kochar je napisal/-a:100W RMS zvočnike za priklop na radio je po mojem bedarija
Ja saj,zvocniki pa zelo dobro igrajo!Se ta teden bom mogoce kupil ojacevalec JBL za avtozvocnike in potem manjka se samo en CARWIN WEGA WOFFER +ojacevalec pa bo to to!!!
lenivec je napisal/-a:s_mande je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:W|zz je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:nobeni ovalci niso vredu nakup
moj emnenje
Zvok pa bi moral biti razporojen po vsem avtomobilu,da je najtaboljsi ucinek-efekt,da zvok nebi bil pravi prvic slisim,pa se to da ce bi imel WOOFER bi bil zvok zanic!Zdaj si pa pljunil na KRBIT!!!Prej bi rekel za tubo!Nevem sicer ima vsak svoj okus,sam glede teh stvari se mi pa zdi da se motis!Lep dan zelim se naprej!s_mande
lol
si že razmilal kdaj da woofer ustvarja pritisk ki je dovol močn za zjebe gibanje ovalca ; in kaj pol igra ovalec, kr nekaj, al pa ga celo zabija. to je prvo!
zvok mora bit razporejen po celem avtomobilu? torej na koncertu maš tut kitarista za sabo, bobnarja na strani itd... če maš dobro sprednji sistem porihtan maš 1000% bolj razporejen zvok. zapreš oči pa maš band pred sabo na havbi in maš lepo filing prostora, kar z ovalci ne dosežeš nikoli. pa da prvič slišiš da zvok nebi bil pravi od ovalcev pol pa res nevem kaj ti poslušaš.
aja pa še to, ne ne motim se
lenivec je napisal/-a:s_mande je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:W|zz je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:nobeni ovalci niso vredu nakup
moj emnenje
Zvok pa bi moral biti razporojen po vsem avtomobilu,da je najtaboljsi ucinek-efekt,da zvok nebi bil pravi prvic slisim,pa se to da ce bi imel WOOFER bi bil zvok zanic!Zdaj si pa pljunil na KRBIT!!!Prej bi rekel za tubo!Nevem sicer ima vsak svoj okus,sam glede teh stvari se mi pa zdi da se motis!Lep dan zelim se naprej!s_mande
lol
si že razmilal kdaj da woofer ustvarja pritisk ki je dovol močn za zjebe gibanje ovalca ; in kaj pol igra ovalec, kr nekaj, al pa ga celo zabija. to je prvo!
zvok mora bit razporejen po celem avtomobilu? torej na koncertu maš tut kitarista za sabo, bobnarja na strani itd... če maš dobro sprednji sistem porihtan maš 1000% bolj razporejen zvok. zapreš oči pa maš band pred sabo na havbi in maš lepo filing prostora, kar z ovalci ne dosežeš nikoli. pa da prvič slišiš da zvok nebi bil pravi od ovalcev pol pa res nevem kaj ti poslušaš.
aja pa še to, ne ne motim se
Skull23 je napisal/-a:golf_c je napisal/-a:lublancan je napisal/-a:Skull23 je napisal/-a:golf_c: kašna firma je pa to? če je kaka x firma je možno da nima še noben izkušenj z njimi...
gor piše magnat
ja...magnat so...magnat Xcess 216
u pa res, nisem niti opazu... nevem, sitnari še malo na aa.com, negdo se bo valda oglasu...
s_mande je napisal/-a:Zvok pa bi moral biti razporojen po vsem avtomobilu,da je najtaboljsi ucinek-efekt,da zvok nebi bil pravi prvic slisim,pa se to da ce bi imel WOOFER bi bil zvok zanic!Zdaj si pa pljunil na KRBIT!!!Prej bi rekel za tubo!Nevem sicer ima vsak svoj okus,sam glede teh stvari se mi pa zdi da se motis!Lep dan zelim se naprej!s_mande
dbola je napisal/-a:s_mande je napisal/-a:Zvok pa bi moral biti razporojen po vsem avtomobilu,da je najtaboljsi ucinek-efekt,da zvok nebi bil pravi prvic slisim,pa se to da ce bi imel WOOFER bi bil zvok zanic!Zdaj si pa pljunil na KRBIT!!!Prej bi rekel za tubo!Nevem sicer ima vsak svoj okus,sam glede teh stvari se mi pa zdi da se motis!Lep dan zelim se naprej!s_mande
Bwahhahahhhahahahahaaaahahahahhahhahahahahahah![]()
Še takih še plosim stlic s_mande! Nauči nas osnov avtoakustike![]()
O bog! Sem že mislu, da bo danes žalosten dan
Gricko je napisal/-a:sub-tuba ni vredu zvokovno zaradi ohišja (karton, ker vibrira, slabih driverjev ,...) in pobere več prostora v prtljažniku, kot kocka!!Drugače pa sama oblika tube, sploh nima slabega zvoka!! Obstaja tuba ( pozabil firmo, ki igra veliko bolje od večine subov!!! cena je primerna) )
dbola je napisal/-a:Nočem bit vseveden ali nesramen (še zdaleč od tega).
Pač ena izmed osnov avtoakustike je da prilagodiš zvok poslušalcu (pač v primeru avtoakustike: vozniku). Zato je pomemben ti. stage. Se pravi dober zvok spredaj. SQ navušenci gredo do te mere, da se poigrajo z delayi (zakasnitvami) in različnimi nastavitvami frekvenčnih rezov itd. in tako ušesom omogočijo kvalitetno poslušanje glasbe. Vendar danes ne bova debatirala o tem.
Tvoje izjava, da mora biti zvok razporejen po vsem vozilu je zmotna. Ker tudi ne sediš po celem avtu ko voziš (ali pa tudi).
Vendar tvoje mnenje ni napačno! Nekaterim je zelo všeč ti. "rear fill". Meni osebno tudi. Svetujem ti, da potem ko boš zmontiral woofer (sub, nizkotonec...) zapreš te ovalce v škatlo in jih porežeš pri določeni frekvenci-le te ti ne morem na pamet povedat, ker je pač odvisno od nastavitev sprednjega sistema in nizkotonca. Jaz sem imel to narejeno od približno 500Hz naprej.
Teli JBL zvočniki so odlična izbira. Imajo lep čist definiran zvok in za ta razred zvočnikov (ovalni koaksialni zvočnik) nenormalno veliko basa. Imel sem jih priložnost slišat pri kolegu. Za ovalce se je odločil, ker mu oblika vozila ne omogoča montaže wooferja (pick up). Zmontiral sem mu jih za sedeže v približno 12l škatlo in z aktivno kretnico porezal nekje do 250Hz. Še vsak laik, ki se je vsedel v njegov avto je iskal woofer![]()
Koliko si odštel za zvočnike? Kolega jih je pred časom kupil v BB za 19.900sit.
Ko boš montiral ojačevalec in woofer ti svetujem obisk foruma www.avtoakustika.com, kjer ti bo(m)do rade volje odgovorili na vprašanja in ti ponudili tudi kakšen praktičen nasvet.
dbola je napisal/-a:Gricko je napisal/-a:sub-tuba ni vredu zvokovno zaradi ohišja (karton, ker vibrira, slabih driverjev ,...) in pobere več prostora v prtljažniku, kot kocka!!Drugače pa sama oblika tube, sploh nima slabega zvoka!! Obstaja tuba ( pozabil firmo, ki igra veliko bolje od večine subov!!! cena je primerna) )
Tuba teoretično ni slabi način za montažo suba. Vendar v tube (narejene iz kaširanega papirja ali tanke plastike) montirajo wooferje nižjega kakovostnega razreda. Zato tudi ne špila kot človek pričakuje.![]()
Dve leti (ali več) nazaj je nekdo na tekmovanju v glasnosti v Šempetru pobral z tubo pokal. Seveda je bila tuba "home made" in z montiranim za tiste čase solidnim kenwoodovim subom.
Tiste dobre tube so bile Bazooka. In še zdaj marsikje po svetu tubam pravijo "bazooka".
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov