Avdiofili, raj za vas...

Lowcx
Nov uporabnik

Priklop ojačevalca in woofera, kako naj povežem z radijem???

Napisal/-a Lowcx To apr 03, 2007 9:58 am

Lep pozdrav! :D

Sem še čisti amater v avtoakustiki, zato imam en kup vprašanj za vas profesionalce!

Imam Renault CLIO 1997 in pred par dnevi sem kupil woofer ter ojačevalec, sicer je vseskupaj od kolega rabljeno, a njemu je igralo odlično! V avtomobilu imam avtoradio LG ter ovalce na zadnji polici. Torej pa gremo k vprašanjem:

-Kako točno morem zvezati vse povezave, torej woofer z ojačevalcem, to razumem, ker je samo en kabel in je že narejen, ne vem pa za ostalo radio z ojačevalcem, ter masa in na akumulator...

-Kako je z varovalko, kje točno more biti, slišal sem da blizu akumulatorja?

-Kako uredim z maso, ko zbrusim nekje barvo zadaj dol, kako pritrdim potem kabel na maso?

-Ali morem za tisti glavni kabel ki gre skozi kabino proti akumulatorju zvrtati luknjo (kje naj jo zvrtam in kako zatesnim... Ali se morda da kje potegniti kabel, da ne bi bilo potrebno vrtati luknje?

Že v naprej se vam iskreno zahvaljujem za odgovore!!!

Hvala!

Lp Lovro

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker To apr 03, 2007 10:12 am

Hm, kako že gre:
-maso daš od - na ojačevalcu nekam na en vijak recimo od zadnjih sedežev
-na + na ojačevalcu potegneš iz + na akumulatorju. Dobit moraš luknjo v kabino, jih je nekaj, samo je včasih težko najt.
-z radijem povežeš tisti tanek kabel - remote

Varovalka mora biti pa v motornem prostoru. Kolk točno od aku ne vem.

Aja pa napajanje loči od ostalih kablov - napelji po obeh straneh avta. Čene ti lahko brenči v zvočnikih. Sicer imam jaz vse skupaj pa je čisto v redu.

Lowcx
Nov uporabnik

Napisal/-a Lowcx To apr 03, 2007 10:54 am

Ali na kaj drugega ne rabim paziti? Kje se kabli ne smejo stikati?

Najlepša ti hvala za odgovor!

Lovro

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep To apr 03, 2007 12:02 pm

Tkole:

+ kabl ponavad rdeč gre iz akumolatorja do prtlažnika , varovalko daš ene 15cm pred koncm kabla to pomen pri akumolatorju
- kabl ali masa vežš nek na poločevino avta ponavad kšn šravf odšravfaš k je gor zadna klop našravfana.
Tele + in - kabla najbol da vežš na eni strani avtomobila recimo na levi.

Na desni strani pa potegneš audio kable to so pa te k grejo iz avtoradia na ojačevalec , zravn maš pa še en mejhn remote kabl.Remote maš napisan uzat k maš euro konektorje pr radiu nek je en listk k piše gor remote in tja gor daš da remote kabl.

Nakonc pa na ojačevalcu lepo vse bereš in tja tut uklopš kable : + , - , remote , audio kabl... To je to
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Lowcx
Nov uporabnik

Napisal/-a Lowcx To apr 03, 2007 1:48 pm

Ja sedaj sta mi pa resnično pomagala fanta!

Ko danes vse to priklopim vama napišem če je uspelo!

Lp Lovro
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost