Avdiofili, raj za vas...

slanek
Nov uporabnik

Subwoofer Toxic CBL-380

Napisal/-a slanek So jun 16, 2007 10:09 am

Naslednji teden dobim avto Ford Fiesta l. 94, katerega bi rad malo opremil z akustiko. Malo sem gledal po internetu za cene subwoofer-jev in sem zasledil ta subwoofer.
Glede na to, da bo to moj prvi woofer nimam ravno nekih izkušenj glede tega, tako, da vas prosim, da mi malo svetujete. Glede na to, da ima omenjen woofer deklarirano tovarniško moč 400W RMS je cenovno kar ugoden, kajne? Najprej sem mislil kupiti JBL GT4-12, ki ima 250W RMS in premer 30 cm. Za ta Toxic-ov woofer bi se pa odločil zaradi višje moči (400W RMS), saj ga mislim poganjat z ojačevalcem, ki ima moč do nekje 250W RMS, tako da ostane še nekaj rezerve in, da ne pride do popačenja. Skratka prosim vas, za nasvete glede nakupa tega zvočnika ter kakšna mnenja od tistih, ki ga imate.

Hvala za odgovore.

LP, Jaka

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 So jun 16, 2007 10:56 am

oglasi se na našem forumu,pa tam odpri enako temo pa ti bodo pomagali
http://united-team.mojforum.si/

Uporabniški avatar
prinzigor
Novinec

Napisal/-a prinzigor Ne jun 17, 2007 9:07 am

Razlika v wooferjih je že v sami velikosti.

Kakšno glasbo poslušaš? Ti sede bolj trd in hiter bass (techno, rock) ali bolj mehek (hiphop)? Kako si s placom v prtljažniku. Toxic namreč potrebuje kišto vsaj ene 80 litrov, medtem ko jbl okrog 55 (Bassreflex).
Spletna trgovina CarAudioEmpire.com. Avtoakustika in dodatna oprema za vozila.

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Ne jun 17, 2007 9:24 am

toxic-ove moči so nerealne! rajš uzemi jbl! toxic je "kr neka"

maš ja na trgu polno bolše robe za solidn dnar!

slanek
Nov uporabnik

Napisal/-a slanek Ne jun 17, 2007 9:26 am

Poslušam večinoma glasbo vseh zvrsti. Rad bi pa imel bolj mehek, globok bas. Prostora mislim, da bi bilo dovolj za ta subwoofer, saj imam na voljo cel prtljažnik. Zanima me samo, če je woofer res kvaliteten oz., da je bas globok in močan glede na ceno, ki se mi zdi nekoliko smešna? Pa vprašal bi še za Toxic-ovo spletno stran, če pozna kdo naslov, saj ga sam nisem našel.

Hvala in LP, Jaka

slanek
Nov uporabnik

Napisal/-a slanek Ne jun 17, 2007 9:30 am

@dgreso

Razmišljam, da bi raje vzel ta JBL-ov bas, namesto Toxic-ovega. Premer je 30 cm, deklarirana moč pa 300W RMS. Poleg tega pa ta JBL-ov bas potrebuje le okoli 50l škatlko.

LP, Jaka

slanek
Nov uporabnik

Napisal/-a slanek Po jun 18, 2007 7:46 am

Kaj pravite na JBL-ov bas? Igra dobro?

LP, Jaka

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po jun 18, 2007 8:45 am

toxica se izogibj. jz mam jbl gt4-10 in sem res presenečen. prej sem mel kar neki subou in me je ta najbl presenetu. igra dost glasno, predvsem pa natančno in zelo nizko (v kompresiji). tko da 12ka bi mogla bit še glasnejša. jz sm uglavnem zelo zadovolen. toxic je pa res da glasen, ampak kvalitete nobene. ne gre ne nizko, ne natančno. vse je en sam kick za moje pojme. tko da izogibj se ga. mogoče poglej še za kak signar fury. ma tut 300 rms-a, cena je pa 69€ za novega. fantje ki se profesionalno ukvarjajo s tem ga zelo pohvalijo.

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Po jun 18, 2007 1:02 pm

slanek je napisal/-a:Kaj pravite na JBL-ov bas? Igra dobro?

LP, Jaka

js prodajam svojo robo sam je malenkost višji cenovni razred! če te zanima pošli pm pa se tam dalje menima

drugač pa kot že rečeno izogibi se toxic-a!

LP

slanek
Nov uporabnik

Napisal/-a slanek Po jun 18, 2007 2:49 pm

Hvala vsem za koristne informacije in nasvete. Tudi sam sem prišel do odločitve, da definitivno ne bom kupil Toxic-a.

LP, Jaka
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov