Avdiofili, raj za vas...

Poldy
Nov uporabnik

Poceni aktivni sub?

Napisal/-a Poldy Po jan 09, 2006 11:29 am

Rad bi kupil poceni aktivni nizkotonec, samo toliko da dodam nekaj basov. Kakšnega priporočate?

Hvala

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Po jan 09, 2006 12:27 pm

jst mam pioneer (ne vem točne oznake), pa sem ful zadovoljen z njim. :lol:

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Po jan 09, 2006 12:40 pm

Jst mam sicer tu d pionerja 800 Wmax cca.240 Wrms.
Kr pocen so od infinity zvočniki oz. wooferji. Kup si v big bangu zvočnik za wooferja (10.000 SIT-1000Wmax) pa box doma nared, je simpl k pasul. Dimenzije ti pišejo na papirjih od zvočnika in to je to, mal pene oz.vate po stenah pa ti orenk suva ne sam mal :D

Tale mi je kr všeč:
http://www.bof.si/product.cp2?guid=5E18E3C7-E8B9-F5EA-922B-CFBC3A4E2E8D

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Po jan 09, 2006 6:26 pm

Fora aktivnega je to da je vse v enem (se pravi tudi ojačevalc) ;)

Do sedaj še nisem slišal aktivca da bi me prepričal, tako da razmisli malo tudi o homemade varianti s enmu poceni 2 kanalnim ojačevalcem privijačenemu na box (isti efekt).
Slika

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Po jan 09, 2006 7:57 pm

res je...cenejša opcija, in tudi učinkovitejša je kupit amp in woofer

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Po jan 09, 2006 8:05 pm

Poceni aktivni woofer je pred enim tednom moj sosed kupil v big bangu firma je saga velikost premer- 30 cm tuba 20.000sit in moram rečt da sam imam kenwood-ovega za 90.000 sit in ta od soseda igra veliko bolje sem bil kr malo presenečen ko sem to slišal, drugače je pa tudi moj kr vredu, lahko vprašaš v big bangu sosed je kupil v lj in tam je vzel zadnjega tako da mogoče ga imajo še kje drugje, in za ta denar boš sigurno presenečen kako igra.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Po jan 09, 2006 8:17 pm

Če njemu s sago bolje igra se bi jaz raje vprašal kje mam jaz zafrknene nastavitve :lol:
Edino če ima on kak mali avto (polo, punto...) ti pa limuzino z pregrajenim prtlažnikom. Pa kako lahko saga sploh (finančno) naredi aktivno tubo za 20k?
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po jan 09, 2006 8:20 pm

kris je napisal/-a:Poceni aktivni woofer je pred enim tednom moj sosed kupil v big bangu firma je saga

To sem imel prej jaz ojačevalc njihov. Dokler je špilalo je bilo v redu. Potem je pa vedno manj. :roll: Baje se pregreva in se zjebe.
Od prejšnjega tedna imam pa Magnat XTC 1200 (600w max, 260 RMS) in ojačevalec STEG QM 120.2x (1x400W RMS :twisted: ). Kvalitna stvar. Oboje me ni prišlo 50 jurjev (kablov raje ne računam- 20 kvadratni kabel za napajanje je kar drag 8) ).
Aja ojačevalec nov tak pa košta 75 jurjev nov pa je dvokanalec. ;)

Špila pa takooo dobro, da sem več kot presrečen. Preveč praktično ampak ok to je kot s konji in končno. Dobro je, da jih imaš na zalogi vendar pa ni praktično, da vedno do kraja teraš. :twisted:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jan 09, 2006 9:27 pm

za kolk si dobu stega?

lp
Slika

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Po jan 09, 2006 10:05 pm

TITan je napisal/-a:Če njemu s sago bolje igra se bi jaz raje vprašal kje mam jaz zafrknene nastavitve :lol:
Edino če ima on kak mali avto (polo, punto...) ti pa limuzino z pregrajenim prtlažnikom. Pa kako lahko saga sploh (finančno) naredi aktivno tubo za 20k?

On ma peugeot 206 jaz pa alfo gt in imam woofer za sprednjim sedežem ker ko je bil v prtljažniku je igral še slabše, kar se nastavitev tiče sem probal vse mogoče varjante in res igra slabše kot on od sage, tako da ne vem v čem je fora, kako pa saga za 20.000 jurjov naredi tak zvočnik pa tud pojma nimam, ena možnost je da jih pri kenwoodu ali pioneer -ju toliko preplačaš ali pa oni od sage res igrajo samo kak mesec.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Po jan 09, 2006 10:17 pm

Jaz sem mel (no mam še ubistvu) sago ojačevalc pa me po kvaliteti zvoka in kvaliteti izdelave ni nikakor prepričal (za enak denar dobil Blaupunkta pol pa dela 100x bolš). Tisti se mi je pregreval (čeprav ima ventilatorček notri), ta ventilator je pa tudi ratal mnogo preglasen po 1 letu.

Res pa da je tvoj avto prostorsko večji od 206, samo bi ševedno malo pogledal napeljavo plusa in mase. Čeprav je pa ševedno možnost (predvsem pri aktivah) da preplačaš ime. Si kdaj pri komu poslušal kak bolj konvencionalni sistem pri komu drugemu (ne aktiv) in kak se ti je ta zdel proti tisti sagi?
Slika

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Po jan 09, 2006 10:46 pm

Naprimer sam sem imel v prejšnjem avtu 800 w woofer in ojačevalec in lahko rečem da je tisto kr veliko bolje igralo kot ta aktivni woofer ki ga imam zdaj, je pa res da ta saga igra res dobro bi moral slišat jaz nisem mogu verjet, kar se pa mojega wooferja tiče sem pa tudi poslušal pioneer-jevega aktivnega isto močnega in velikega kot je moj in je tudi bolje igral tako da jaz sem zelo razočaran nad tem svojim kenwood-om.
Slika
Slika

Poldy
Nov uporabnik

Napisal/-a Poldy To jan 10, 2006 7:31 am

No ja, v avu nimam ne vem kako kvalitetnega zvoka, tako da mislim da bi bil ta Saga kar v redu (ima mogoče kdo link, da vidim kako sploh izgleda). Rad bi dodal samo nekaj basov, ni treba da se vse trese.

Kolega je imel res ogromen sub v cliotu, pa je vse skakalo, avto, obleka, lasje... ko pa sem isti sistem potem dal v hyundai, je bilo pol slabše. Ne vem zakaj je tako, nisem doma na tem področju...

Poldy
Nov uporabnik

Napisal/-a Poldy To jan 10, 2006 2:58 pm

Sem že našel
http://www.transportplan.net/E-sejem/sh ... ction=link

A to je tista stvarca ki jo imaš potem kar na zadnji polici, ali je lahko tudi v prtljažniku? Ne bi rad, da mi zaradi 20k sit vredne stvari hašišarji naredijo za 40k sit škode.[/url]

Poldy
Nov uporabnik

Napisal/-a Poldy To jan 10, 2006 2:59 pm

Sem že našel
http://www.transportplan.net/E-sejem/sh ... ction=link

A to je tista stvarca ki jo imaš potem kar na zadnji polici, ali je lahko tudi v prtljažniku? Ne bi rad, da mi zaradi 20k sit vredne stvari hašišarji naredijo za 40k sit škode.

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To jan 10, 2006 3:33 pm

Ja to je ta kolega ga ima v prtljažniku, ne vem če bi to sploh lahko imel na polici ni tok majhen.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To jan 10, 2006 3:41 pm

Priporočam ti absolutno pasiven woofer z ločenim ojačevalcem. JBL dela male wooferje, ki so zelo ugodni v razmerju kaj nudijo. Ojačevalec za kaj takega ne rabi biti ravno najmočnejši. Če pa hočeš poceni j***a si pa kupi raveland v conradu za 10 jurijev pa en poceni ojačevalc pa je.

Dejstvo je, da če hočeš sistem, ki ti bo vsaj približno lepo igral, te bo to stalo vsaj 250.000 sit. Radio+ojačevalec+zvočniki spredaj+woofer+kabli.
Kupi kaj boljšega rabljenega, ne pa j**c :P Ta dobiš pa res že v vsaki štacuni :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To jan 10, 2006 4:32 pm

eclipse_R je napisal/-a:za kolk si dobu stega?

35k SIT.
Špilajo pa kot sem rekel ekstra močno (itak imam komaj malo čez polovico našponanega ker ostalo je že za ekstremiste ali pa tekmovanja 8) ) kar je logično, če ima 400W RMSa. :twisted:

Kar se tiče teme... Sicer se ne spoznam nevemkoliko ampak vsekakor vzemi ločen sistem. In nikakor ne kakšne tube ali pa ogromnih MACAudio kišt (primer), ki ti zavzamejo ves pritljažnik. To je dal kolega v Cliota novega, špilajo pa slabše kot naprimer moja prejšnja Saga+RCF pa sta mi zavzela 1/3 106kinega pritljažnika. On ima pa ima prostor samo še za prvo pomoč, trikotnik pa mogoče kakšno piksno... :roll: Naj te ne preslepi velikost kište.
Za moj okus je bolje, da daš par jurjev več za eno malo bolj znano in kvalitetno firmo kot, da ti bo špilalo bolj švoh od marsikoga, ki bo imel pol švohnejše in manjše sube. Ali pa čez pol leta špilalo celo isto kot navadni zvočniki. :roll:
BASS in ne pretiravaj z ceno saj ni rekel, da hoče tekmovati in imet najkvalitetnejše sploh. Sam sem dal za 4 zvočnike (2xJBL + 2x Infinity oboje 180W maxa, 60W RMS) okoli 30 jurjev pa špila presneto dobro. Koliko sem dal za pritljažni prostor sem napisal v prejšnjem postu. Imaš pa prav, da je se VELIKO bolj splača kupiti dobro rabljeno kot slabo novo. ;) Če je cena ista si še vedno profitiral.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov