Avdiofili, raj za vas...

sasosa
Nov uporabnik

Ali potrebujem ojačevalec?

Napisal/-a sasosa Ne mar 18, 2007 6:34 pm

Stvar je sledeča. Avto je nov, clio 3, serijsko ima vgrajen radio CD 4 x 15W (plus audio vmesnik) in šest zvočnikov(2-armatura, 2-prednja vrata, 2-zadnja vrata. Sedaj bi rad v zadnjo polico montiral ovalne zvočnike Pioneer(imam jih že kar nekaj let) TS-A 6980 200W 4Ohm 4 Way speaker. Ker nimam pojma o akustiki, me zanima, če potrebujem ojačevalec, oziroma kakšnega (koliko kanalni) in kako se priklopi. Kvaliteta ni pomembna (lahko je med cenejšimi), važno je le, da igrajo vsi zvočniki. V bistvu je vse to za ženo.

Hvala, Lp

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne mar 18, 2007 8:54 pm

po mojem bi ti za silo igrali...da bi pa 100% iztisnil iz zvočnikov boš pa mogu kak oječevalc namontirat...kaj več ti bo kak strokovnjak povedu...drgač pa www.avtoakustika.com

lp

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne mar 18, 2007 8:56 pm

po mojem bi ti za silo igrali...da bi pa 100% iztisnil iz zvočnikov boš pa mogu kak oječevalc namontirat...kaj več ti bo kak strokovnjak povedu...drgač pa www.avtoakustika.com

lp

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Ne mar 18, 2007 9:10 pm

glej ceneje te bi prišlo če kupiš en radio s 4x50w z mp3 kot pa če kupuješ ojačevalec pa kable pa napeljava na koncu imaš pa še vedno radio brez mp3 to je samo moje mnenje l.p.aleš
evo primer
www.mimovrste.com/katalog/product.php?p ... 1300042212
www.mimovrste.com/katalog/product.php?p ... 1320018015
ali dvd 4x45w www.mimovrste.com/katalog/product.php?p ... y=priceasc

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne mar 18, 2007 9:11 pm

rabil bi 2kanalni ojačevalec (dobijo se že za 50€), cca. 7m 10mm^2 kabla (6m napajalnega iz akumulatorja in 1m za maso, katero prišraufaš na karoserijo nekje v kufru). pol rabiš še ene činče, samo ti morjo pol strokovnjaki ki se ukvarjajo s tem nalotat na radio preoute, če hočeš obdržat original radio. alternativa je tud ojačeval ki ima high input, zato ga lahko prikopiš na original radio. če potegneš črto bi te vse skupaj prišlo cca. 100€ ali še nekaj več + montaža, kar pa se po moje samo za ovalce priklopit ne splača. jz bi na tvojem mestu pustu tako kot je, če pa res hočeš dat tiste ovalce v avto pa jih veži direkt na radio. jz jih nebi dajal noter, ker za moje pojme za človeka s povprečnimi ušesi ki ne pričakuje neke kvalitete in ne posluša zelo naglas, ma clio kar vredu musko že serijsko.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov