Avdiofili, raj za vas...

Caesares
Nov uporabnik

Ozvočenje na original avtoradio

Napisal/-a Caesares To jan 27, 2009 9:51 am

Pozdravljeni!

Lastim si Renault Megana, ki ima originalen avtoradio CD/MP3 4x15W, sedaj me pa zanima, ali bi se dalo karkoli narediti, da bi lahko zraven priklopil še en ojačevalec in woofer, lahko tudi kakšne boljše zvočnike, samo radio bi rad obdržal originalen, pa da bi kolikor toliko dobro igralo za ne preveč zahtevnega uporabnika?

Hvala za pomoč in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso To jan 27, 2009 10:06 am

seveda se da ;) za kok € bi pa mel ti?

Caesares
Nov uporabnik

Napisal/-a Caesares To jan 27, 2009 10:19 am

Za čim manj, pa da čim boljše igra :D

Zaenkrat samo sprašujem, drugače pa po moje okvirno tam nekje 500 €...

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted To jan 27, 2009 11:10 am

Torej si bom sposodu temo.. Identična zadeva tudi pri meni.

kaj menite o sistemu Dragster, ki ga ponuja caraudio? V petek grem menjat serijske zvočnike za dragster, upam da bodo za kej.

Nabavu bom 2×

http://caraudioempire.com/dragster-dse- ... pr-1105429

moja želja je bila sistem brez ojačevalca in wooferja itak :)
Zadnjič spremenil Addicted, dne To jan 27, 2009 11:13 am, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
mare rc
Novinec

Napisal/-a mare rc To jan 27, 2009 11:10 am

jst sm dal z radiom vse skupi okol 750€.pa mam fermo alpine radio pa woofer,sprednje zvocnike pa visokotonce od Hertza,zadnje zvočnike Pionner,ojačevalec pa JBL gto450.ce te kej vec zanima mam na forumu pod temo "predstavite svojega jeklenega konjička" opisano musko pa vse skup.pa ne morem met do konca navit k je cist preveč.
M a R e

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Napisal/-a tmtslash To jan 27, 2009 11:42 am

addicted, raje ne delaj tega, ker nebos nic dosego...1 tak komplet bo slabo igral na radio, 2 pa se tolk bol! raje kupi en komplet zvocnikov, pa en dvokanaln ojacevalc za 100€ pa ti bo vllllllk bol igralo ko pa 2 kompleta na radio!

mare rc je napisal/-a:jst sm dal z radiom vse skupi okol 750€.pa mam fermo alpine radio pa woofer,sprednje zvocnike pa visokotonce od Hertza,zadnje zvočnike Pionner,ojačevalec pa JBL gto450.ce te kej vec zanima mam na forumu pod temo "predstavite svojega jeklenega konjička" opisano musko pa vse skup.pa ne morem met do konca navit k je cist preveč.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted To jan 27, 2009 11:45 am

zdej mam 6 zvočnikov na original radio, pa igra normalno pač, nč extra. Ti pa mislim da bi mogli na radio dost lepš igrat?

PS: verjetno sm pozabu omenit, da nočem več razbijanja v avtu. Prješnji avto je služu prav temu namenu (gepek party) :roll:

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Napisal/-a tmtslash To jan 27, 2009 12:26 pm

nebo se ti poznalo, ker radio ne more tolk zvocnikov normalno pognat...sj tti zvocniki ti nebojo razbijali, ampak glasnejse igrali :)
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted To jan 27, 2009 12:27 pm

kaj nemore tok poganjat. Ta radijo je poganjal 8 zvočnikov na prejšnji 147ki. Nevem zakaj jih zdej nebi..
Ta sistem,ki ga mam namen kupit ma nekje 50 efektivnih RMS kar itak ni dost, tako da avtoradijo MORA to poganjat.

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso To jan 27, 2009 12:36 pm

če si tk prepričan v to pol naredi. pa poročaj o rezultatu.sam ne jokat pol ko boš ugotovil da si keš vrgo stran ;) se pa pridružujem mnenju slash-a ;)
Zadnjič spremenil dgreso, dne To jan 27, 2009 12:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso To jan 27, 2009 12:39 pm

mare rc je napisal/-a:jst sm dal z radiom vse skupi okol 750€.pa mam fermo alpine radio pa woofer,sprednje zvocnike pa visokotonce od Hertza,zadnje zvočnike Pionner,ojačevalec pa JBL gto450.ce te kej vec zanima mam na forumu pod temo "predstavite svojega jeklenega konjička" opisano musko pa vse skup.pa ne morem met do konca navit k je cist preveč.

:lol: :lol:

tej je pa res hudo glasno. torej te DD golf ubije, od ECA demo avto te pa zaduši na 2 metra :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted To jan 27, 2009 12:52 pm

dgreso je napisal/-a:če si tk prepričan v to pol naredi. pa poročaj o rezultatu.sam ne jokat pol ko boš ugotovil da si keš vrgo stran ;) se pa pridružujem mnenju slash-a ;)

verjem, da si ti zadn katermu bi js karkoli jokal :) Nismo vsi stari 15 tuki na tem forumu, zato se lahko mirnega srca zadržiš takšnih butastih komentarjev :)

Bom pa še povprašal, kaj se dejansko "splača" in kaj ne ;)

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso To jan 27, 2009 1:23 pm

ne ugotavljaj moje starosti kot 1. kot drugo pa če bi ti vedo kok smo mi premenjali in zmontirali sistemov nebi takih tumarij pisal. sicer pa če si tok pametn ne vem zakaj sprašuješ pol tu.

ne mislim se kregat, sem pa izrazil svoje mnenje. še vedno pa trdim da taka menjava kot jo ti misliš izvest ni smiselna brez ojačevalca. kot pa že rečeno probaj pa boš videl ;)

pa še skromen nasvet 15-letnika. vprašaj na www.avtoakustika.com pa boš videl kaj ti bojo tam povedli "odrasli" uporabniki ;)
Zadnjič spremenil dgreso, dne To jan 27, 2009 1:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Caesares
Nov uporabnik

Napisal/-a Caesares To jan 27, 2009 1:31 pm

No, zdaj bi še jaz rad kakšen konkreten odgovor, pa koliko € bi me prišlo... :D Ker je ravno moja tema... :D Hvala.

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso To jan 27, 2009 1:37 pm

pardon sam me pogreje tako ;)

lej da se kr vlk kul sistemov sestajt. predaj za vrata kake sax-e al pa kaj podobnega. ma GZ komplete tudi pa jih ma DD, pa Dragster itd. odločitev je tvoja ;) zdaj okol ojačevalca bi ti js svtoval nek 4-kanalc. zdaj je spet tu polno firm.GZ, DD, itd itd
sub bi pa bla neka 10" al pa mogoč 12".

zdej je pa najbolše da pogledaš na caraudioempire.com pa mal preračunaš kako pa kaj. pa en komplet kablov 20 mm2 ne pozabi pa kak kos izolacije bi bil močno dobrodošel.

pa če tvoj radio nima izhoda za sub rabiš še en adapter sam sem pozabo kk se mu reče točno mislim pa da je nek hi-low pretvornik al neki takega.

pač pri takih sistemih se odstopanja posaameznih firm ne poznajo tako močno, tako da je odločitev na tebi kaj bi mel.

LP

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To jan 27, 2009 2:04 pm

Da se še jaz priključim.
Tudi jaz imam avtorado (CD MP3) z 7 zvočniki (vse original).
Avto je Opel Zafira.
Kaj pridobim z tem (če sploh kaj ) v primerjavi z original zvočniki :

http://www.pioneer.at/at/products/25/13 ... specs.html
(brez tega znaka mimo vrste ne gre? :evil: )

Avtoradia ne bom menjaval.
Ti so mi všeč, ker je v bistvu prilagojeni za moj avto in ne rabim nič prirejat.
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted To jan 27, 2009 2:22 pm

dgreso je napisal/-a:ne ugotavljaj moje starosti kot 1. kot drugo pa če bi ti vedo kok smo mi premenjali in zmontirali sistemov nebi takih tumarij pisal. sicer pa če si tok pametn ne vem zakaj sprašuješ pol tu.

ne mislim se kregat, sem pa izrazil svoje mnenje. še vedno pa trdim da taka menjava kot jo ti misliš izvest ni smiselna brez ojačevalca. kot pa že rečeno probaj pa boš videl ;)

pa še skromen nasvet 15-letnika. vprašaj na www.avtoakustika.com pa boš videl kaj ti bojo tam povedli "odrasli" uporabniki ;)

na tale tvoj izčrpen odgovor bi samo dodal, da očitno nisi razumel, kaj sem napisal. Torej Želel sem samo povedat da mi lahko odgovoriš na drugačen način, ker nisem noben mulc :) ..Seveda tebe sploh omenjal nisem (nimam navade žalit uporabnikov povprek), torej brez vroče krvi : :pij:

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To jan 27, 2009 2:32 pm

bom kr na splošno napisu v zvezi s to temo kaj jst mislm:

če bi radi obdržal serijski radio in mate zdej not zvočnike, za kere mislite da so bl švoh - v večini primerov ni res.... ponavad je kriv radio ker ne da dost moči zvočnikom... in če hočte obdržat original radio najbrž zarad komand, izgleda, ekrana itd... potem je nekak optimalno na original radio priključit ojačevalec, na ojačevalec pa zvočnike... če original radio nima izhoda za ojačevalec, se dokup hi-low pretvornik, ki sicer pomen manjšo izgubo v kvaliteti . ampak res malenkostna - razlika v primerjavi s setupom original radio + original zvočniki bo z ojačevalcem definitivno opazna... če se pa na serijski radio priklop boljše zvočnike, bo igral mogoče 3% bolj ( been there ) , hi low adapter za dvokanalca je cca 25€....

moje mnenje

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted To jan 27, 2009 2:38 pm

torej ja, sem se odločil za mal boljšo varjanto: 8 zvočnikov + ojačevalc, nekje 450€! :D

Caesares
Nov uporabnik

Napisal/-a Caesares To jan 27, 2009 2:38 pm

Saj jaz ne mislim, da so zvočniki švoh... Bi pa dokupil samo ojačevalec in woofer... Potem bi šlo? Aja, pa tale hi-low verjetno... Bodo v redu basi potem? :D Ni treba, da ravno buta, ampak, da je tak lep globok bas... :D
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost