec?)!

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr jan 11, 2006 8:30 pm

če gori zelena lučka pol dela in bi mogu vsaj neki dat iz sebe.

kakšen radijo imaš? poglej če moraš v nastavitvah posebaj vklopit izhod za ojačevalec.

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Sr jan 11, 2006 8:53 pm

ce gori lucka pol dela.eni radiji recimo alpine ma za nastelat da dela bass al pa ne.edin varka je se da mas zjahane cince

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Sr jan 11, 2006 10:53 pm

poslini prste in se na strani radia dotakni konic činčev s prsti...mogl bi se slišat v zvočnikih....če se ne je nekaj narobe z ojačevalcem....al pa napeljavo....masa....

p.s. ko to počneš mora bit radio prižgan, da bo remote prižgal ojačevalec

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr jan 11, 2006 11:16 pm

činči
Slika

vtakneš jih pa tja kamor jih lahko... a si ti mislu činče podret, pa na izhod od avtoradia kr zvezat?!?
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

macek9
Novinec

Kraj: metlika

jaooo

Napisal/-a macek9 Ne jan 22, 2006 3:35 am

daj prosim povej kakšen radijo sploh imaš? si že preveril ali imaš kakšno funkcijo na radiju da vklopis tista izhot na radiju,alpine radiji imajo to funkcijo in nekateri sonyi tudi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lp
MOŠKI KI ZANIMAJO GA JOŠKI!!

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Ne jan 22, 2006 10:45 am

zdravo, Lej pr men je tko, če ma minus slab stik oz. ga nima zasveti rdeča lučka, če ga ma pa zelena. Čist možn da ti nimaš rdeče lučke-preveri minus! Če pravš da je vse tko k treba so pa še dve možnosti:
1.)ni tko k treba
2.)maš dve varovalki(vsej jst jih mam), na plusu in na ojačevalcu(je lahko prešvohna)

Če lučka gori to še ne pomen da bo kr delal, to je pomoje sam da kaže da je plus.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov