Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če feb 01, 2007 9:00 pm

Gyga je napisal/-a:Juhu! Ena boljsih tem.

Tudi jaz imam eno vprasanje. Avto je clio (l.03) in kabli iz radia do prednjega sistema (tweeter + woof) so originalni. Zanima me kako se ta kabel na poti od radija do zvocnikov razdeli za tw in woof? Je to narejeno enostavno ali je tu nek poseben razdelilec. To govorim za primer brez kretnic.

Hvala majstri
Lp, majstr wanabe

Sej se ne razdeli za Tw in Woof (Woofer). Avtoradio im ponavadi 4 izhode. 2 gresta spredaj in se razdelita (kabel v dva kabla) na Tw in srednjetonce v vratih, 2 pa gresta do zadnje police.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Če feb 01, 2007 9:12 pm

Razumem ja. Iz radia so 4. izhodi (FrontLeft, FrontRight, RearLeft, RearRight). Vsak tak izhod predstavljata 2 kabla (+ in -).

Ce se omejim samo na FrontLeft izhod:
- navaden zvocnik: ta dva kabla se prikljucita na zvocnik
- zvocnik z locenim tweeterjem(na armaturi) in srednjetoncem(v vratih):
Izhod FrontLeft (dva kabla) se mora razdeliti za tweeter in srednjetonec ... Torej stirje kabli.

Right?

Svoj prednji sistem moram namrec vgraditi v drug avto - Golf2, pa sem se malo zamislil. Npr. tale FrontLeftje treba razdeliti, ker je v Golfu trenutno navaden originalen zvocnik.

Hvala
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če feb 01, 2007 10:46 pm

kretnica.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Če feb 01, 2007 11:04 pm

Ja kako pa naj potem zvezem te zvocnike?

Ponavadi gre kabel iz radia v kretnico, iz kretnice pa na tw in srednjetonec.

AMPAK... Problem je v tem, da mi je tist majster pr BB to izvedel tako:
- Kretnico je odprl in pobral ven tiste zadeve in jih zvezal na tw (tako je lahko vse skupaj spravil v odprtino za tw)
- Srednjetonec je pa vezal direktno. Tako mi je rekel

Kako naj jst to vezem v enga Golfa, ker zdaj je na kretnici le tw?
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To feb 06, 2007 12:43 pm

Zdravo! Mene pa zanima kje se da v okolici celja dobit kable (ali pa v mb)! Ker sem biu v soboto v celju v big bangu in ko sm modelu reku da rabim kabl 35 al pa vsaj 25 me je sam gledal pa reku če 16 ni dost! Nič mu ni blo jasn! Kje se da dobit čim ceneje dobro robo?

Hvala in LP ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To feb 06, 2007 12:47 pm

Baje, da so dobri tud kabli za švasaparate, ker so prav tako iz bakra. Brez zajebancije ;)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To feb 06, 2007 12:48 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:Zdravo! Mene pa zanima kje se da v okolici celja dobit kable (ali pa v mb)! Ker sem biu v soboto v celju v big bangu in ko sm modelu reku da rabim kabl 35 al pa vsaj 25 me je sam gledal pa reku če 16 ni dost! Nič mu ni blo jasn! Kje se da dobit čim ceneje dobro robo?

Hvala in LP ;)

so ti že povedal da lahk vzameš kabel za švas aparat v elektro trgovini, res pa je, da ne bo tok lepe barve :lol: (je črn)
podpis

racman007
Nov uporabnik

Napisal/-a racman007 To feb 06, 2007 1:05 pm

Za nabavo kablovja za elektriko se ti verjeno najbolj splača pogledat v Elektronabavi, ki je v Celju na Ipavčevi 22. Imajo vse možno kablovje pa prijazne cene. Jaz sem vzel pred dvema tednoma 25mm in dal nekaj prek 700 sit za meter. 35mm je nekaj čez starega jurčka. Ceneje dvomim da prideš kje skozi. Pa ne šparaj na kablu, ker je bolje imeti nekaj zaloge, če misliš kdaj kaj nadgraditi :twisted:
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov