Avdiofili, raj za vas...

hellmans
Nov uporabnik

Kraj: MB

polica

Napisal/-a hellmans Po jun 11, 2007 9:05 pm

Mam eno preprosto vprasanje. Delam si zadnjo polico za zvocnike in me zanima kaksen les naj izberem, da bo zvok dober. Slisal sem, da iverka kao ni vredu, me pa zanima kaksne izkusnje maste vi. LP

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Po jun 11, 2007 9:54 pm

lol..hm...vezano plato uzemi, drgac pa prvic cujem da ce mas iverko da slabs spila?! :)
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po jun 11, 2007 9:56 pm

iverka se lahko zvije.vzam vezano plato kot je nekdo napisau al pa mediapan-mdf

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jun 11, 2007 9:58 pm

Trši ko je les boljš je!
Najboljši les je Afriški M"Pingo les oz. ebanovina, samo cena je okrok18.000 usd za m/2 (mala šala) :D !
Vzami kak hrast, trd je in obstojen ali pa oreh to je nas najtrsi let pa se lep je.
lp, pa uzivaj v dobrem zvoku...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jun 11, 2007 10:17 pm

Ja, hrast, ja, ko pa pride do karambola pa lepo obglaviš potnike zadaj s tem hrastom.
Mediapan in pika.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Po jun 11, 2007 10:55 pm

Najverjetneje zaradi zvoka sploh ni pomembno kak les daš, glede na to, da je zadaj par kil plastike okrog in zadnji del sedežev.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po jun 11, 2007 11:00 pm

ja ka pa nekteri avtomobili ko majo plastično polico?nisem še nikjer slišal da bi blo to odvisno od zvoka
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
skuštran
Nov uporabnik

Kraj: Izlake

Napisal/-a skuštran To jun 12, 2007 7:27 am

Iz lastnih izkušenj predlagam mediapan.
Avto je dostikrat izpostavljen soncu in včasih se zgodi, da se iverica zvije, mediapan pa je odporen na vremenske vplive. Poleg tega, da je kompaktnejši in lepše drži zvočnike ter se ne uvija pod njihovo težo, je tudi malce težji od iverice in to je še en plus, saj je tako možnost vibracij police ob glasnem predvajanju glasbe manjša.
Seveda polico potem še lepo oblečeš in to je to.
Zna pa se pojaviti problem, da zadnja obešala za original polico niso dovolj močna za takšno polico in je treba včasih malo improvizirat oz. naredit druga obešala.
Sam sem imel takšno polico pri Golfu II in so se original gumice raztezale, pa še montirat jih je bil problem, zato sem vzel 2 traka za ključe in je bilo tako dovolj močno, pa še zgledalo je super. Sicer pa je to samo moje subjektivno mnenje oz. predlog.

lp

skuštran

Hulitik
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Hulitik To jun 12, 2007 8:12 am

im nobody je napisal/-a:ja ka pa nekteri avtomobili ko majo plastično polico?nisem še nikjer slišal da bi blo to odvisno od zvoka

Zgleda da ti ne poznaš osnovni problem akustike :twisted: :twisted: (resonance, vibracije...) Z vsako vibracijo izgubiš na kvaliteti zvoka... Drugače pa tisti avtomobili ki so plastik fantastik niso bili nikoli primerni za ugradnjo kakšnega hudega sistema ravno zaradi tega ker ni v njih nič kompaktno in se vse nekaj trese...
LP
Kovačič car audio

hellmans
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a hellmans To jun 12, 2007 12:15 pm

Dobro, zahvaljujem se vsem za odgovor. Zdaj moram samo se najt kje lahko to kupim. V teh baumaxih in podobnih zadevah sem nasel za solidno ceno le smrekov les. Sam sem tudi razmisljal da bi vzel vezano plosco, za tisti mediapan pa morem rect da se nikoli nisem slisal.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To jun 12, 2007 3:51 pm

jaz mam pa neko vezano ploščo, pr nas ji rečemo bosanka :lol: dobil sem jo pa od gradbincev za 2 laški ;)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
skrba
Nov uporabnik

Kraj: Traberkcity/Dravograd/Koroska

Napisal/-a skrba Če jun 14, 2007 12:37 pm

vezano plato ja... :!:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če jun 14, 2007 3:44 pm

za take stvari je najbol vezana (furnirana) plošča. dovol je že debelina 8mm (priporočljiva je 12mm)lahko pa tudi 16, ker je res močna, pa cenovno tudi malo dražja od iverke. najlažje boš dobu, če greš do kakega privatnika in ti proda en konc, ker v baumax ti bo dal cel format. če pa majo žago ti pa vsak rez računajo...sm že tut rihtu te police, sam krivine je rezal CNC-stroj. :P sj če bo to prevlečeno, ne potrebuješ lepljenke iz smreke ali hrasta ali oreha :? ...

denyto
Nov uporabnik

Napisal/-a denyto Če jun 14, 2007 4:04 pm

V obija greš pa ti vreže kako plato češ, kake barve, kakega materiala, velikosti...
Samo vwdet moreš kaj želiš pa kake mere.

Hulitik
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Hulitik Če jun 14, 2007 6:29 pm

slovenija les hobi program in imaš razrez že uštet v ceno.
LP
Kovačič car audio

žmiguc
Nov uporabnik

Napisal/-a žmiguc Če jun 14, 2007 7:10 pm

Jst sm mel topolovo vezano ploščo ..... trdna in lahka .....
,, ne predstavljam si da bi mel hrastovo, malo pretežka bi bla .... pa še p primeru nesreče .. če jo dobiš v glavo ..

lp
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov