ahiM je napisal/-a:Kondenzatorja ne rabiš.
Poleg srednjetoncev ti priporočam tudi vgradnjo visokotoncev ali še bolje in lažje, na bavi si "sistem" (mid, kretnica in tweeter).
Ideja z zvočniki od stolpa sicer ni slaba, ampak v praksi dokaj neučinkovita, poleg tega gre lahko kaj narobe glede na to, da niso ravno namenjeni vezavi na avtoradio.
Kaj boš skuril je odvisno od tega, na kaj jih vežeš. Za silo sicer igra (smo enkrat probal) ampak za kej konkretnega pa ni ta varjanta. Zakaj, je bilo že povedano.
Sicer pa, nek soliden osnovni audio-sistem si npr. lahko sestaviš iz sprednjega sistema (mid-i v vratih, tweeter-ji na armaturi) in v prtljažniku subwoofer. Seveda ne smemo pozabit na razne kable, činče, distančnike itd.
Za subwoofer boš seveda rabil primeren ojačevalec (glede na moč wooferja in obliko-varianto box-a), prav tako pa ne bi bilo slabo priklopit tudi sprednjega sistema na ojačevalec, ker je ogromna razlika v kvaileti in tudi glasnosti zvoka.
Veliko je tudi odvisno od oblike oz. "zgradbe" avtomobila itd.
Marsikaj je tudi odvisno od tega, kakšen oz. kateri avtoradio imaš, saj je le-ta konec koncev ena od ključnih komponent sistema.
Tako, to je samo en kratek "guideline" oz. vrh ledene gore, za kaj več nam boš pa moral zaupat še kakšen dodaten podatek oz. informacijo, kot npr.:
- v kateri avtomobil se bom montirala "muzika" (znamka, model, letnik itd.)
- kakšno glasbo poslušaš oz. kakšen zvok ti je všeč (definiran ali ti je bolj prioriteta glasnost)
- koliko denarja si pripravljen odštet za "muziko"
- itd.
Če te kaj zanima, kar vprašaj. Saj veš, kako pravijo: "Kdor jezika špara, kruha (muzike) strada!
ahiM je napisal/-a:Kar se tiče zvočnikov zadaj se mi vseskupaj zdi malo pretirano.
Proporočam, da najprej poskrbiš za sprednji sistem in subwoofer.
Oboje bi bilo pametno imeti vezano na ojačevalec (vufr tkoaltko, spredn sistem sem pa že povedu zakaj). Če boš mel 2 subwooferja, rabiš dodaten 2-kanalni ojačevalec (za sprednji sistem), ker sicer ne boš mel vsega tega kam priklopit oz. ti 2 kanala sfalita (edin če boš mel zvezan neki na "hojladrija").
Ampak po moje bi bila ena 30-ka za začetek dovolj in bi nadgrajeval po potrebi.
Evo, to ti je en tak čisto osnovni sistem. Vse ostalu pustiš pri miru, seveda poskrbi za primerno kablovje in vse kar paše zraven.
Kar se tiče "oblaganja" prtljažnika razen estetike ne boš pridobil ničesar. Če se boš spuščal v to, poskrbi, da boš imel dostop do rezervne gume. Za začetek prišraufaj ojačevalec npr. na hrbtno stran zadnjih sedežev in eno lepo narejeno in tapecirano škatlo za vufr(ja) pa bo ravnotako lepo izgledalo.
simko1 je napisal/-a:Obloga prtljaznika med delom:
http://www.moj-album.com/uredi/simko1/1787475/
Ne vem prenessti slike ,da bi jo lahko videli direktno na forumu
B3NZ0 je napisal/-a:UAUUUUUUUKva je hudoo ej, kdo ma to??? Dej če ga poznaš mu reč, da bi mel jest tut tko narejen če bi loh še men naredu. Čist fukiš u glavnem...
![]()
LP, Boštjan
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov