Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

pomoč pri priklopu avtoradia

Napisal/-a marko21 So feb 26, 2011 2:05 pm

Lep pozdrav.

Včeraj sem si nabavil avtoradio, ter ga danes peljal priklopiti prav k avtoelektričarjo, da bi bila zadeva narejena kvalitetno. Očitno sem se zmotil in ponovno potrebujem vašo pomoč ter nasvet.

Imam MB e200,w210, letnik 2000 in problem se je pojavil, ko je dobil original avtoradio iz ''luknje'' ter ga priklopil in ugotovil da je (jaz sem lajek zato bom povedal po domače) kabel, ki je namenjen za vklop in izklop avtoradia ko se avto vklopi oz. izklopi povit v izoler trak in nikamor ni priklopljen. Sedaj mi avtoradio kljub izklopo avtomobila še vedno igra... Vse ok, vem da je ''napaka na moji strani'', vendar mi ne gre v račun kako pa se je lahko original avtoradio izklopil, če pa je ta kabel ki je namenjen za vklop oz. izklop povit v lepilni trak..... Avto ima euro priklo.
Kakršna koli pomoč bi mi prišla prav, ker si res ne želim da mi bo avtomehanik raztrgal celotno armaturko, da bo lahko ta kabel priklopil na računalnik oz. na ključavnico (oz. kamor se mora ta stvar priklopiti)

Hvala!

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Re: pomoč pri priklopu avtoradia

Napisal/-a marko21 Ne feb 27, 2011 3:14 pm

Nihče ne ve ?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne feb 27, 2011 3:17 pm

vzem faznbrifer pa daj kontakt pa boš vidu kje gori lučka oziroma kje je plus...ti bi rad da se ti radio ugasne ne?no pol pa odvzemi kontakt pa boš vidu na kirem pinu ni štroma in enostavno tja zvežeš
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Ne feb 27, 2011 3:44 pm

im nobody je napisal/-a:vzem faznbrifer pa daj kontakt pa boš vidu kje gori lučka oziroma kje je plus...ti bi rad da se ti radio ugasne ne?no pol pa odvzemi kontakt pa boš vidu na kirem pinu ni štroma in enostavno tja zvežeš

Vse to sem poskusil, vendar nikjer ga ne zmanka oz. se pojavi.. Saj to bi itaq znal tisti električar priklopit ko sem mu peljal avto, vendar nobenemu ne gre v račun kako je možno da se original avtoradio ugasne ko vzamem kontakt, če pa je kabel ki gre iz ključavnice izklopljen iz ključavnice, ter je bil že vsa leta povit oz. izklopljen... original radio pa se je normalno izklapljal oz. vklapljal...

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne feb 27, 2011 3:47 pm

če je "mojster" vsaj malo električarja, bi ti mogel v 5ih minutah zvezat radio tko kot je treba. najmanjši problem je poiskat stalni plus in napajanje ko daš kontakt. mogoče je samo treba rdečo in rumeno žico pravilno priklopit. upam da ti kaj pomaga ta informacija
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Ne feb 27, 2011 4:03 pm

Mgajvr je napisal/-a:če je "mojster" vsaj malo električarja, bi ti mogel v 5ih minutah zvezat radio tko kot je treba. najmanjši problem je poiskat stalni plus in napajanje ko daš kontakt. mogoče je samo treba rdečo in rumeno žico pravilno priklopit. upam da ti kaj pomaga ta informacija

Nevem ali me zastopite pravilno....
Radio igra popolnoma normalno ima tudi spomin, vendar ko ugasnem avto, radio kar igra. Ta ki mi je priklpaljal ni mogle najti tega plusa, ki se pojavi ob kontakto oz. izgine ko odvzamem kontakt. Ko se je nekaj časa matral da bi našel ta plusa sem jaz potegnil iz odprtine rumen kabel, ki je bil povit v izoler trak... To naj bi bil ta kabel, ki bi moral kontrolerati kdaj dodam oz. vzamem kontakt (zato tudi ni našel tega plusa, ker ni vklopljen na računalnik oz. na ključavnico)....
Saj zato pa mi ni jasno, kako je možno da je original radio ''vedel'' kdaj sem jaz kontakt odvzel oz. dal da se je radio vklopil/izklopil, če je že vsa ta leta bil kabel izklopljen->povit v izoler trak?

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne feb 27, 2011 8:16 pm

kot sem napisal, preveri še tisti rumen in rdeč kabel, ki sta pri konektorju.
če je do sedaj delalo normalno, kot je treba, je težava verjetno v napajanju
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 To mar 01, 2011 12:23 am

Mgajvr je napisal/-a:kot sem napisal, preveri še tisti rumen in rdeč kabel, ki sta pri konektorju.

Dvomim da bom jaz našel kaj če električar ni... ampak nedvomno ko pridem v petek domo je prva stvar da preverim ta dva kabla in ti/vam sporočim naprej, da mi prosim poveš kako naj potem to priklopim :D

alex1
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a alex1 To mar 01, 2011 9:31 am

marko21 je napisal/-a:
Mgajvr je napisal/-a:kot sem napisal, preveri še tisti rumen in rdeč kabel, ki sta pri konektorju.

Dvomim da bom jaz našel kaj če električar ni... ampak nedvomno ko pridem v petek domo je prva stvar da preverim ta dva kabla in ti/vam sporočim naprej, da mi prosim poveš kako naj potem to priklopim :D

Iz kje pa si?
Bo hitreje, da ti nekdo fizično pomaga, kot preko foruma uči..

lp

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To mar 01, 2011 9:39 am

Ti uporabi tisti rumen kabel, zavit v izolirtrak - po vsej verjetnosti je to ignition. Zakaj je pa original radio ugasnil brez tega kabla je pa zanimivo, morda deluje samo na višji napetosti kot je napetost pri ugasnjenem avtu ali kaj podobnega, mora imeti nekaj, kar zazna da je avto ugasnjen...
Samo ni mi pa čisto jasno - ti imaš sedaj na ISO konektorju samo maso in plus? Brez ignition-a? Potem moraš na to mesto povezat rumeno žico, rdečo pa na pin za stalno napetost.

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 To mar 01, 2011 3:04 pm

alex1 je napisal/-a:
marko21 je napisal/-a:

Iz kje pa si?
Bo hitreje, da ti nekdo fizično pomaga, kot preko foruma uči..

lp

Če po resnici povem, nimam pojma kako je zvezano, vem da je en kabel zvezal na drugega, tako da radio ohranja spomin. :D :D

Sem iz koroške, vendar sem med tednom v Novi Gorici.. tako da se vsak petek ter nedeljo vozim mimo LJ...

Če bi bil res kdo tako dober, da bi mi pogledal ali je kakšna možnost (da nebi rabil celotne armaturke trgat zaradi tega kabla) bi bil zelo hvaležen.

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Pe mar 04, 2011 12:18 am

Pravkar sem se spomnil ene od možnih rešitev.....

Ali lahko vežem tisti rumen kabel, ki je iztakjen in je namenjen da vklopi radio ko se pojavi v tem kablu tok na tisti vžigalnik,ki je namenjen tudi polnjenju raznih naprav. Veliko lažjem priklopim kabel tja, kot pa da trgam armaturko ter napeljujem kabel. To bi bila idealna rešitev, saj v tem vžigalniku zmanka toka, ko odvzamem kontakt...

Zanima me samo ali je lahko kaj narobe... ?

Uporabniški avatar
^^[LuKa]^^
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ^^[LuKa]^^ Pe mar 04, 2011 2:22 pm

Jaz mislim da lahko saj je tudi 12V, če se motim me popravite :D

LP Luka
\m/ metal heart is hard to tear apart \m/

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Pe mar 04, 2011 3:13 pm

Si siguren, da vžigalnik ne dela ko vzameš kontakt? Če imaš tam res ignition gor in ni kakšna kot las tanka žica lahko priklopiš tja gor.

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Pe mar 04, 2011 5:02 pm

Skubic je napisal/-a:Si siguren, da vžigalnik ne dela ko vzameš kontakt? Če imaš tam res ignition gor in ni kakšna kot las tanka žica lahko priklopiš tja gor.

Ja 100% sem da se izklopi ko vzamem kontakt, sem pravkar preveril...
No prvo morem menjat varovalko, ker sem pravkar šel gledati če je res tako in sem med kontaktom potisnil not ''fazentrefar'' (kako se temu sploh po slo reče ?) in se je posvetlo, ter skurilo varovalko :D:D.

Drugače pa je sem 100%, ker ko ugasnem avto, se mi garmin napiše da ni več zunanjega napajanja, ter ali nadaljuje na baterije...

Mogoče ve kdo kako bi ta okrogel vžigalnik spravil ven, da bi zadaj lahko vezal kabel iz radia?

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic So mar 05, 2011 7:07 am

Hja, v vsakem primeru bo nekje potrebno nekaj razdreti :) ali je to pri varovalkah, pod volanom, okrog vžigalnika... če seveda želiš priklopiti ignition. Žice boš težko priklopil na sprednji strani :) ne vem kako ima narejeno tvoj, ampak ponavadi ne gre vžigalnik kar tako ven, je treba malo okrog razdreti... ne vem pa, kako si lahko skuril varovalko (s "preizkuševalcem toka" :) ), razen če si hkrati dal na žico in se dotaknil kakšne mase. Morda bi bilo v tvojem primeru vseeno dobro malo preveriti, kakšno polariteto oziroma kakšno napajanje ima posamezna žica. Nebi bilo dobro, da bi v ponedeljek zvečer pisalo, da se radio ne prižge več in da se nekaj iskri :) (malo za šalo, malo za res).

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Sr mar 09, 2011 2:21 pm

Evo sem prišel zadaj do teh kablov ki gredo iz vžigalnika. Zadaj na ta vžigalnik so priklopljeni 4 kabli in sicer: 1 rjav, 1 rumen ter 2 roza-pink barve...

Mogoče kdo ve kateri kabel bi bil ta ignition, da ga potem tudi ''slečem'' ter zraven vežem še ta rumeni kabel na radiu, ki je namenjen za ignition ?

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Sr mar 09, 2011 2:47 pm

Še največja verjetnost je, da je rumeni, ampak to je najbolje s car checom pogledat. Če pa nimaš pa kupi 12v "fasn-prifer" pa poglej :)

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Sr mar 09, 2011 7:07 pm

Skubic je napisal/-a:Še največja verjetnost je, da je rumeni, ampak to je najbolje s car checom pogledat. Če pa nimaš pa kupi 12v "fasn-prifer" pa poglej :)

Hvala, bom pogledal v petek in bomo videli. Mogoče veš zakaj so 4 kabli (pričakovav sem 2 :)) ?

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Sr mar 09, 2011 8:54 pm

Hm, pomojem je še kakšna osvetlitev zdraven, tako da je tisto še en plus oziroma povezava z lučmi (ko prižgeš luči se osvetli krogec okrog), za zadnjo pa nebi točno vedu :)
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost