Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois So maj 19, 2007 8:49 am

Ne pravit da ja brez ojačevalca čisto dovolj ker ni.če imam muziko malo bolj na bass verzijo mi že po 1/2 glasnosti hrešči.no če imaš radio samo za poslušat prometne informacije so že serijski dovolj.
Jaz sem menjal serijske za inpulse(110 RMS) pa sm plastiko vstran rezal ki niti ni tak problem samo dno plastike porežeš ni strahu..vzadi za udobje sopotnikov ene 13ke sony. Pa to mi je tak premalo obvezno je treba dat na ojačevalec,(sledi v kratkem) ker ne mislim več hreščanja poslušatpa čisto brez basa je
.No pa vrata je tudi dobro izolirat Če želite vsaj dokaj kvaliteno muziko imet je potrebno kr nekaj evrčkov ja.

Glede serijskih pa vem samo da je pisalo da so nareti na madžarskem pa da so že na pogled videti katastrofalni.Magnet malo večji od kovanca :D
no če koga zanima kak zgledajo http://206gti.net/doortrim/
Slika pugi.si

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson So maj 19, 2007 9:41 am

Ce kupujesš zvočnike in bodo priklopljeni samo na radio glej da bodo imeli cim vecji db in do 50W RMS-a! Najboljse je pa sprednji locen sistem!

Jes imam prednji sistem Impulse Comp in sem jih imel prikopljene na radio..So igrali kar solidno, ko pa sem kupil ojačevalec (Ground Zero), se je pa kvaliteta ful zboljsala in ful bolj glasno sm lahko poslusal. Zelo velika razlika je! Ce pa se vrata izoliras je pa optimalno!

Lp,
Matej
Passat 1.8T ---> BMW 523i

Sveps
Nov uporabnik

Napisal/-a Sveps So maj 19, 2007 2:17 pm

S čim je najbolje izolirati vrata?

evilson
Novinec

Napisal/-a evilson So maj 19, 2007 2:21 pm

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois So maj 19, 2007 5:52 pm

ja to je cenejša verzija ,če želiš kvaliteto kupi dynamite al pa butyflex.saj je pa cena tam okol 30 bivših jurjev za dvoje vrat

Ej kolk si pa kaj basa pridobil ko si impulze dal na ojačevalec(brez woferja mislim)
Slika pugi.si

evilson
Novinec

Napisal/-a evilson Po maj 21, 2007 2:38 pm

Bassa nisem kaj extra pridobil. Itak ga ne mores ce ni wooferja. V glavnem zvočniki igrajo veliko lepše, čistejše, vse se bolj razločno sliši, bolj glasno lahko poslušam, se pa mid bassi tud vredo slisijo. Itak pa ne mores bassa pricakovat od prednjega sistema. Je pa tudi elo odvisno kako si frekvence nastelas za prednji sistem. Lahko naredis da bo ful bassov, samo ti pol lahko zacne zvocnik fercerat, ne mores vec tako glasno poslusat, pa ostali hi, mid toni niso vec tako cisti.

Lp,
Matej

Uporabniški avatar
prinzigor
Novinec

Napisal/-a prinzigor To maj 22, 2007 3:42 pm

Zois je napisal/-a:ja to je cenejša verzija ,če želiš kvaliteto kupi dynamite al pa butyflex.saj je pa cena tam okol 30 bivših jurjev za dvoje vrat

Ej kolk si pa kaj basa pridobil ko si impulze dal na ojačevalec(brez woferja mislim)

Kake bedarije to pišete ej, pa glih to je ButtyFelx, kar oni tam podajajo. :roll: :roll:
Spletna trgovina CarAudioEmpire.com. Avtoakustika in dodatna oprema za vozila.

Stupoo
Nov uporabnik

Napisal/-a Stupoo Sr maj 23, 2007 12:55 pm

Najcenejša izolacija mislim da je calibrova, cene pa nebi vedel z glave, če koga zanima lahko pogleda na njihovo stran.

Uporabniški avatar
prinzigor
Novinec

Napisal/-a prinzigor So maj 26, 2007 6:30 pm

Kalibrova izolacija žal ni več dobavljiva. Vsaj zaenkrat je do nadaljnega taka informacija.

dr4z7
Nov uporabnik

Napisal/-a dr4z7 To dec 25, 2007 1:01 pm

Pozdrav!

Zanima me kakšne velikosti so zvočniki v 206 (spredaj in zadaj) in kako se za zadnje zvočnike odstrani tista plastika?

LP

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To dec 25, 2007 2:19 pm

preber si temo v kero si lihkar pisal pa ti bo vse jasn glede velikosti zvočnikov.

Lp

Uporabniški avatar
prinzigor
Novinec

Napisal/-a prinzigor To dec 25, 2007 10:10 pm

prinzigor je napisal/-a:Kalibrova izolacija žal ni več dobavljiva. Vsaj zaenkrat je do nadaljnega taka informacija.

Calibrova izolacija je zopet dobavljiva.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To dec 25, 2007 11:00 pm

Ekola : Here it is, the 20W Hungarian-made speaker from Goodmans Loudspeakers Limited. Note its naff almost 100% plastic construction.

nickyf
Nov uporabnik

Peugoet 206 5 vrat, zadnja vrata zvočniki

Napisal/-a nickyf To mar 25, 2008 12:29 pm

Nabavil sem zvočnike za zadnja vrata v Peugeotu 206, ker prej niso bili vgrajeni imam sedaj problem, ker ni kablovja, ampak ko pogledam odzadaj na radio, so vsi kabli, tudi za zadnje zvočnike priklopljeni. Sedaj me zanima ali so kabli speljani do konektorja pri zadnjih vratih in samo v vrata ne? V vratih imam 4 žice, ki zgleda da so vse za daljinski zaklep in tipalo za nezaprta vrata. Kateri pini so za zvočnike na priklopu, če kdo ve, ker se mi ne da vsega razdirat, če ni potrebno .... ?

yoyoy
Nov uporabnik

Napisal/-a yoyoy To feb 24, 2009 10:31 pm

Lp....jst mam pa eno prosnjo....ce mi lahko da kdo kksen nasvet....mam peugeota 206,pa bi si kupu nov ojacevalec,pa nov prednji sistem....pa me zanimajo kksni predlogi...kaj je najbols....recmo prednji sistem do 200 eur in ojacevalec tut tm do 200 eur,upam da se da kej dobrga dobit za ta dnar.:) tko da bi lepo prosu za kksne predloge ce mi lahka napisete al tle al pa poslete mi zasebno sporocilo.Hvala

nickyf
Nov uporabnik

Zvočniki peugeot

Napisal/-a nickyf To feb 24, 2009 11:31 pm

Kar se tiče samega sistema ... spredaj boš moral za druge zvočnike obrezat plastiko ki je za originalnimi zvočniki, kar pa potem povzroči, da basi niso več tako "globoki", sam sem rešil to zadevo da sem vgradil noter peno in stvar je ql... pa obvezno moraš met visokotonce v sprednjih vratih saj lepo zapolnijo zvok. Če v zadnjih vratih nimaš zvočnikov in kablov, potem pejt na sevis pa kupi sponke in jih vgradi direktno v vrata (tam odšraufaj tisto plastiko med vrati in stebrom), najbojše da z multimetrom pomeriš kam moraš spelat ker kabl. Zadnja vrata OBVEZNO obdelaj s peno, saj se mi je zgodilo da moji zvočniki za 100 € niso več delovali po enem mesecu zaradi vlage! Zgleda da pri hitri vožnji vseeno pride toliko vode noter v vrata da jo veter razpiha po zvočnikih in sledi hiter konec zaradi praha v vodi :( Če ne drugo nared obroč iz pene pa jo daj okoli zvočnika. Ne pozabi še dat nekaj med masko in vrati od zadi, ker ti bo plastika drgetala ob močnejših basih, sam sem kupil filc za stole, pa ga prilimal tako da se ga ne vidi na vsakih 10-15 cm.
Moraš pa razumet, da kar koli boš naredil ne bo tisto "tapravo". Če hočeš imeti dobre base boš moral riskirat zadnjo polico, ki je jaz na žalost ne morem ...

Upam, da ti je vsaj malo v pomoč, lp

pugi89
Novinec

Kraj: prevalje

Napisal/-a pugi89 Ne mar 15, 2009 4:27 pm

js bi samo uprašo kako se uzame tam na zadnjih vratih plastika dov da bi zamenjo zvočnike

nickyf
Nov uporabnik

Odgovor

Napisal/-a nickyf Po mar 16, 2009 12:50 am

V držalu za roko je šrauf... tistega odstrani... vzami neko plastiko (trdo) in en izvijač, ravni, malo večji... Začni na tisti strani vrat kjer so tečaji nekje na sredi ali pa malo bolj od spodaj, plastiko prisloni k vratom (plastiko rabiš samo za to da ne poškuduješ vrat) pa pejt z izvijačem not pa malo dvigni, pol pa probaj najt kje je sponka (mislim da jih je ene 8 ) pa tam probaj odpet, boš moral fajn potegnit ven, pri prvih vratih sem jih dve zlomu :( Jaz grem kar s prsti not pa potegnem navzven celotno plastiko, da se sponka odšpiči. Na koncu celotno plastiko dvigni gor, da jo snameš. Če ti bodo sponke ostale v vratih vzami klešče za izolacijo pa prim sponko pa jo obrni v desno stran + potegni ven...

LP

pugi89
Novinec

Kraj: prevalje

Napisal/-a pugi89 Po mar 16, 2009 5:42 pm

aha, no super bom jst to probo, pa bom vido če mi bo to uspelo, veš ka mi še povej a ti maš peugeota 206, kk so vlki zadni zvočniki na vratih.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr mar 18, 2009 6:50 pm

pugi89 je napisal/-a:aha, no super bom jst to probo, pa bom vido če mi bo to uspelo, veš ka mi še povej a ti maš peugeota 206, kk so vlki zadni zvočniki na vratih.

Glede na velikost "mrežice" bi rekel, da okrog 13.
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov