Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

VW Gamma - Olympus M-Robe mp3

Napisal/-a seeman66 Ne dec 03, 2006 3:51 pm

A mi lahko da kdo nasvet kako povezati AR z Mrobe mp3 predvajalnikom.

lp seeman66

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po dec 04, 2006 8:16 pm

Se me ne bo noben usmilu.

lp seeman66

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Po dec 04, 2006 8:23 pm

kva je to Mrobe ??
kaj maš avtoradijo na kasete pa bi rad mp3-je poslušu?

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Po dec 04, 2006 8:23 pm

Gamma na kasete ugibam? Imaš možnost fake kasete, katera se priklopi na MP3. Lahko rešiš s FM odajnikom, ki se priklopi na mp3 in odaja na poljubni frekvenci. Lahko se signal zveže namesto bralne glave od kasete z malo filtra vmes.

V vseh primerij je najverjetneje kvaliteta nižja kot s najcenejšim mp3 radijem.
Slika

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po dec 04, 2006 8:50 pm

Imam Gammo plus original VW cd predvajalnik, zdaj bi pa priklopil gor še mp3 predvajalnik. Ta je od Olympusa mRobe z 20gb prostora, pregledovalnik slik... podobna zadeva iPod-u. Zanima me ,če je možna kakšna druga povezava razen tistega adapter kabla za 17k.

http://www.olympus.si/mrobe/25_m_robe_MR-500i.htm

hvala lp seeman66

Uporabniški avatar
zigak
Nov uporabnik

Napisal/-a zigak Pe dec 08, 2006 1:41 pm

če hočeš kontrolo tudi na radiu ne

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po dec 11, 2006 7:54 pm

Da ne odpiram nove teme, se bom navezal kar na staro.Prosim, če mi lahko kdo pove, kaj so zg. priklopi na AR Gamma. Z desne proti levi, prvi je CD za druga dva pa ne vem. Če pa kdo slučajno ve za vse, kaj je kaj, se pa toplo priporočam.
hvala lp seeman66

pa še slikca
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po dec 11, 2006 8:00 pm

evo tukaj...

Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po dec 11, 2006 8:20 pm

TITan je že povedu, da lahka kupiš FM oddajnik, to pa zgleda tko, da imaš eno škatlico z elektroniko pač, v katero vklopiš (slušalke al USB), nism čist prepričan in ta napravca oddaja na neki določeni frekvenci muzko. Potem ti to frekvenco najdeš na avtoradiu in poslušaš.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po dec 11, 2006 8:22 pm

da... to je tocno tole
http://www.bolha.com/oglas1318478

ampak ce clovek hoce vedt kaj so to zaeni konektorji mu pac da vedt oz.. na upogled :idea:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po dec 11, 2006 8:29 pm

un fm oddajnik je res najbolj enostavna rešitev,samo zvok ni kvaliteten

če pa avtoradio ne rabi nobenih signalov od cd wekslerja (status ipd) potem pa rabiš glede na konektor C3:
line in L ter line in R
pa maso (nevem katero)
podpis

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po dec 11, 2006 8:39 pm

Ja sej lhka tud scini, sam tud jst ne vem, al je 17 al pa 18 za maso. Ma pomoje bo to najbolje. Kupš ene najbolj poceni slušalke za uho (300sit) in odrežeš bananco, ter priciniš zadaj pod te 3 (L, R in masa od obeh kablov skupi), samo je pa res, da nekateri radiji nočejo delati, če ne dobijo signala od cd vekslerja.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po dec 11, 2006 10:03 pm

Najlepša hvala za odgovore

lp seeman66

Moti
Nov uporabnik

Re: VW Gamma - Olympus M-Robe mp3

Napisal/-a Moti To jan 16, 2007 7:26 pm

seeman66 je napisal/-a:A mi lahko da kdo nasvet kako povezati AR z Mrobe mp3 predvajalnikom.

lp seeman66

Problem je v tem, da moraš emulirati CD changer. Sam se ukvarjam s podobno zadevo (sam nimam časa da bi sploh začel in šele raziskujem), in razmišljam da bi CDC emuliral z mikrokontrolerjem, za izvor zvoka pa uporabil prenosni MP3 ali pa kar divX komponento (ki bi jo krmilil direktno iz radia).

LP Matej

Moti
Nov uporabnik

Napisal/-a Moti To jan 16, 2007 7:30 pm

MacTron je napisal/-a:da... to je tocno tole
http://www.bolha.com/oglas1318478

:idea:

Imam v avtu ampak je zadeva zelooo obcutljiva na tresljaje. za silo se da rešit tako da zaliješ tuljavo v oddajniku z voskom ali smolo.
LP Moti

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To jan 16, 2007 8:27 pm

Moti je napisal/-a:
seeman66 je napisal/-a:A mi lahko da kdo nasvet kako povezati AR z Mrobe mp3 predvajalnikom.

lp seeman66

Problem je v tem, da moraš emulirati CD changer. Sam se ukvarjam s podobno zadevo (sam nimam časa da bi sploh začel in šele raziskujem), in razmišljam da bi CDC emuliral z mikrokontrolerjem, za izvor zvoka pa uporabil prenosni MP3 ali pa kar divX komponento (ki bi jo krmilil direktno iz radia).

LP Matej

Hay. No jaz še nisem rešil.Glavna stvar, ki me muči je ta, da jaz imam original cd od vw, in ta mu da signal, ima pa cd tudi opcijo changerja, in zdaj ne vem kam zvezat mp3. CD je zvezan na C-3 na zgornji skici. Ve kdo kako, če ga je sploh potrebno prelisičiti, na katere pine zadevo zvezat da se ne bi kaj pokadilo.

Hvala za vse odgovore

lp seeman66

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr jan 17, 2007 8:32 am

seeman66 je napisal/-a:Hay. No jaz še nisem rešil.Glavna stvar, ki me muči je ta, da jaz imam original cd od vw, in ta mu da signal, ima pa cd tudi opcijo changerja, in zdaj ne vem kam zvezat mp3. CD je zvezan na C-3 na zgornji skici. Ve kdo kako, če ga je sploh potrebno prelisičiti, na katere pine zadevo zvezat da se ne bi kaj pokadilo.

Hvala za vse odgovore

lp seeman66

lahko kupis tole ...da se ne bos se kar naprej mucil... namvrec to je narejeno
izkljucno predvsem za blaubunktove in vw-audi sisteme (nacrta elektronike nism nasel)
http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?id=992142#

Moti
Nov uporabnik

Napisal/-a Moti Sr jan 17, 2007 8:28 pm

seeman66 je napisal/-a:Hay. No jaz še nisem rešil.Glavna stvar, ki me muči je ta, da jaz imam original cd od vw, in ta mu da signal, ima pa cd tudi opcijo changerja, in zdaj ne vem kam zvezat mp3. CD je zvezan na C-3 na zgornji skici. Ve kdo kako, če ga je sploh potrebno prelisičiti, na katere pine zadevo zvezat da se ne bi kaj pokadilo.

Hvala za vse odgovore

lp seeman66

Ko sem vzel avtoradio ven, je na zgornji strani shema konektorja, sam so pini menda mal drugače razporejeni kot na sliki na enemu odgovoru zgoraj. Bom jutri še enkrat pogledal. Drugače pa bi moral to priklopit na konetktor od CDja, na pine Audio in L in Audio in R, maso pa na Audio GND. Seveda moraš naredit preklopnik med CD in MP3, npr. z relejem. Pa ne uničit konektorja, menda se da pine ven vzet nepoškodovane.
LP
Matej

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če jan 18, 2007 4:24 pm

Moti je napisal/-a:

Hvala za vse odgovore

lp seeman66

Ko sem vzel avtoradio ven, je na zgornji strani shema konektorja, sam so pini menda mal drugače razporejeni kot na sliki na enemu odgovoru zgoraj. Bom jutri še enkrat pogledal. Drugače pa bi moral to priklopit na konetktor od CDja, na pine Audio in L in Audio in R, maso pa na Audio GND. Seveda moraš naredit preklopnik med CD in MP3, npr. z relejem. Pa ne uničit konektorja, menda se da pine ven vzet nepoškodovane.
LP
Matej

Tu je slika, na levi je gumb select s katerim lahko izbiraš med cd ali changer.
Kako priklopit zadevo, ker mi je tisti kabel z avtoneta malo predrag, in bi ga res v skrajni sili kupil.

http://www.moj-album.com/slike/5955411/ ... oM9Y.v.jpg

lp seeman

Moti
Nov uporabnik

Napisal/-a Moti Če jan 18, 2007 5:03 pm

seeman66 je napisal/-a:
Moti je napisal/-a:

Hvala za vse odgovore

lp seeman66

LP
Matej

Tu je slika, na levi je gumb select s katerim lahko izbiraš med cd ali changer.
Kako priklopit zadevo, ker mi je tisti kabel z avtoneta malo predrag, in bi ga res v skrajni sili kupil.

http://www.moj-album.com/slike/5955411/ ... oM9Y.v.jpg

lp seeman

Če bi hotel uporabit ta gumb, bi moral uporabiti emulator za (ta dtag kabel) vtakniti v CD. Torej ne bi nič pridobil. Moral bi dodati nov gumb s katerim bi izklopil audio iz CD in vklopil avdio na MP3. radio pa bi mislil da še vedno prejema glasbo iz CD.
Glede na to, da kaset verjetno ne poslušaš, bi se splačalo poskusit odstranit kasetar iz radia in vhod za MP3 priklopit na signal iz glave kasetarja.
LP
Matej
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov