Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Sr avg 17, 2005 3:41 pm

Še nekaj me zanima glede CarPC-ja, in sicer ali se da tako nastavit da se carpc prižge ko prižgeš radio, in če se potem samodejno zažene npr. Mediacar aplikacija ta deluje tcscreen, kako je z izklopom? Je potrebno vedno v XP iti na Start pa shut down?
l.p.
Born to be wild !

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Sr avg 17, 2005 3:42 pm

Seveda obstaja. Sm si boš mogu potem FM al pa TV kartico dokupit... ponavadi je program že zraven.

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Sr avg 17, 2005 3:51 pm

Omelo je napisal/-a:Seveda obstaja. Sm si boš mogu potem FM al pa TV kartico dokupit... ponavadi je program že zraven.

Jaz sem razmišljal da bi kr izhod iz zvočne kartice povezal na Aux od radija, pa nekako prek remota za ojačevalce vklopil pc v prtljažniku. In potem samo na radiju izberem Aux pa mam še vedno nadzor na subom pa zvočniki, pa tudi tuner in cd mi še vedno v radiju ostaneta. TV tuner bi mogu met pa LCD že gor, tako da rabiš pol sam en star pc v prtljažniku pa USB kabel naprej napeljan za kšn KEY prklopt , pa mogoče wireless ali Bluetooth miško pa tipkovnico pa je to to. Pol sploh tuchscreena skor ne rabiš, samo skrbi me če je slabša slika če ni povezan LCD prek VGA ampak prek S-video, ker cenejši LCD-ji so brez VGA vhoda.

l.p.
Born to be wild !

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Sr avg 17, 2005 4:08 pm

Ta odgovor je bil namenjen Halonu.

Kar pa se tiče priklapljanja... Mislim da je najlažji način da si en gumbek nekam pripelješ za vklop izklop. Itak lahko vse "novejše" računalnike izklopiš na gub in potem računlanik sam izvede Shutdown.

Tvoja ideja z remotom sploh ni slaba, možno je tut to. Samo problem je potem res z izklopom. Razn če bi eno vezje naredu. Potem bi se vrjetno dalo. Sm tak električar pa spet nism. Bo treba odgovor druzga počakat. Kr pa se tiče USBja. Nekje največ 5m naj bi bli dolgi. Zdej pa če maš mal večji avto pa mal zavite kable zna bit že problem.

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Sr avg 17, 2005 4:42 pm

Ja maš prav, čeprav 5m je za veliko večino avtov dost. Zanima me pa še tole in sicer naj pove tisti ki je to že preizkusil; ali je razlika v kvaliteti slike če je PC povezan na avto LCD preko VGA vhoda in med tistim ki je povezan preko S-Videa?
l.p.
Born to be wild !

Halon
Nov uporabnik

Kraj: Šaleška dolina

Napisal/-a Halon So avg 20, 2005 1:03 pm

Ker so displeji na dotik še precej dragi, bi bila možnost tudi na navaden displej in miško, bi pa za pisanje moral imeti obvezno tipkovnico. Kakšna varianta bi pa cenovno bila bolj ugodna.

LP

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport So avg 20, 2005 1:09 pm

A kdo od vas sestavlja take pc-je pa če jih kok bi bla cena??
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo So avg 20, 2005 3:05 pm

Al sam tak PC sestavt je najmanjši problem. Jst sm se mal igrou z navadnim PCjem. Kr ta j***a ke so v avtu so tko 900mhz procesorji... švoh, zaradi porabe elektrike. Jst sm dal (čist za probo) a avto Celerona 2.8D, plato MSI P4MAM z int. grafično, 40gb diska, 512 rama in pa wlan. Napajalnik sm mel 250W, in pa tist razdelilc ki pretvori iz 12 na 220 od belkina. Zadevca je delovala super, pa tut prostora je mal zavzelo. Kul stvar ;) Sm to jst neb v avtu vozu, razn če bi mel enga sm za show...

Halon
Nov uporabnik

Napisal/-a Halon Po avg 22, 2005 5:23 am

A ima že kdo to vgrajeno. Kakšne težave je imel pri montaži.
Na kaj je potrebno najbolj paziti, da bo na koncu delovalo.
Zanima me kako priklopiti na zvočnike, če radio nima audio in.

Hvala
LP

Halon
Nov uporabnik

Napisal/-a Halon So okt 01, 2005 8:28 pm

Zanima me, če bi namesto CarPC uporabil prenosni računalnik. Ali bi to delovalo v kombinaciji z touchscreen LCDjem.

LP

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver So okt 01, 2005 11:36 pm

Bi delovalo. Na VGA izghod na prenosniku prklopš LCD in na USB TS modul pa dela lih tko.

DognerDJ je napisal/-a:Naložiš Windows CME gor pa je!

Lahko poveš kaj več o tem?

Halon
Nov uporabnik

Napisal/-a Halon Ne okt 02, 2005 8:54 pm

Ker ne rabim vsak dan v avtu stvari, ki jih ponuja CarPC, bom nabavil prenosnik za približno enako ceno in ga lahko uporabljam tudi za druge namene. Si bom v prtljažniku naredil polico z priklopi in potegnil kable do monitorja. Lahko bi za prikazovanje uporabil navaden LCD, vendar nebi mogel upravljati z prenosnikom. Bom še mal počakal in si potem nabavil LCD na dotik.

LP

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po okt 03, 2005 7:28 am

Halon je napisal/-a:Zanima me, če bi namesto CarPC uporabil prenosni računalnik. Ali bi to delovalo v kombinaciji z touchscreen LCDjem.

LP

Pa še kako deluje.

Prenosnika si lepo fiksiraš nekam v kuferan, vendar tako da ga lahko v vsakem trenutku vzameš ven. Touchscreen montiraš v konzolo, in to je vsa poanta. Vsi potrebni kabli so že zraven monitorčkov, cene le teh pa se gibljejo od 200 € dalje v Nemčiji.

Jaz mam sicer eno drugo stvar v avtu, namenjeno prav za avto velikosti avtoradia, vendar vam povem da se ne splača. Računalnik si lepo narediš že za 40k, za potrebe v avtu je več kot dovolj.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Halon
Nov uporabnik

Napisal/-a Halon So okt 29, 2005 5:41 pm

Sem nabavil prenosnik in pa GPS miško, da sem malo preizkusil navigacijo.
Moram še nabavit inverter za napajanje, potem si pa vse skupaj zmontiram v prtljažnik.
Glavne zadeve pa še nimam. Sem hotel nabavit LCD na dotik, so pa sedaj v drugi temi (LCD zaslon) predstavljeni dobri DVD z in dash LCD in se bolj navdušujem za nekaj takšnega. Seveda je takoj problem z upravljanjem prenosnika. Kako bi se kaj obneslo, če zmontiram miško, ki ima na vrhu kuglo za upravljanje in jo pritrdim na sredinski naslon za roke.

LP

lufti
Nov uporabnik

Car PC

Napisal/-a lufti To nov 01, 2005 1:59 pm

V veliko pomoc vam bo knjiga:
http://s37.yousendit.com/d.aspx?id=3GBJ ... CFHXMDG7Q4
Srecno

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr dec 07, 2005 2:23 pm

heh, kako pa do zdej nism najdu tele teme.

Jest isto zdej čez zimo nameravam ugraditi PC v avto. Imam 3 opcije, katera je najbolša:
-laptop v predal pri sovozniku in nekak povezati z LCD TS
-tale carPC je novo zame, zgleda super
-en komp sam spacat in nekaj vezat in zažgati avto.

:D
Slika Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr dec 07, 2005 3:06 pm

Laptop.

Hitro ga lahko ven vzameš, na izi montaža.

S CarPCjem je prevelika jeba. Ask me :P
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Sr dec 07, 2005 3:19 pm

Za laptopa se dobi taka docking postaja da ga lažej uporabljaš doma.na postajo priklopiš stacionarni monitor , miško, tipkovnico ... pol pa laptopa samo položiš v to ležišče pa ne rabiš nič preklaplat ... zdaj pač daš zadevo recimo v prtljažnik priklopiš gor pač tuch screen pa po zelji brezzicno tipkovnico in to je to ... seveda pa ce laptopa drugace nimas in ga ne rabis je nesmiselno za to metat toliko denarja pol raje nardis eno fiksno zadevo iz komponent za domac racunalnik.
Slika

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Po feb 20, 2006 10:40 pm

evo moje masine 8)
v primerjavi z motorola a925
Slika
monitorcek touch screen firme xenarc
Slika
ža musko uporabljam media cruiser za, navigacijo zaenkrat tis (kmal pride adria route),za videospote in filme pa bs player
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

joker_1
Nov uporabnik

Napisal/-a joker_1 Če mar 02, 2006 4:54 am

mogoče mal bedasto ? sam useen, kako oz. ali bi se dal uštimat PC DVD enoto za avto...mislim glede štroma...bi blo pa sam za musko...glede zvoka bi pa kr čez slušalke vezu na iso konektor...mam en DVD doma pa bi probal nekak štrom uredit...pa magar na ISO konektor vezal al pa v vtič za vžigalnike...
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost