Avdiofili, raj za vas...

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande So jan 29, 2005 11:52 am

kochar je napisal/-a:100W RMS zvočnike za priklop na radio je po mojem bedarija ;)

Ja saj,zvocniki pa zelo dobro igrajo!Se ta teden bom mogoce kupil ojacevalec JBL za avtozvocnike in potem manjka se samo en CARWIN WEGA WOFFER +ojacevalec pa bo to to!!!

marcel
Nov uporabnik

Napisal/-a marcel So jan 29, 2005 10:07 pm

jap...ene bo treba res posedt v en dobr sq avto, da slišijo od kje mora prihajat zvok...

razen če ste raje v zakulisiju na koncertu :lol:

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So jan 29, 2005 10:55 pm

lenivec je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:nobeni ovalci niso vredu nakup

moj emnenje

Zvok pa bi moral biti razporojen po vsem avtomobilu,da je najtaboljsi ucinek-efekt,da zvok nebi bil pravi prvic slisim,pa se to da ce bi imel WOOFER bi bil zvok zanic!Zdaj si pa pljunil na KRBIT!!!Prej bi rekel za tubo!Nevem sicer ima vsak svoj okus,sam glede teh stvari se mi pa zdi da se motis!Lep dan zelim se naprej!s_mande

:D
lol ;)
si že razmilal kdaj da woofer ustvarja pritisk ki je dovol močn za zjebe gibanje ovalca ; in kaj pol igra ovalec, kr nekaj, al pa ga celo zabija. to je prvo!
zvok mora bit razporejen po celem avtomobilu? torej na koncertu maš tut kitarista za sabo, bobnarja na strani itd... če maš dobro sprednji sistem porihtan maš 1000% bolj razporejen zvok. zapreš oči pa maš band pred sabo na havbi in maš lepo filing prostora, kar z ovalci ne dosežeš nikoli. pa da prvič slišiš da zvok nebi bil pravi od ovalcev pol pa res nevem kaj ti poslušaš.
aja pa še to, ne ne motim se ;)

moram dati lenivcu prav!!!!

ovalci nikoli ne bojo imeli dobrega zvoka že zaradi oblike membrane!!!
Sicer so se zelo uveljavili v avtih in imajo soliden zvok, ne moreš pa govoriti da ful lepo špilajo!!! Okrogli zvočniki veliko lepše reproducirajo zvok!!

Sicer je pa vse odvisno od tebe in kaj ti paše!
Recimo sam imam glih tko ene ovalce v polici, sub v prtljažniku in soliden sprednji sistem!! Pač mi je všeč rear fill, je pa res da imam sprednji sistem veliko bolj glasno naštiman kot zadnji!!
Sub sicer res lahko uničuje zvok od ovalcev, zato je dobro, da imajo ovalci svojo škatlo , ali pa da imaš zadnje zvočnike na HPass nastavljene in je malo bolje!
Ko si pri meni odklopim ovalce je zvok veliko bolj definiran, vendar imam rad glasno muziko, zato imam rear fill, ki ti nekako naredi stvar bolj glasno, sigurno pa to ni neki SQ sistem!!

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Ne jan 30, 2005 12:12 am

lenivec je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:nobeni ovalci niso vredu nakup

moj emnenje

Zvok pa bi moral biti razporojen po vsem avtomobilu,da je najtaboljsi ucinek-efekt,da zvok nebi bil pravi prvic slisim,pa se to da ce bi imel WOOFER bi bil zvok zanic!Zdaj si pa pljunil na KRBIT!!!Prej bi rekel za tubo!Nevem sicer ima vsak svoj okus,sam glede teh stvari se mi pa zdi da se motis!Lep dan zelim se naprej!s_mande

:D
lol ;)
si že razmilal kdaj da woofer ustvarja pritisk ki je dovol močn za zjebe gibanje ovalca ; in kaj pol igra ovalec, kr nekaj, al pa ga celo zabija. to je prvo!
zvok mora bit razporejen po celem avtomobilu? torej na koncertu maš tut kitarista za sabo, bobnarja na strani itd... če maš dobro sprednji sistem porihtan maš 1000% bolj razporejen zvok. zapreš oči pa maš band pred sabo na havbi in maš lepo filing prostora, kar z ovalci ne dosežeš nikoli. pa da prvič slišiš da zvok nebi bil pravi od ovalcev pol pa res nevem kaj ti poslušaš.
aja pa še to, ne ne motim se ;)

Kaj pa še posliuša elektronsko glasbo? Pri el. glasbi (če se ji lahko sploh reče glasba) ni nobenega stage-a. Kaj pa zdej?

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sinke Ne jan 30, 2005 12:21 am

Mene samo zanima zakaj eni drugim silite nekaj KAR JE VAM VŠEČ :roll:

Če je nekomu všeč zvok iz ovalcev pa naj ma ovalce ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 30, 2005 7:46 am

Ovalce čimprej na ojačevalc...... razlika je kot noč in dan.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Ne jan 30, 2005 10:45 am

Skull23 je napisal/-a:
golf_c je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:
Skull23 je napisal/-a:golf_c: kašna firma je pa to? če je kaka x firma je možno da nima še noben izkušenj z njimi...

gor piše magnat

ja...magnat so...magnat Xcess 216

u pa res, nisem niti opazu... nevem, sitnari še malo na aa.com, negdo se bo valda oglasu...

predn se bo tm kdo oglasu bo spet nov let.....js sm jih kr nabavu.....zmontiru....prklopu na amp....delajo k šus....sm zadovoln
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Ne jan 30, 2005 11:02 am

Golf_c: no super, kolko je pa bila cena?

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Ne jan 30, 2005 1:46 pm

Skull23 je napisal/-a:Golf_c: no super, kolko je pa bila cena?

pru sm mislu kupt 216 clasic....pa so bli u trgovin okol 21k....pol mi je pa kolega zrihtu mal bolše ...xcess 216....sm dau pa zanje 23k....v trgovin so pa pomoje kr tm okol 30...al pa še kšnga jurja več
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Ne jan 30, 2005 3:10 pm

Aj ano kul pol, sem mislu da imaš za tvegat kaj več denarja. Js sem imel magnatove elipse za ene 25k sit in so bre res dobre v primerjavi z drugimi (dražjimi) ki sem jih imel.

dbola
Nov uporabnik

Napisal/-a dbola Ne jan 30, 2005 3:33 pm

s_mande je napisal/-a:Zvok pa bi moral biti razporojen po vsem avtomobilu,da je najtaboljsi ucinek-efekt,da zvok nebi bil pravi prvic slisim,pa se to da ce bi imel WOOFER bi bil zvok zanic!Zdaj si pa pljunil na KRBIT!!!Prej bi rekel za tubo!Nevem sicer ima vsak svoj okus,sam glede teh stvari se mi pa zdi da se motis!Lep dan zelim se naprej!s_mande

Bwahhahahhhahahahahaaaahahahahhahhahahahahahah :rofl

Še takih še plosim stlic s_mande! Nauči nas osnov avtoakustike :con

O bog :pray: ! Sem že mislu, da bo danes žalosten dan :lol:

s_mande
Stalni uporabnik

Napisal/-a s_mande Ne jan 30, 2005 7:20 pm

dbola je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:Zvok pa bi moral biti razporojen po vsem avtomobilu,da je najtaboljsi ucinek-efekt,da zvok nebi bil pravi prvic slisim,pa se to da ce bi imel WOOFER bi bil zvok zanic!Zdaj si pa pljunil na KRBIT!!!Prej bi rekel za tubo!Nevem sicer ima vsak svoj okus,sam glede teh stvari se mi pa zdi da se motis!Lep dan zelim se naprej!s_mande

Bwahhahahhhahahahahaaaahahahahhahhahahahahahah :rofl

Še takih še plosim stlic s_mande! Nauči nas osnov avtoakustike :con

O bog :pray: ! Sem že mislu, da bo danes žalosten dan :lol:

OOO lep vecer zelim,tebi gospod strokovnjak,vsega tega nisem odprl zato da bi se skomerkol prepiral,ampak sem prosil za nasvete in mnenje!
Kupil sem si pa JBL zvocnike predvsem zato ker tudi nekaj dam na kvaliteto in znamko,lahko bi si za ta denar kupil mal mocnejse PIONNER zvocnike in nisem(pa nis bili ovalci)!!!
Da pa ovalci nekomu niso vsec,pa tudi prav,meni moji sluzijo...upam da tebi tvoji tudi!Sploh pa ni to vse,vse ostalo se pride...WOFFER,OJACEVALEC za zvocnike in posebej WOFFER!Moje mnenje je bilo samo to da pac TUBA ni to to,woffer da mnogo vec iz sebe in jaz osebno imam rad da je zvok razporojen po vsem prostoru,ca pa ti tega nemaras pa tudi prav!Vsak pac ima svoj okus...tako da tudi mene ni treba uciti okol teh stvari!
A skoraj sem pozabil baje ovalci pokajo,v primeru da je WOFFER v prtljazniku zaradi pritiska...a pri "okroglih zvocnikih" pa tega ni ali kaj! :EE Lep vecer ti zelim gospod vsevednez pa brez zamere!Lep vecer ti zelim pa poboljsaj se!!! :wiihuu

Se pa vsem zahvaljujem za informacije,nasvete...Lep vecer se naprej!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Ne jan 30, 2005 7:46 pm

s_mande ne bit preveč pameten glede stvari, ki ti niso jasne!
dobro, da se norčujejo ni prav, glede vsega druzga pa ima prav!

kot sem omenil, so se ovalci uveljavili v avtih, kjer itak ni za pričakovati neke hude SQ , vsaj ne med vožnjo!

Drugače mi pa povej , kje si še videl ovalce?? Mogoče na kakem koncertu??
v kinu??, v domačem kinu??.......
(skoraj) niker!!! Zato ker zaradi svoje oblike ne producira zvoka vredu!!
Zakaj- zato, ker je od magneta, do membrane, kjer je vpeta na ohišje različna dolžina!!kar sigurno ne prispeva boljši zvok

Zato ti folk govori, da ovalci nimajo super zvoke, je pa čisto zadovoljivo za normalnega poslušalca, samo ne govori da je to super!! (tudi sam jih imam)

sub-tuba ni vredu zvokovno zaradi ohišja (karton, ker vibrira, slabih driverjev ,...) in pobere več prostora v prtljažniku, kot kocka!!Drugače pa sama oblika tube, sploh nima slabega zvoka!! Obstaja tuba ( pozabil firmo, ki igra veliko bolje od večine subov!!! cena je primerna :twisted: ) )

dobr, dost mam, če te zanimajo podrobnosti, pejt na AA. com in tiste mojstre prepričaj, da imajo ovalci NAJ zvok! in kako super je zvok, ki ne veš iz kje izvira.....

lp

dbola
Nov uporabnik

Napisal/-a dbola Ne jan 30, 2005 7:52 pm

Nočem bit vseveden ali nesramen (še zdaleč od tega ;) ).
Pač ena izmed osnov avtoakustike je da prilagodiš zvok poslušalcu (pač v primeru avtoakustike: vozniku). Zato je pomemben ti. stage. Se pravi dober zvok spredaj. SQ navušenci gredo do te mere, da se poigrajo z delayi (zakasnitvami) in različnimi nastavitvami frekvenčnih rezov itd. in tako ušesom omogočijo kvalitetno poslušanje glasbe. Vendar danes ne bova debatirala o tem.
Tvoje izjava, da mora biti zvok razporejen po vsem vozilu je zmotna. Ker tudi ne sediš po celem avtu ko voziš (ali pa tudi :roll: ).
Vendar tvoje mnenje ni napačno! Nekaterim je zelo všeč ti. "rear fill". Meni osebno tudi. Svetujem ti, da potem ko boš zmontiral woofer (sub, nizkotonec...) zapreš te ovalce v škatlo in jih porežeš pri določeni frekvenci-le te ti ne morem na pamet povedat, ker je pač odvisno od nastavitev sprednjega sistema in nizkotonca. Jaz sem imel to narejeno od približno 500Hz naprej.

Teli JBL zvočniki so odlična izbira. Imajo lep čist definiran zvok in za ta razred zvočnikov (ovalni koaksialni zvočnik) nenormalno veliko basa. Imel sem jih priložnost slišat pri kolegu. Za ovalce se je odločil, ker mu oblika vozila ne omogoča montaže wooferja (pick up). Zmontiral sem mu jih za sedeže v približno 12l škatlo in z aktivno kretnico porezal nekje do 250Hz. Še vsak laik, ki se je vsedel v njegov avto je iskal woofer :DDD
Koliko si odštel za zvočnike? Kolega jih je pred časom kupil v BB za 19.900sit.

Ko boš montiral ojačevalec in woofer ti svetujem obisk foruma www.avtoakustika.com, kjer ti bo(m)do rade volje odgovorili na vprašanja in ti ponudili tudi kakšen praktičen nasvet.

:tomidelej:

dbola
Nov uporabnik

Napisal/-a dbola Ne jan 30, 2005 7:59 pm

Gricko je napisal/-a:sub-tuba ni vredu zvokovno zaradi ohišja (karton, ker vibrira, slabih driverjev ,...) in pobere več prostora v prtljažniku, kot kocka!!Drugače pa sama oblika tube, sploh nima slabega zvoka!! Obstaja tuba ( pozabil firmo, ki igra veliko bolje od večine subov!!! cena je primerna :twisted: ) )

Tuba teoretično ni slabi način za montažo suba. Vendar v tube (narejene iz kaširanega papirja ali tanke plastike) montirajo wooferje nižjega kakovostnega razreda. Zato tudi ne špila kot človek pričakuje. ;)
Dve leti (ali več :roll: ) nazaj je nekdo na tekmovanju v glasnosti v Šempetru pobral z tubo pokal. Seveda je bila tuba "home made" in z montiranim za tiste čase solidnim kenwoodovim subom.

Tiste dobre tube so bile Bazooka. In še zdaj marsikje po svetu tubam pravijo "bazooka".

LP

s_mande
Stalni uporabnik

Napisal/-a s_mande Ne jan 30, 2005 8:01 pm

dbola je napisal/-a:Nočem bit vseveden ali nesramen (še zdaleč od tega ;) ).
Pač ena izmed osnov avtoakustike je da prilagodiš zvok poslušalcu (pač v primeru avtoakustike: vozniku). Zato je pomemben ti. stage. Se pravi dober zvok spredaj. SQ navušenci gredo do te mere, da se poigrajo z delayi (zakasnitvami) in različnimi nastavitvami frekvenčnih rezov itd. in tako ušesom omogočijo kvalitetno poslušanje glasbe. Vendar danes ne bova debatirala o tem.
Tvoje izjava, da mora biti zvok razporejen po vsem vozilu je zmotna. Ker tudi ne sediš po celem avtu ko voziš (ali pa tudi :roll: ).
Vendar tvoje mnenje ni napačno! Nekaterim je zelo všeč ti. "rear fill". Meni osebno tudi. Svetujem ti, da potem ko boš zmontiral woofer (sub, nizkotonec...) zapreš te ovalce v škatlo in jih porežeš pri določeni frekvenci-le te ti ne morem na pamet povedat, ker je pač odvisno od nastavitev sprednjega sistema in nizkotonca. Jaz sem imel to narejeno od približno 500Hz naprej.

Teli JBL zvočniki so odlična izbira. Imajo lep čist definiran zvok in za ta razred zvočnikov (ovalni koaksialni zvočnik) nenormalno veliko basa. Imel sem jih priložnost slišat pri kolegu. Za ovalce se je odločil, ker mu oblika vozila ne omogoča montaže wooferja (pick up). Zmontiral sem mu jih za sedeže v približno 12l škatlo in z aktivno kretnico porezal nekje do 250Hz. Še vsak laik, ki se je vsedel v njegov avto je iskal woofer :DDD
Koliko si odštel za zvočnike? Kolega jih je pred časom kupil v BB za 19.900sit.

Ko boš montiral ojačevalec in woofer ti svetujem obisk foruma www.avtoakustika.com, kjer ti bo(m)do rade volje odgovorili na vprašanja in ti ponudili tudi kakšen praktičen nasvet.

:tomidelej:

Ja hvala na tako lepem odgovoru!Hvala za nasvete,ce bom kaj rabil se zagotov obrnem nate ali pa na www.avtoakustika.com

Za zvocnike sem pa odstel 15.000SIT!Ugodno ni kej!

Lep vecer zelim se naprej pa brez zamere!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Ne jan 30, 2005 8:05 pm

dbola je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:sub-tuba ni vredu zvokovno zaradi ohišja (karton, ker vibrira, slabih driverjev ,...) in pobere več prostora v prtljažniku, kot kocka!!Drugače pa sama oblika tube, sploh nima slabega zvoka!! Obstaja tuba ( pozabil firmo, ki igra veliko bolje od večine subov!!! cena je primerna :twisted: ) )

Tuba teoretično ni slabi način za montažo suba. Vendar v tube (narejene iz kaširanega papirja ali tanke plastike) montirajo wooferje nižjega kakovostnega razreda. Zato tudi ne špila kot človek pričakuje. ;)
Dve leti (ali več :roll: ) nazaj je nekdo na tekmovanju v glasnosti v Šempetru pobral z tubo pokal. Seveda je bila tuba "home made" in z montiranim za tiste čase solidnim kenwoodovim subom.

Tiste dobre tube so bile Bazooka. In še zdaj marsikje po svetu tubam pravijo "bazooka".

LP

ja sej kaj sem pa jaz reku?? :idea:
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov