TITan je napisal/-a:MIKIMOUS: me prav zanima kak se tvoj sistem sliši ko dobivajo original spredni zvočniki in ovalci fulrange signal? Sprednji zvočniki ti lepo igrajo do kakih 100hz, karkoli manj je popačeno. Ovalci niso kej dost bolši (recimo do 80Hz).
Zame ni sistem kvaliteten, če ne more lepo odigrat vseh frekvenc čimbolj linearno (kar je pri Rapu recimo vse od 20Hz do 22kHz). Zame ni zvok kvaliteten če ne slišim nič basa pri recimo Lil Jonovih pesmih, čeprav je. Brezveze se mi pa zdi obremenjevati spreden sistem z karkoli pod 80Hz. Seveda ni kvalitete z nekim extra hudim subom, pa original sprednimi zvočniki, ki se jih pri basu niti ne sliši.
20 Hz ne slišiš prav tako ne 22 kHZ, to si prebrav v marketinških specikacijah zdej ti je pa to sveto.
V laboratoriju smo delali poizkus kok visok slišimo frekvenco večino razreda je slišalo do med 16 000 Hz do 19 000 Hz pol pa nič več prav tako pot 30 Hz se že težko sliši.
Zedej ne vem natančno pri keri nizki frekvenci med 20 in 40 Hz je pa frekvenca nevarna za srce in lahko pride tudi do zastoja bom pa prov pogledal v specifikacije in pol povedu da me naute za besedo držal.
Glede čistosti pa kvalitete zvoka Sistem je pri avtomobilski jakosti zadovoljiv Golf IV ima za zelo dobre serijske zvočnike (infinitiy) Skupaj celotni sistem ima soliden frekvenčni spekter, po uradnih podatkih tuko k si ti napisu (60 Hz do 22 KHz) vendar tega definitivno ne dosega.
Štos vufra je podariti nizke tone ter jih tudi glasno reproducirati. Ojačevalce po kerih kolega sprašuje bom reku da med njim ni hude razlike.
Da se taki sistemi definitivno kupujejo za glasno reproduciranje glasbe in ni tolk izražena kvaliteta. Če bo kdo trdu da je bistvena razlika med mojim kvazi sistemom in vufri in ojačevalci že pri sobnem načinu ne more biti res. Saj taki sistemi so dizajnirani za večje moči in tam pridejo do izraza.
Zame so kvaliteta lampice in ne silicij kar sem že povedu, pa prostor kot je avto neke hude kvalitete ne moreš dosežt.
Drgač pa fantje mal poskrbte za svoja ušesa toplo priporočam. Da naute čez neki let na sebe jezni k ste pretiraval.
Drgač pa brez zamere nisem nobenmu fovš prvošm kupte, sam ne mi težit o neki kvaliteti in hudih razlikah med frštrkrji za 100 200 ali 300 evrov, k jih praktičnoni.