Disco39 je napisal/-a:Decki tema je hudo vroca (mislim, da nas je precej, ki bi radi imeli nekaj takega v avtu). Kaj pa naprej, ko je hardver postiman? a bodo gor windowsi? Kateri... al je ze kdo razmisljal o linuxu?... pa se to: a si ne bi pri vsej tehniki, ki bi jo ze vtaknil v avto, omislil se GPSa? Ga prodajajo na vicu za 20k sit... indoor varianto na usb 2.0... pa dela z interaktivnim atlasom slovenije, pa z Ozi Explorerjem... karte so pa na serverjih na voljo...
No, prvi, ki je zacel o razstavljanju prenosnika - smo ze probal, pa stvar ne deluje dobr... pa se eno stvar ugotovis - lcd ni touch screen.
cardynal je napisal/-a:evo jz sm zadevo z kr dalec prpelu
in sicer zdj sem se odloču da bom računalnik vgradil v sprednji predal na sopotnikovi strani, zacel sem z izdelavo škatle iz poliestra, napajanje sem porihtu u nulo seveda nisem uporabil razsmirnikaker to bi bil nesmisel! sedaj imam vezje ki da zeljene napetosti.Prenosnika nocem imeti v avtu ker sem zelel narediti z cim manj stroskov in sem dobil kar starega celerona 400mhz-čisto dovolj.zdj pa glede ekrana spredaj bom imel touch screen ki sem ga ze nabavil.Pod stropom pa bom prau tako iz epoksija napravil ohisje, v njega pa vdelau lcd vrjetno 17ko, samo pri tem se nisem prevec razmisljal kak bo z napajanjem ker bo nakup sele drug mesec.za ta mesec sem ze porabil zaloge :
![]()
za usak slucaj pa bom imel se v predalu komolcnika brezzično misko.Glede operacijskega sistema-uporabil bom kar windowse xp in pa program media engine z katerim lahko delas use. ima celo opcijo gps in tv in radijo.Aja gps sem ze razmisljal vendar nisem se prisel tako dalec dela je vec kot prevec. sem pa tudi ze zasledil ta usb gps sam ni mi nekot jasno kak pol to deluje in ce se sploh da dobit potem kaksen program za slovenijo itd
lp,cardynal
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov