Avdiofili, raj za vas...

SPARCO
Nov uporabnik

Audison

Napisal/-a SPARCO Sr feb 19, 2003 5:55 pm

Ali ima kdo kakšne izkušnje z ojačevalci Audison (slabe ali dobre).

Edi
Nov uporabnik

Re: Audison

Napisal/-a Edi Če feb 20, 2003 3:07 pm

so dobri ojačevalci, sam jih pa ni možno dobit v slo.

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Če feb 20, 2003 4:59 pm

So zelo dobri ojačevalniki, samo tudi (pre)dragi. Odvisno no , če si lahko privoščiš ni problema.
Samo jaz bi rajše od STEG-a vzel.
Slika

SPARCO
Nov uporabnik

Re: Re: Audison

Napisal/-a SPARCO Če feb 20, 2003 7:33 pm

Martin pravi:
So zelo dobri ojačevalniki, samo tudi (pre)dragi. Odvisno no , če si lahko privoščiš ni problema.
Samo jaz bi rajše od STEG-a vzel.

Ali je boljši STEG ali AUDISON.

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Če feb 20, 2003 9:50 pm

Glej nisem ekspert e elektroniki in podobnih jajcih, raje se pozanimaj na avtoakustiki.com., samo mislim da ima malo ljudi v slo. izkušnje z AUDISON ojačevalci.Pravijo da jih v slov. ni moč dobit al nekaj takega.Ne vem , no pustimo to.Probi vprašat.
Moje osebno mnenje pa je sledeče.
Kar sem prebiral iz italijanske revije CAR AUDIO(namreč kupoval sem jo redno, noter so objavljeni razni testi od vse audio opreme za avto, novosti na trgu, skratka vse o teh jajcih.) sem vidu da Italijani imajo veliko krat AUDISON ojačevalce v avtih , ampak ne lari fari, mislim tisti ta profi skrajneži in pravi ljubitelji ki se bahajo tudi na prvenstvih.Večina italijanskih priznanih monterjev vstavlja v sisteme prav AUDISON ojačevalce še posebno tistim ki grejo pol na tekmovanja.
Glej kot pravim nisem ekspert o el. samo sem pa bral da AUDISON da vse iz sebe pri 14 V (tam okoli).Torej če kupiš AUDISON in piše na škatli 300w je to pri tistih 14V.In kaj imajo profiči v avtih ? Dodatne Aakumulatorje al kaj jaz vem, da se napetost poveča iz tistih standardnih 12v ki so v avtomobilih na ca. 14v , da pokaže ojačevalec kar resno ima pokazati.
STEG pa je posebnež v pravem pomenu besede saj pri njemu dobiš tisto grozno power pri 12V in glih tolko pri 13v al 14,..
Je eden redkih NA SVETOVNEM TRŽIŠČU ki je tak.
Pa še ena stvar so izredno močni (ko svinja) res tudi na testih so se vedno čudili zaradi prej opisane lastnosti in tudi ker v resnici vržejo ven dosti več kot navaja proizvajalec.
Npr. model q 220x2 al nekaj takega kar naj bi pomenilo 2x220 w vresnici če se dobro spomnim vrže ven preko 280w in v bridgeu OSUPLJIVIH CA.800W .NE spomnim se točne cifre iz testa ,imam v reviji ne da se mi iskat;).CENA tega modela je bila približno 890.000 lir, se pravi 900 mark. Zdaj ne vem.Drugače pa imajo kup modelov z enakimi lastnostmi.Tudi cena/ponudba/kakovost je bila vedno IZREDNO hvaljena.
Slika

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Pe feb 21, 2003 8:16 pm

v bridge nacinu se moc teoreticno poveca s faktorjem 4, v praksi pa veliko fersterkerjev ni zmozna delovati v tem rezimu s tako mocjo. napetost dobrega akumulatorja je od 13,2 pa do 13,8 V, pri delovanju motorja pa naraste, mislim da je napetost alternatorja 14,4 volta.
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo So feb 22, 2003 11:54 pm

jest bi pa sam povedu da je en tekmovalc na DB dragu odstopil (danes) ravno zato k mu ga je steg sral.. pa mi ni treba nobene revije brat.. tut priblizno se neb odlocil za stega ce bi izbiral med njim in avdisonom...

moje mnenje pac...

Lp, Zazo
http://www.avtoakustika.com (forum)
dB-drag Racing
Razred S1-2
SPL 146.9 dB

Edi
Nov uporabnik

Re: Re: Audison

Napisal/-a Edi Ne feb 23, 2003 11:27 am

zazo pravi:
jest bi pa sam povedu da je en tekmovalc na DB dragu odstopil (danes) ravno zato k mu ga je steg sral.. pa mi ni treba nobene revije brat.. tut priblizno se neb odlocil za stega ce bi izbiral med njim in avdisonom...

moje mnenje pac...

Lp, Zazo

x2

+ par dni nazaj se je en tud stopil... :)

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi Ne mar 09, 2003 6:21 pm

zazo je napisal/-a:jest bi pa sam povedu da je en tekmovalc na DB dragu odstopil (danes) ravno zato k mu ga je steg sral.. pa mi ni treba nobene revije brat.. tut priblizno se neb odlocil za stega ce bi izbiral med njim in avdisonom...

moje mnenje pac...

Lp, Zazo

×3!!!

Kvaliteta izdelave je za moje pojme veliko boljša pri Avdisonih, seveda je temu primerna tudi cena. Sem že montiral in delal z Avdisoni in me še niso razočarali, ne na osciloskopu ne na uho :wink: Steg sem tudi že slišal, a edino reč ki jo ima VEČ od Audisona je stabilizirana vhodna napetost, ki jo ima pa mnogo ojačevalcev in ni nobena SVETOVNA REDKOST. Jaz osebno nimam ne enega ne drugega. To je moje osebno mnenje.

L.P: Nakamichi

Edi
Nov uporabnik

Napisal/-a Edi Po mar 10, 2003 8:01 am

če primerjaš Steg in Audison, je ravno tako k bi primerjal Hyundai Accent in Audi A4. Pa bi rekel da Hyundai ima neko hudo vbrizgavanje.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po mar 10, 2003 8:37 am

jaz bi pa raje imel Hundaja ;)

Ampak nebi imel Stega :roll:

Tisto ''slavno'' stabilizirano napajanje pa deluje pri Stegih samo od 11V navzgor :P Torej če bi res imel rad veliko moči tudi pri Stegih rabiš dodatne akumulatorje oziroma ni nobene dejanske prednosti pred ostalimi ojačevalci.

Edi
Nov uporabnik

Napisal/-a Edi Po mar 10, 2003 9:35 am

Pero je napisal/-a:
Tisto ''slavno'' stabilizirano napajanje pa deluje pri Stegih samo od 11V navzgor :P Torej če bi res imel rad veliko moči tudi pri Stegih rabiš dodatne akumulatorje oziroma ni nobene dejanske prednosti pred ostalimi ojačevalci.

ja če imaš dodatne akumulatorje, pa tud ne rabiš stabiliziranega napajanja.

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Po mar 10, 2003 11:44 am

Edi je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:

ja če imaš dodatne akumulatorje, pa tud ne rabiš stabiliziranega napajanja.

pol rabs stabiliziran avto.. k mas 100 kil akujev zadej :D

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Po mar 10, 2003 12:25 pm

Ja ja fantje...vi lahko že govorite! Če kdo hoče slišat Stega 310.2 (1.2kW RMS na 4 ohmih, oziroma še kakih 10% več) se lahko dobimo pa stestiramo v mojem avtu...
Prosil bi tudi folk ki ima kak sub nad 1kw RMS da mi posodijo sub za meritev moči-čist resno...
Prej sem mel Stega 120.2 in ko sem drug amp kupoval niti slučajno nisem pomislil na karkoli drugega!
Da ne bi začel o kvaliteti zvoka (AB klasa) napram D klasi, ki je izključno za sube gonit (če vsaj nekaj date na kvaliteto)...je pa seveda res da ma AB večjo porabo (v bridge ma AB klasa izračunano velik večji izkoristek kot za stereo), vendar za razliko v ceni med AB in D klaso (D dražja) lahko tudi zelo hudo napajanje uštimaš v avtu!
Ob meritvi mojega Stega 120.2 smo izmerili REALNIH 497W RMS na slabem akumulatorju in glede na to da ma deklarirano 400W RMS na 4 ohmih bridge je to že precej večja moč (okol 25%)!!!
Poleg vsega je 120.2 ki je po podatkih stabilen le na 4 ohme v bridge tudi na 2 ohma stabilen (za na tekme-kratkotrajna obremenitev), kar pomeni teoretično še enkrat večjo moč (900W RMS) medtem ko bomo 310.2 v kratkem sprobali (hja...skoraj 3000W RMS na 2 ohmih bi znalo bit zanimivo).

Glede Audisona pa tko...s temi amp nimam izkušenj tko da jih ne bom komentiral...
Če pa kupujete določeno znamko (oz. se odločate med dvema) pa povprašajte o njih prodajalce, ki jih prodajajo skupaj s še kakšno drugo znamko ampov...Radio Vili ki prodaja Velocity,Blaupunkt,Steg...je na moje vprašanje (kateri amp do 500W RMS mi priporoča) takoj izstrelil Steg...kljub temu da je najcenejši (cenejši od Velocitya istega ranga) in bi imel več profita če bi mi Velocitya prodal...

LP

Vince

Edi
Nov uporabnik

Napisal/-a Edi Po mar 10, 2003 1:00 pm

Vince je napisal/-a:Ja ja fantje...vi lahko že govorite! Če kdo hoče slišat Stega 310.2 (1.2kW RMS na 4 ohmih, oziroma še kakih 10% več) se lahko dobimo pa stestiramo v mojem avtu...
Prosil bi tudi folk ki ima kak sub nad 1kw RMS da mi posodijo sub za meritev moči-čist resno...
Prej sem mel Stega 120.2 in ko sem drug amp kupoval niti slučajno nisem pomislil na karkoli drugega!
Da ne bi začel o kvaliteti zvoka (AB klasa) napram D klasi, ki je izključno za sube gonit (če vsaj nekaj date na kvaliteto)...je pa seveda res da ma AB večjo porabo (v bridge ma AB klasa izračunano velik večji izkoristek kot za stereo), vendar za razliko v ceni med AB in D klaso (D dražja) lahko tudi zelo hudo napajanje uštimaš v avtu!
Ob meritvi mojega Stega 120.2 smo izmerili REALNIH 497W RMS na slabem akumulatorju in glede na to da ma deklarirano 400W RMS na 4 ohmih bridge je to že precej večja moč (okol 25%)!!!
Poleg vsega je 120.2 ki je po podatkih stabilen le na 4 ohme v bridge tudi na 2 ohma stabilen (za na tekme-kratkotrajna obremenitev), kar pomeni teoretično še enkrat večjo moč (900W RMS) medtem ko bomo 310.2 v kratkem sprobali (hja...skoraj 3000W RMS na 2 ohmih bi znalo bit zanimivo).

Glede Audisona pa tko...s temi amp nimam izkušenj tko da jih ne bom komentiral...
Če pa kupujete določeno znamko (oz. se odločate med dvema) pa povprašajte o njih prodajalce, ki jih prodajajo skupaj s še kakšno drugo znamko ampov...Radio Vili ki prodaja Velocity,Blaupunkt,Steg...je na moje vprašanje (kateri amp do 500W RMS mi priporoča) takoj izstrelil Steg...kljub temu da je najcenejši (cenejši od Velocitya istega ranga) in bi imel več profita če bi mi Velocitya prodal...

LP

Vince

uuu vince, si se pa razpisal....

kot prvo, če govoriš o kvaliteti na subih, oz o razliki med AB in D.... noben še ni zadel nevemkok tisoč dolarjev, ki jo ponuja možakar, če slišiš med desetimi ampi, kter je AB in kter je D. Zato verjamem, da tudi ti ne bi vedel kter je kter amp. Če misliš da veš, te častim pot v ameriko, pa mi daš potem polovico zaslužka.

tudi, glede na to da si štromar, kaj si msiliš kkšne napajalne zmožnosti ima switcher v stegu... jst ne vem... mogoče pa ti? sam sem skor 100% da 3kW ne boš videl.

Pa niam nič proti nobenmu, sam tok sveto pa ne rabiš tudi prepričevat folk.

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Po mar 10, 2003 1:16 pm

Vince je napisal/-a:Radio Vili ki prodaja Velocity,Blaupunkt,Steg...je na moje vprašanje (kateri amp do 500W RMS mi priporoča) takoj izstrelil Steg...kljub temu da je najcenejši (cenejši od Velocitya istega ranga) in bi imel več profita če bi mi Velocitya prodal...

LP

Vince

ja pa vec moznosti da bi se ti okol obrnu k bi ti povedu ceno za velocytija :D

vince.. ti k si doma v avtoakustiki.. a mi lahko poves kdo je proizvajalec velocityja in kdo je proizvajalc Blaupunkta.. no ko mi to poves bomo debatiral naprej!

vince... 3000W :vc :vc :vc

lp, zazo

Uporabniški avatar
asterix101
Nov uporabnik

Napisal/-a asterix101 Po mar 10, 2003 4:51 pm

Vince je napisal/-a:Radio Vili ki prodaja Velocity,Blaupunkt,Steg...je na moje vprašanje (kateri amp do 500W RMS mi priporoča) takoj izstrelil Steg

Se enkrat preberi kva si napisal. Ce bi prodajal pa amp znamke XY bi pa tistga izstrelil. Pac vedeti moras, da vsak svojo robo hvali. Pa ne me narobe razumet, nimam nic proti Stegu, pravzaprav ga se v zivo videl nisem, sicer pa kot sem rekel je bit tezko objektiven, ce robo tudi sam prodajas.

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi Po mar 10, 2003 4:56 pm

3kW rms :shock: Torej imaš napajalec k lahko neprestano zvečuje napetost na čez 150V..wow..in pri tem se ne ne pregreva ne nič..ej kapo dol ja, sej zadeva bi se mogla teoretično fino gret in tudi tranzistorjev bi mogla bit mala vojska 8) ..torej steg je tolk močak no Zapco 4 kW!:)..no 1/4 manj pa za 10× manj soudkou, če je res grem takoj v nakup :D

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Po mar 10, 2003 5:31 pm

No Zazo da lahko naprej debatiramo...Velocity spada pod blagovno znamko modre pike (folk ga pač tretira kot višji cenovni rang BP).
Zazo men je čist jasno zakaj je tebi Lanzar in DD pa DLS ZAKON "FIRMA"...v bistvu bi bla na tvojem mestu tud men najbrž iber znamka, samo ne bi na takšen način kritiziral vse druge robe...ne me met za norca kakor maš določene osebke...o čem govorim pa sam dobro veš...
Sorry če bi se okol obrnil od cene če pač nimam 200k sit prihodka na mesec ampak le 20ksit si ne morem pomagat...pač naredim kar je v mojim moči.

Hmmm...Edi...zakaj pa potem v SQ avtomobilih za sprednje sisteme ne uporabljajo D klas? Jaz sem rekel ravno to da za sube ni nobene razlike samo za sprednji sistem D klasa pa po moje ni primerna!
Ničesar ne kujem v zvezde (za razliko od Zazota) povem tako kot je...tudi moj Steg 120.2 je moral na servis zaradi težavice ki jo je povzročal poteciometer za gain in to ravno potrjuje pravilo da ni nič popolno!!!
Poleg tega je težko govorit kakšne ma Steg napajalne stopnje in koliko so sposobne ven dat, še posebej če se pogovarjamo o 1 sekundi kolikor jo recimo rabiš da na tekmi pribiješ (no merilna naprava sicer potrebuje le 0.5s pa vseeno).
Trenutna sposobnost napajalnih stopenj je lahko VELIKO večja kot pri daljših obremenitvah.
Po teoriji gre tole nekako takole...v bistvu je pri obešanju ampov na ohmaže manjše od deklarirane največja nevarnost kurjenja končnih stopenj (izhodnih tranzistorjev) in napajalnih stopenj...drugo naj bi v principu preneslo obremenitve, kjer so pač večje od predvidenih...pri teh poizkusih je včasih tudi hitro jasno zakaj pravijo tranzistorjem "najhitrejše varovalke"
Če ti bo amp pri vklopu (ko ga maš obešenega na "premajhno" ohmažo) delal že na mali glasnosti potem lahko sklepaš da so precej velike možnosti da ti bo tudi na večjih močeh. Razlog je tem, da so izhodni tranzistorji že takrat obremenjeni kolikor naj bi pač zmogli oz. morali biti.Tranzistorji so namreč med prehodnim pojavom nabolj obremenjeni (prehod signala iz temenske ali maksimalne vrednosti prehaja v točko ko signal seka časovno os-nekje na sredini te strmine), saj sta takrat na tranzitorju tako napetost kot tudi tok še sorazmerno velika in to pomeni veliko moč na tranzistorju.Sicer pa Zazo to najbrž že dobro ve...
Ko enkrat to preizkusimo in ugotovimo da zadeva obratuje lahko samo še za trenutek privijemo amp do konca (če imamo seveda dovolj sposoben sub) in molimo da napajalna stopnja ne zakadi...kot sem že rekel ponavadi napajalne stopnje kratkotrajno zdržijo veliko večje obremenitve kot pri dolgotrajnejšem preizkušanju.
Tretja možnost je seveda ta da se ti vklopi zaščita za "premajhno" breme na izhodu ampa, vedar tu nastopi težava, saj so te zaščite ponavadi narejene tako, da bolj kot kaj drugega opravljajo svojo dolžnost le pri kratkem stiku na izhodu. Meja 2 ohma je za te zaščite ravno najbolj kritična (v primeru da imamo najnižjo deklarirano izhodno impedanco ampa 4 ohme).
Ne mislim se pa v neskončnost prepirat ker vem kaj je vaš cilj in denar je pač treba zaslužit...tako ali drugače...
Vaš način izločanja konkurence je seveda zelo dober (spljuvaj najprej tiste znamke katere predstavljajo največjo konkurenco in se poleg tega ne zameri uvoznikom (Vili pa itak dvomim da bere tale forum))...po pravici povedano ste zelo iznajdljivi...
V vašo škodo pa obstajamo tudi osebki ki ne nasedamo govoričenju ampak preizkusimo tudi kaj novega..."na žalost" se včasih odkrije tudi kakšno dobro zadevo...

LP

Vince

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Po mar 10, 2003 6:28 pm

nakamichi je napisal/-a:3kW rms :shock: Torej imaš napajalec k lahko neprestano zvečuje napetost na čez 150V..wow..in pri tem se ne ne pregreva ne nič..ej kapo dol ja, sej zadeva bi se mogla teoretično fino gret in tudi tranzistorjev bi mogla bit mala vojska 8) ..torej steg je tolk močak no Zapco 4 kW!:)..no 1/4 manj pa za 10× manj soudkou, če je res grem takoj v nakup :D

:rofl Nakamichi...upam da nisi štromar ker potem bom tožil tvojo šolo da ti je poklic priznala...
Ne delaj se norca iz drugih če ne veš kaj govoriš pa si to slučajno enkrat slišal na forumu!!! Nazadnje boš vedno ti izpadel norec!

Torej:
Pri 2 ohmskem bremenu bo za 3 kW (no praktično bo res nekaj manj pa vseen računajmo s tem) potrebna napetost 77V in tok 38A.

Pri 4 ohmskem bremenu bo za 1,3kW potrebnih napetost 72V in tok 18A!

Torej ker vidim da ti štrom ne gre od rok še na drug način razloženo:
Pri zmanjšanju bremena za polovico se poveča tok skozi amp in seveda sub. Zakaj bi po tvoje moral dvigovat napetost in ohranjat tok na isti velikosti???
Kvečjemu se bo sesedla napetost na napajalniku če ne bo sposoben tolikšnega toka držat! Če se bo začela sesedat lahko povratna vezava iz izhoda ampa seveda pošlje "informacijo" v napajalni del in tu posebno vezje za proizvajanje 12V impulzov poskrbi za povečanje frekvence impulzov, ki vodijo nadalje do zloglasnega feritnega transformatorja...Posledica je seveda povišanje napajalne napetosti!

Teoretično bi moral met Steg 32 izhodnih tranzistorjev za bi se varno igrali s takšnimi močmi...na žalost ne vem koliko jih dejansko ima:?

Asterix narobe si razumel moj argument...me pa že prsti bolijo od tipkanja...

LP

Vince
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov