Avdiofili, raj za vas...

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

FM oddajniki za glasbo

Napisal/-a marej To jan 06, 2009 10:01 pm

Kaj menite od teh FM oddajnikih,ki se povežejo preko radijske postaje v avtu.Odločam se za nakup kaj takega http://www.bolha.com/oglas3001133/mp3-p ... -avtoradio ali se splača,kako je s kvaliteto zvoka,kateri bi bil najbolši za solidno ceno rabim samo USB povezavo.

Najlepša hvala za mnenja ter nasvete.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jan 06, 2009 10:16 pm

kvaliteta se poslabša
predvsem pa so moteče lokalne fm postaje, ki motijo signal- moraš nonstop spreminjati frekvenco
zadeva se mi zdi neuporabna
lp

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To jan 06, 2009 10:24 pm

moje mnenje: zamenjaj radio,in kupi takega z usb vhodom.če maš pa originalnega not in bi ga rad obdržal,je pa to super zadeva
http://www.xcarlink.si/

tile transmitterji mi niso všeč,ker moreš na njih z muziko upravljat,enkranček je majhen in nepregleden-sploh če maš ogromno muzike na ključu( + zna bit nevarno nanj gledat med vožnjo,odvisno kje ga maš),kakovost zvoka se poslabša,motnje se zaznavajo,...
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

marej
Novinec

Napisal/-a marej Sr jan 07, 2009 2:29 pm

malo metudi zanima kako je s temu v tunelah ali dela

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr jan 07, 2009 2:32 pm

zakaj nebi delal?

Oddajnik imaš v avtu, sprejemnik imaš v avtu? Lahko da nebo delal če bo luna in sonce v istem položaju in se zvezde ne bodo vidile.
the brand with the three stripes :)

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr jan 07, 2009 2:33 pm

dela v tunelih, meni je najbolj stabilna frekvenca 88,2 (noben drug radio ne uletava notri), kvaliteta je slabša kot radijska ampak če ni druge opcije je tudi to bolje kot pa samo cd...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Sr jan 07, 2009 3:01 pm

croma_man je napisal/-a: Lahko da nebo delal če bo luna in sonce v istem položaju in se zvezde ne bodo vidile.

:lol: :cry

marej
Novinec

Napisal/-a marej Sr jan 07, 2009 3:24 pm

kateri bi pa bil recimo najbolši za nekje 30 eur pa rabil bi samo usb priključek.Pa prosim brez bovnih pripomb.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr jan 07, 2009 3:47 pm

Glede fm oddajnikov bi jaz rekel samo eno: Neuporabno!
Probano na enem (noname) fm oddajniku z usb in z garminom 750.
Kvaliteta zvoka bistveno nižja od cd, frekvence pa menjuješ na par kilometrov,
pa še tako so stalno motnje...

Kupi raje drug AR, bo manj sivih las in jeze...
Lep dan!

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr jan 07, 2009 4:34 pm

Če imaš v avtu originalno ozvočenje, potem to niti ni tako slab nakup-sam ga uporabljam (točno takega kot v prvem linku) že dobro leto, pa je kvaliteta zvoka enaka, kot če bi radio poslušal-ne opazim razlike, potrebno je le najti relativno prazno frekvenco(priporočam nakup takega z 0,1 stopnjami iskanja...).
Če maš pa plane s kakimi wooferji ipd, si je pa vseeno boljše omisliti pošten radio.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr jan 07, 2009 5:06 pm

pri teh stvareh je tako
nism dovolj bogat da bi kupoval poceni ;)
jst sm se ''nategnu''- sicer ga uporabljamo na morju, ko si zasidran, ti ne uletavajo lokalne radijske postaje
za v avto pa to vsaj meni ne ustreza
lp

SPEEEED
Nov uporabnik

Napisal/-a SPEEEED Sr jan 07, 2009 7:32 pm

Za kateri avto pa potrebuješ?

Če je kompatibilen in če maš dost casha: USB avtoradio adapter

marej
Novinec

Napisal/-a marej Sr jan 07, 2009 7:38 pm

Gre se za očetovega audija a8,pač ima MMI pa sem gledal,da bi pač dokupil kak usb povezavo sam so vse drage potem sem pa začel malo razmišlati o temu.Ali imate mogoče še kak drug predlog? najlepša hvala za nasvete ter mnenja :D

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr jan 07, 2009 7:43 pm

Tole mam jst in je fenomenalno ;) Kakovost zvoka je enka CD-ju, saj zadaj na avtoradiju samo vtakneš namesto CD-changerja. Sem imel tud jaz FM transmiter in sem ga prodal in sicer:

-ko ti zvoni telefon, začne tolk brenčat v zvočnikih, da sm mislu, da mi bo zvočnike vn vrglo
-slaba kvaliteta zvoka
-radijo postaje ti uletavajo noter (nekje bo delalo brez motenj, spet drugje boš slišal kako radijsko postajo in boš mogel prčkat po tistih tipkah in lovit novo prazno frekvenco)
-basov ni, namesto basa zaslišiš hreščanje
-in zadnji razlog, da sem nabavu Xcarlink je bil ta, da mi je punca rekla, če sm revčk in naj si nabavm muzko, ker to ni nič. No, do te izjave sem kolebal ali naj dam 90 € za tole škatlico al ne in sedaj mi ni žal. Imam pa ga že 2 meseca.
Kupu sm ga pa zato, ker nočem menjavat original avtoradija in se potem še trest, a mi ga bodo spizdli al ne.

Če se gre za fotrovega A8, sploh ni vprašanje, al nabavit al ne 8)

marej
Novinec

Napisal/-a marej Sr jan 07, 2009 7:47 pm

Sem že spraševal za tale Xcarlink samo negre ker imamo MMI v avtu.Sem tudi nekaj druzga gledal nespomnim se firme je pa stalo nekaj čez 500 eur kar je pa ppreveč.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr jan 07, 2009 7:54 pm

Ali imate na voljo USB vhod že serijsko ali pa CD-changer zadaj, ker pri Audiju si ne morjo dovolit, da bi ostali kupci nezadovoljni. Če pa nimate CD-changerja že original, pa je sigurno zadaj na avtoradiju vhod za CD-changer. Preglej knjižico od Audija, sigurno piše, če lahko priklopiš CD-changer in če ga lahko, potem lahko tudi Xcarlink

marej
Novinec

Napisal/-a marej Sr jan 07, 2009 7:59 pm

USB vhoda nimamo na voljo zato,ker je letnik 2005 to imajo samo novejši Audiji.Imamo pa 6x CD izmenjevalec spredaj v predu,imamo pa TV sprejemnik zato imamo tud neke externe AV quelle to so neki priključki za DVD predvajalnik pa nekaj nevem točno ali bi bilo to kaj v pomoč.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr jan 07, 2009 8:13 pm

Ja. Zapelji se do Audi servisa, kjer ti s posebnimi štangicami izvlečejo avtoradijo. Zadaj boš moral izključiti CD-changer in priključiti Xcarlink. Kabel oz. Xcarlink boš moral nekako speljati potem ven oz. v predal pri sovozniku. Ta Xcar link omogoča 3 vhode. Bananco od Mp3 playerja, USB vhod in SD kartico menda do 2 GB oz 4 GB - za 4 GB nisem prepričan, bi mogel preveriti. Komade lahko menjaš tudi z obvolanskim daljincem, enako, kot prej, le prevrtavati jih menda ne moreš oz. jih sploh ne moreš niti s tipkami na konzoli. Le to moram povdariti, da moraš mapo poimenovati CD01, CD02 ....itd, pač, kolikor je na voljo CD-jev v CD-changerju (v tvojem primeru 6)
Če imajo mape kakršnokoli drugačno ime, ti ne bo delovalo ;)

marej
Novinec

Napisal/-a marej Sr jan 07, 2009 8:15 pm

Najlepša hvala za pomoč cash,jaz sem že poslal email na Xcar link pa so mi povedali pač da za tele mmi negre.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr jan 07, 2009 8:21 pm

Hmmm, čudno, če pa imate CD-changer, hmmm :roll:

Sem zdej videl na njihovi strani, da se je podražil za 10€ od mojga nakupa 2 meseca nazaj. Očitno gredo za med. :lol:
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov