Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To maj 16, 2006 2:24 pm

eclipse_R je napisal/-a:jst mam navadn serijski akku od accenta, k nima glih velik kartkostičnga toka pa amp z več kot kilowatom pa ne utriplje nič.. tut ko je avto ugasnjen..

lp

in potlej zaviješ čokolado v folijo..... :roll:

ali je tist tvoj kW od toxic-a.....
ali se napetost že v štartu tolk seseda da nima več kaj utripat :P
ali imaš vgasnjen radio/amp in zato ne utripa
ali pa lažeš ko pes teče

ne govori takih traparij...če imaš odjem toka cca 80A in pol rečeš da se to na tvojem akuju nič ne pozna :roll: za nameček imaš še navaden aku z cca 60Ah
halo, vsaka sprememba se pozna, pri vgasnjenem še toliko bol!!

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss To maj 16, 2006 7:40 pm

ja res hecni komentarji, no in kok je 35mm2 v preseku, k sm prebrau un komentar sm se skor nasmeju do souz ampak u naslednem je že biu porauk tko da ja niti pod razno si ne bi daju u auto kabl od mestne električne napeljave hahaha kva pa konedenzator, k ga je lih nekdo že omenjou, a ga morm met al ne in pa kko ta zadeva zgleda
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To maj 16, 2006 9:49 pm

hmm nism štromar, sam a ni tak da če luči utripajo pobere električni tok??
Če je tak pol je prešvoh akumulator, ne pa pretanki kabli.
PS: niti nevem če sm prav razumeu zato me ne preveč kregat :oops:
LP Rok

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay To maj 16, 2006 9:59 pm

Da bi bil akumulator ne more bit ker ni tok močna muska notr, verjetno so kabli, jst mam kr močno musko pa mi nč ne utripa pa mam akumulator 12v 55Ah, frend ma pa dvakrat tok v puntotu pa mu tud nč ne utripa.
V big bangu maš prov komplete kablov za musko pa kup najmočnejšo varjanto cca.7000 SIT, pa če ne bo uredu pa pel k enmu avto električarju da ti mal napeljavo prever.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To maj 16, 2006 11:21 pm

RKay je napisal/-a:Da bi bil akumulator ne more bit ker ni tok močna muska notr, verjetno so kabli, jst mam kr močno musko pa mi nč ne utripa pa mam akumulator 12v 55Ah, frend ma pa dvakrat tok v puntotu pa mu tud nč ne utripa.
V big bangu maš prov komplete kablov za musko pa kup najmočnejšo varjanto cca.7000 SIT, pa če ne bo uredu pa pel k enmu avto električarju da ti mal napeljavo prever.

Da uripajo luči je več dejavnikov eden je koliko Ah ima akumulator, drugo je kakšen amp imaš potem prikolpljen na ta aku in koliko ampov, tretjoje debelina kablov, pa še bi se kaj našlo.
najmočnejša varianta kablov pa ni tista za 7k sit (ker ta ima noter samo enih10 mogoče 20 kvadratov kabel, kompleti z 50 kvadratov kablov pa so velikdražji.
Slika

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Sr maj 17, 2006 5:23 am

vrjetn je pa res kabl pretanek, bomo vidl, obstaja pa tut še neka zadeva, sm jo pred nedaunim vidu sam ne vem kko se reče, k je poleg ojačevalca
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Sr maj 17, 2006 8:13 am

RKay je napisal/-a:Da bi bil akumulator ne more bit ker ni tok močna muska notr, verjetno so kabli, jst mam kr močno musko pa mi nč ne utripa pa mam akumulator 12v 55Ah, frend ma pa dvakrat tok v puntotu pa mu tud nč ne utripa.

in ka je za tebe močna muzika? očitno ne kaj preveč če ma kolega 2x močnejšo pa mo nč ne utripa na isti aku!?

pa najmočnejša varijanta 7000 sit :D :D :D

bravo!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne maj 21, 2006 1:30 pm

Gricko je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:jst mam navadn serijski akku od accenta, k nima glih velik kartkostičnga toka pa amp z več kot kilowatom pa ne utriplje nič.. tut ko je avto ugasnjen..

lp

ali pa lažeš ko pes teče

ne govori takih traparij...če imaš odjem toka cca 80A in pol rečeš da se to na tvojem akuju nič ne pozna :roll: za nameček imaš še navaden aku z cca 60Ah

nope rmsi so realni, merjeni pri rahlo boljšem akkuju od mojega (pa to le rahlo boljšem), ojačevalec je izdelave Uroša Starca, ima pa nekje 700 rms-a na 2 ohmih za woofer, 2×100 rms-a za 16ke in okol 2×50 rms-a za tweete..

moči so pa realne, še prej vzete z rezervo, kar pomeni, da ma prej več moči ko manj.. lahko pa tudi njega osebno prašaš, nejbrž ga z akustike poznaš

lp
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne maj 21, 2006 1:56 pm

eclipse_R je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:

lp

ali pa lažeš ko pes teče

nope rmsi so realni, merjeni pri rahlo boljšem akkuju od mojega (pa to le rahlo boljšem), ojačevalec je izdelave Uroša Starca, ima pa nekje 700 rms-a na 2 ohmih za woofer, 2×100 rms-a za 16ke in okol 2×50 rms-a za tweete..

moči so pa realne, še prej vzete z rezervo, kar pomeni, da ma prej več moči ko manj.. lahko pa tudi njega osebno prašaš, nejbrž ga z akustike poznaš

lp

in zdaj si povedal čisto drugo....
tistih 700W je v Dklasi (skor sigurno), kjer je izkoristek ful dobr(cca 90%) napram A ali AB klasi(cca 60%) , ki se ponavadi uporablja za prednji sistem.... torej ne moreš kar tako seštevat...
plus tega kakor vem uroš (urosst -to njega misliš?) dela po naročilu in dela dosti kvalitetne ampe....
in ko nažigaš na ful ti ne verjamem da ti nič ne utripa!!! sploh pa ne pri vgasnjenem avtu!!! ko bom to v real life vidu, ti bom verjel, prej pa ni šans da verjamem da imaš tak odjem toka in se ti ne pozna nihanje na accuju!!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne maj 21, 2006 2:42 pm

ok, pri ugasnjenem avtu na polno še nism probal šopat, sm mel vse notr samo testno, ko sem testiral škatle za woofer, postavitve tweetow, 16k ipd. sm pa tut dost na polno šopov pa nism opazu utripanja (pri prižganem seveda)

nism povedal nč drugega, sam dopolnu sm.. nikjer nism napisu, v kateri klasi je kej.. :P in ja on dela po naročilu in zelo kvalitetne zadeve ;)

res pa je, da možno, da so prisotna kkšna manjša utripanja, sam jst jih v tistih 5 dneh ko sm mel vse v avtu nism opazu.. (res pa je, da nism okol avta hodu pa gledou če utripa kj, sam po cesti ko gledaš luč, ni blo vidt utripanja.

lp
Slika

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Ne maj 21, 2006 3:08 pm

itak da je boglo utripat! S kakimi forami pridejo eni vn!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Ne maj 21, 2006 3:12 pm

lexuss
Kondenzator je priporočljivo da ga maš, ker je manj možnosti da ti bo utripalo!
Tuki je še pa slika kondenzatorja!
Priponke
PCA-1000-Kit.gif
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne maj 21, 2006 4:18 pm

Preden kupiš kondenzator, moraš imeti dobro baterijo, ker noben kondenzator ti ne pomaga, če imaš slabo baterijo iz katere se kond. fila, zato raje dobro baterijo, kot pa slabo in kondenzator.
In utripa ti zaradi pretankih kablov. Men je utripalo, pa sem dau debelejše (20 preseka), kar pomeni 10 premera z izolacijo vred, pa mi ne utripa več oz čist mau, kadar ful buta, mam pa 240 Rms-a, prej pa sm meu premera 5.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po maj 22, 2006 6:57 pm

Cash je napisal/-a:Preden kupiš kondenzator, moraš imeti dobro baterijo, ker noben kondenzator ti ne pomaga, če imaš slabo baterijo iz katere se kond. fila, zato raje dobro baterijo, kot pa slabo in kondenzator.
In utripa ti zaradi pretankih kablov. Men je utripalo, pa sem dau debelejše (20 preseka), kar pomeni 10 premera z izolacijo vred, pa mi ne utripa več oz čist mau, kadar ful buta, mam pa 240 Rms-a, prej pa sm meu premera 5.

Točno tako, prden daš kondenzator noter moraš imet vse drugo dobro poštimano (akumulator, napajanje za AR in ampe...)
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po maj 22, 2006 9:47 pm

Pa maso imej čim krajšo in enako debelo kot napajanje, na radio pa sem jaz dal napajanje z unim kablom, ki je bil prej na ampu (5 premera).
Vse je vezano direkt na baterijo z vmesnimi varovalkami in iz baterije sem dodatno na karoserijo maso potegnil.
Če boš to naredil, bi moralo biti po moje boljše
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov