Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Eno laično vprašanje..

Napisal/-a Mrcina Po avg 30, 2004 8:41 am

Sej vem, da se vam bo to vprašanje zdelo butasto, sam jaz sem res bolj lev v avtoakustiki.... Gre za to, da sem v svoj nov avto (bingo) namontiral moj mp3 radio (pioneer deh 3600). nameraval sem kupiti nove zvočnike, potem pa sem slišal, da serijski igrajo popolnoma dovolj zame in jih ne bom menjal. Edini problem se pojavlja pri malce bolj oštrih komadih (kak rap al pa rock), kjer bi rad, da bi basi malce bolj tolkli, zvočniki pa tega ne prenesejo... Visoke tone igrajo lepo tudi pri višjih glasnosti, basa pa ne zmorejo glih (uf, kako sem to lepo laično povedal :lol: ). No, in ta bas bi sedaj rad popravil z wooferjem. In ker ne rabim neke jejze, bi rad nekaj majhnega in poceni. Najbrž ni variante, da bi woofer vezal direktno na radio? A se da dobit majhen woofer (OK, majhen, mislil sem bolj švoh,ali nekaj podobnega)? Kam ga lahko še dam, razen v prtljažnik, ker tam je res malo prostora, jaz pa rad veliko prtljage s seboj vozim? Cene? Predvsem za ojačevalec, da bi bilo rabljeno pa poceni...

Ma, sej vem, da je post zmeden, sam jst se na to res ne spoznam. škoda mi je metat miljarde v muziko, ker je ne rabim, glavn da mam jst mp3 pa ne rabim cdjev po celem avtu metat. Sam zvok mi pa zdejle res ni všeč, tako da tole bi zrihtal... Hvala za pomoč!

LP
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi Po avg 30, 2004 8:49 am

Joj pomanjkanje placa pa ne pri renoju :) Najbolj ti priporocam en mali ojacevalec tm okrog 200RMSa mas cist dovolj gor pa priklopis eno 25ko v zaprti kisti.Ojacevalec montiri na pod zadnje zdice ali pa na steno zadnjih zdicev pa prostora ne bos veliko izgubil.Kista za 25ko je tm okrog 30x30x20
Nikakor pa ne dajej ovalcev v zadnjo polico,je podn od podna.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Po avg 30, 2004 9:53 am

Hehe, Alesi, nimam več renaulta, sam avatar je še ostal, že dva tedna sem ponosni lastnik honde civic!!! V devetnajstki res ni bil problem s prostorom...

Hmmm, te zadeve sem pa drugač že gruntal, sam placa mi je škoooda!!! Kaj res ni druge variante?

PS: ovalci pa res ne pridejo v poštev, so original zvočniki čist dost zame (pa kakor smešno se to sliši :oops: )
dihtunga.press

Cizi
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cizi Po avg 30, 2004 10:13 am

En na izi ojačevalec pa en sub pa je to to. :)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po avg 30, 2004 10:44 am

eni vežejo sub kr na radio če le ta omogoča bridge vezavo da dobijo mal več moči pa en bol švoh sub da ga AR poganja.
sicer to še zdaleč ni nevem kaj ampak če rabš plac in ti je škoda denarja za amp. in kak hud sub se da mogoče razmisliti v tej smeri.
kako se obnese ne vem sem pa slišal da nekateri imajo tako.
jao men če bo bral kak iz avtoakustika foruma, me bo požru k sem to napisu :o
naj se kdo vglasi ki ima tko narjen pa da slišmo odziv?

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Po avg 30, 2004 1:41 pm

Aktivni woofer ... :) (kompakten, z ojacevalnikom)

Avtoakustikasi POZOR! ... to je SAMO predlog. Zadevam se, da bi paneli, dodatno zatesnjena vrata, kakovosten ojacevalnik, boljse zvocniske komponente ... zvok precej bolje izboljsale ... ponavljam .. to je SAMO predlog! :P

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po avg 30, 2004 1:59 pm

Ja fak no kašne pišete kle gor. Kot da vas je strah, da vas bodo uni avtoakustičarji nasadili na kov in spekli kot odojka.

Jebemo!

Morte vedet, da majo pač oni drugačne zahteve glede muzke v avtu kot pa eni obični smrtniki. Pa to tud oni (upam) vedo. Zakaj se jih pol tolk bojite.

Da odgovorim na vprašanje: Ja, tako kot je že rekel nekdo malo višje. Nabavi si en rabljen poceni ojačevalec in en mali subčič, pa se ti bo poznalo že kar precej na basih. Potem rabiš samo še napajanje ojačevalca, najbolje direkt iz aku čez varovalko in en činč kabel iz avtoradia do ojačevalca. Pol pa še en kabel mal debelejši iz ojačevalca na sub, pa je to to. Mal naštelaš, da se zvok iz suba približno ujema z zvokom iz ostalih zvočnikov, pa je.

Če nimaš previsokih zahtev, bo tole špilalo kar zadovoljivo, čeprav bo kakšen audiofil izgubil zavest, ko bo poslušal tvoj sistem. Kwa češ, so pač tko občutljivi. Njihov problem... :wink: :)
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po avg 30, 2004 2:14 pm

ja _pajsar_ sej maš prov :wink: jst se nč ne bojim sam sem reku da če bo kdo to bral od audiofilov se bojo sam zgrozil :P drgač za "smrtnike" je pa zadovoljivo
še en primer: kolega si je v kufer vrgu kar en mal večji zvočnik iz akustike doma.
sicer je zvočnik 25 ka se mi zdi sam ni sub. je nek vmes srednjetonc in nizkotonc (sej ne vem točn vem pa da ni sub) pa v kišti je še TW no pa je tp lepo zvezal kar na AR samo en izhon in suva zelo zadovoljivo!

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Po avg 30, 2004 4:04 pm

lenivec je napisal/-a:pozor, to je samo predlog na predlog
on je reko poceni, torej aktiva ne pride v poštev ker majo vsi zasoljeno ceno.
če gledaš aktivnega wooferja ni izpod 40-50 jujrev.
za taki dnar pa dobi že 2kanalca z subom

Res je. Ampak ni "varcevalen" s prostorom. :D

Uporabniški avatar
idol plemenit
Novinec

Napisal/-a idol plemenit Po avg 30, 2004 4:14 pm

__PAJSAR__ je napisal/-a:Ja fak no kašne pišete kle gor. Kot da vas je strah, da vas bodo uni avtoakustičarji nasadili na kov in spekli kot odojka.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
men je dedek zmeri govoru:zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača, guma na feltno-avto

Uporabniški avatar
idol plemenit
Novinec

Napisal/-a idol plemenit Po avg 30, 2004 4:15 pm

(mal :wink: ) off topic
:shock: :shock: zdej sm pa že poznavalec :P :P :P :shock: :shock: :shock:
men je dedek zmeri govoru:zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača, guma na feltno-avto

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj Po avg 30, 2004 9:26 pm

Evo še ena varjanta zarad katere bi te "oni avtoakustičarji" ( :P ) nasadili na kol:

Tvoj radio mislim, da nima funkcije "direct sub drive", se pravi, da ne moreš skupaj pobrikat dveh izhodov, pa priklopit gor sub...
Lahk pa narediš, kot sem naredil sam, ko ni bilo denarja za amp, mel sem pa sub z dvema špulama po 4 ohme: priklopil sem vsako špulu na svoj kanal in na radiu vklopil FIE (front image enhancer), ki je na zadnjih izhodih porezala visoke in srednje tone, se pravi, da je sub igral res samo bas...

Ni blo nevem kaj, pokalo je pa še kr, bolj kot sem pričakoval!

lp
Slika
Caliber CA1375 + Blaupunkt VW300 + Missy Elliott: "Pass That Dutch" = 142dB

G-4S

Napisal/-a G-4S Po avg 30, 2004 11:29 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider To avg 31, 2004 3:47 am

alesi je napisal/-a: Nikakor pa ne dajej ovalcev v zadnjo polico,je podn od podna.

Če so tapravi in dobr zmontirani so lahk za povprečno zahtevnega poslušalca odlični...
Švoh, ampak lahek 8)
!New! White blinkers-Chicks go crazy! :mrgreen:

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo To avg 31, 2004 6:42 am

Za moje pojme bo že dost, da si kupš ene ovalce zadej :) Glede na to da vem kakšne zvočnike majo serijsko avti.

Drgač pa alesi: 200 RMS-. :cry :cry

Pol bo sm vuuumm vummm slišou, spredjnih pa na 20w moči ne bo nikjer ;)

Uglavnm, v bigbangu maš full pocen kompletke, ki bodo bass, ki zdej prihajajo iz tvojih 13cm zvočnikov prou pošteno pojačal. Pa prklopš direkt na izhod, pa nastavš na ojačevalcu za nizke tone (maš tipko)...

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak To avg 31, 2004 7:31 am

Ko sem se jaz davnega leta 1997 spravljal rihtat musko v avto je imel pioneer dve vrsti subov za majckene avte:
- en model je bil narejen za pod prvi sedez
- drugi model pa je bil oblikovan tako, da je pasal v prostor pri rezervni gumi...

Koliko moci sta ta dva imela sem ze pozabil, vendar ne dvomim da premalo...

Pa se to ojacevalec je bil tudi ze v paketu. Montaza pa cisto enostavna...

S tem bi ubil obe muhi na en mah:
privarceval bi prostor /pa se zvok bi bil dokaj hud!!!

Kje bi se pa to stvar dalo dobiti pa ne vem ...

Lp
SubaruFreak
Slika

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi To avg 31, 2004 11:55 am

Dosti "smrtnikov" je bilo zadovoljnih ko sem jim montioral 16ko ki se skonstruirana kot sub v 8L refleks skatlo in na njo obesil ene 150rms. Zadeva preglasi serijski prednji sistem tako da je dovolj, vseskupaj pa pride okrog 45kSIT (sub nov+amp. rabljen) :wink: Zasede pa kot skatla cevljev prostora, za tocne modele te varjante me lahko na PM kontaktiras. Sicer je to cena samo komponent brez kablov, skatle in instalacije. Kabli 6kSIT u paketu, navadna ;lesena skatla se 1 do 2kSIT :twisted:
SQ 4 ever

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj To avg 31, 2004 12:36 pm

Omelo je napisal/-a:Za moje pojme bo že dost, da si kupš ene ovalce zadej :) Glede na to da vem kakšne zvočnike majo serijsko avti.

Uglavnm, v bigbangu maš full pocen kompletke, ki bodo bass, ki zdej prihajajo iz tvojih 13cm zvočnikov prou pošteno pojačal. Pa prklopš direkt na izhod, pa nastavš na ojačevalcu za nizke tone (maš tipko)...

No sej ovalci zadej pa da porežeš srednje in visoke tone je podbno kot moja ideja, mogoč glasnej... Sam če daš pa sub bo pa nižje igralo... Pa tud skor nč placa ne zadese, js sem mel 10" sub v ohišji 30x30x(18/25 - zadnja stranica pod kotom)...

Pa tak sub te pride recimo enih 25k, pa pol ko ti hodi premal enkrat dodaš še amp, pa bo ziher bolš kot pa ovalci...
Slika
Caliber CA1375 + Blaupunkt VW300 + Missy Elliott: "Pass That Dutch" = 142dB

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Sr sep 01, 2004 7:39 am

Omelo je napisal/-a:Za moje pojme bo že dost, da si kupš ene ovalce zadej :) Glede na to da vem kakšne zvočnike majo serijsko avti.

hmm, omelo, ne štekam čist, kakšne kompletke?

LP Mrcina
dihtunga.press
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov