Avdiofili, raj za vas...

TurboINSIDE
Novinec

Kupujem zvočnike in rabim nasvet!!!

Napisal/-a TurboINSIDE Po mar 13, 2006 11:12 am

Torej zadeva je taka: imam možnost nabavit zvočnike Sony Xplod 2x340W (80RMS-a). Zanima pa me naslednje: imam avtoradio z 4x50W izhoda. Ali se mi splača nabavit tele zvočnike, ker kupujem take ki jih bom priključil LE na radio izhod!!! NE mislim kupovat še ojačevalca!! Ali menite da bi radio lahko poganjal zadovoljivo tele zvočnike brez ojačevalca?? :roll: :roll:

HVALA VNAPREJ!!!!
Big boss in da haus!

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Po mar 13, 2006 12:15 pm

nekje mora biti tema, ki sem jo jaz odprla poišči malo, kjer sem isto spraševala pa imaš tam odgovore....

ikas
Nov uporabnik

Napisal/-a ikas Po mar 13, 2006 12:21 pm

Komot jih lahko priključiš ;)
Jst imam od Pioneerja 80W RMS-a direkt na radio(tudi tebi svetujem kašne druge zvočnike in ne od sony..no,ku ti paše).Mi delajo brez problemov.
Fora ojač.je v tem da zvočnike popolnoma izkoristiš in seveda,tudi na kvaliteti zvoka se pozna,ker radio da realnih 15W RMS-a na kanal.
Ti bodo pa sigurno boljše igrali kot ovalci ki bi meli recimo 40 RMS-a. ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po mar 13, 2006 12:29 pm

ikas je napisal/-a:Ti bodo pa sigurno boljše igrali kot ovalci ki bi meli recimo 40 RMS-a. ;)

:ue :ue

lp
Slika

ikas
Nov uporabnik

Napisal/-a ikas Po mar 13, 2006 12:43 pm

eclipse_R je napisal/-a:
ikas je napisal/-a:Ti bodo pa sigurno boljše igrali kot ovalci ki bi meli recimo 40 RMS-a. ;)

:ue :ue

lp

Dobro,se pač ne strinjaš z mano.Vsak pač ima svoje mnenje.
Jst vem(preizkušeno),da delajo,vsaj v mojem avtu,boljše ovalci z 80W kot pa 40W RMS-a...
Bi blo fajn da ne komentiraš samo odgovore drugih,ampak da poskušaš pomagat tistemu ki je temo odprl :roll: ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po mar 13, 2006 1:09 pm

sej mu pomagam. zato, ker zvočniki ponavad lepše igrajo, če dobijo več moči od tiste za kero so deklarirani. Tko, da ne morš kr rečt, da bojo tisti z več rms igral bolj kot tisti z manj rms.. moč je skoraj še najmanj pomemben podatek. Po mojem mnenju je treba iskat zvočnike s čim manj rms (v tem primeru ko gre na radio). sicer pa ne morš kr rečt, keri bi najbolj igral ker je odvisn od oblike avta, radia pa še marsičesa druzga.. Če mene prašaš pejt nekam poslušat vse zvočnike in zber tiste k bojo najboljši.. res je, da če greš v bof al pa kam jih poslušat tja ne boš glih dobu predstave kako bojo igral v avtu.. sicer pa sigurn maš kkšnga kolega pa poglej kako igrajo pa če ti bojo všeč vzem tiste ;) al se pa tle zmen s kom, da ti prpele pokazat, kako igrajo. Sicer pa če so to zvočniki za v vrata bojo pa res igral drugač v vsakih vratih, tko da pol res ti lohk svetujejo samo ljudje z istimi avti kt tvoj ;)

drugač pa izogibi se bofov pa big bangov pr nakupvanju opreme, ker majo najdraži tm.. razn seveda, če majo kkšno akcijo..

lp
Slika

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Po mar 13, 2006 1:18 pm

Pejt v merkur pa poslušaj zvočnike. Tam majo Pioneer, Sony, Kenwood pa še kere. Vsi so priključeni direktno na avtoradio, tako da boš videl kako bi tebi to špilalo. moje mnenje je 1. Kenwood, 2. Pioneer, 3. Sony (če zbiraš med temi tremi).

Drugače pa v merkurju ne kupovat avtoakustike razen avtoradijev JVC, ker je vse predrago. Za pioneer maš mimovrste, kenwood mislim da ima Herkules... Drugače se pa pioneer da tudi še ceneje dobit pa ne bom delal reklame ker... :roll:

V merkur vzemi sabo svoj CD ker ga verjetno tam nimajo, pa še antene nimajo priklopljene.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po mar 13, 2006 1:21 pm

Če hočeš neki "solidnega" - ozr malo nad rangom sonyja nabavi infinity reference. Ni nevemkok basa, je pa za na radio prklopt vredu.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Po mar 13, 2006 1:32 pm

kupi hertz, ki majo velik izkoristek, kar je pomembno pri tok mali moči....

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Po mar 13, 2006 3:09 pm

hertz

TurboINSIDE
Novinec

Napisal/-a TurboINSIDE Po mar 13, 2006 6:43 pm

Ok hvala vsem sam jz ŽE mam ugledane zvočnike zato pa sprašujem ČE se mi splača kupt k majo 80W RMS-a pa ker jih mislm priklopt na radio direkt! KEr ne kupujem novih in so tile od prjatla!! Sej to tud sam vem da špilal bo nekak sam me zanima če bo radio dost poganjal recimo, da ne bo zdej čist mal basov tok k da bi mel kake 60W zvočnike....
recmo prej sm mel 220W trisistemce od Sony-ja pa so špilal res hudo. Tole so pa 340W pa 80RMS-a... avto je pa AX! in jih mislm dat na zadnjo polico ker imam zadaj zdj lukne zvočnikov pa ni. PA to mi je res ugoden nakup ker ne mislm kupvat še ojačevalc!

Še kdo ma kake izkušnje?
HVALA VSEM! :lol:
Big boss in da haus!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po mar 13, 2006 6:55 pm

ma nabav pa je :) drgač pa une 220 w pa 340 w pa 100000 watow podatki sploh niso pomembni ;) glej ti rms, če že kej gledaš.. sej če ti jih prodaja se pa ja lohk zmenta, da jih prklopš v avto pa probaš če ti dobr igrajo ane
? sej morš sam 4 čevlčke prklopt pa so gor in prav tok odklopt če to ne bojo všeč ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 To mar 14, 2006 5:14 pm

eclipse_R je napisal/-a:sej morš sam 4 čevlčke prklopt pa so gor in prav tok odklopt če to ne bojo všeč ;)

pa prisraufat v polico ali vrata jih je tud treba, ker kr tko v luftu ziher ne bojo dobr spilal :P
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z To mar 14, 2006 5:35 pm

obvezno nabavi sistem zvočnikov z kretnico ker ti bo to najlepše špilalo in niti niso tako dragi (začetni modeli seveda) npr. JBL, GZ, Rainbow, DLS....

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To mar 14, 2006 6:05 pm

pa ne rabi tega za na radio.. itak mu gre na zadnjo polico, kaj mu bojo tm visokotonci ;) kokr sklepam so sploh ovalci

lp
Slika

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Sr mar 15, 2006 12:47 pm

eclipse_R je napisal/-a:pa ne rabi tega za na radio.. itak mu gre na zadnjo polico, kaj mu bojo tm visokotonci ;) kokr sklepam so sploh ovalci

lp

sej twiterje lahko da spredaj zadnje pa da v polico in jih veže preko kretnice, to je najbolš sploh če radio nima nastavljive kretnice!

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Sr mar 15, 2006 1:34 pm

ja lahk priklopis.no jast ti ne priporocam sony.vzemi rajsi kake hertz.infinity.so pa enimodeli kenwoda k ma ze vgrajen kretnice.in igrajo perfektno.zelo cisto in glasno.pa tudi nizek bass majo.drugace pa tudiz pioner niams kaj falit.aja pa se povej ker radio mas
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov