Avdiofili, raj za vas...

three6
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a three6 So dec 30, 2006 1:43 pm

_bordon_ je napisal/-a:za 60k

glede na to da si reko da je bil novi prek 200k bi reko, da je to kar solidna cena

lp
......................................................................................

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince So dec 30, 2006 3:44 pm

Za moje pojme je kupovanje recimo 4-kanalnega (moči ranga 100W RMS po kanalu)ojačevalca za 250k sit popoln idiotizem (razen v določenih primerih, torej če misliš RESNO tekmovat v SQL-u).

Kot poslušatelj svojega sistema ne boš opazil razlike med tem in za 150k sit cenejšim ojačevalcem (vedno pa obstajajo izjeme).
To je nekaj v stilu tistih ljudi, ki "opazijo" razliko med predvajanjem visokokvalitetnega MP3-ja in audio zapisa v kakršnikoli obliki že. Ko se pa enkrat začnejo taki ljudje še z optiko afnat, pa jaz sam še nekaj proti glavobolu začnem iskat.

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
_bordon_
Stalni uporabnik

Kraj: čežarji, koper

Napisal/-a _bordon_ To jan 02, 2007 2:34 pm

ja mi je že skuru en soob in drugega pa raztrgal :evil: :evil:
prevelik podpis - glej pravilnik!

šaljiču te bre u 3 picke materine

three6
Novinec

Napisal/-a three6 To jan 02, 2007 2:40 pm

_bordon_ je napisal/-a:ja mi je že skuru en soob in drugega pa raztrgal :evil: :evil:

:shock: :shock: :shock:

kak ? :shock:
......................................................................................

Uporabniški avatar
_bordon_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _bordon_ To jan 02, 2007 3:02 pm

sem imel mac audio kao 400w(že odprej) in je zasmrdelo z njega
potem sem dobu na sposojilo drugega (ki sploh newem kakšne firme je ki nič ne piše gor)
in ga je potrgalo
a oječevalec ni bil nastavljen niti na polovico zmogljivosti

three6
Novinec

Napisal/-a three6 To jan 02, 2007 3:23 pm

_bordon_ je napisal/-a:sem imel mac audio kao 400w(že odprej) in je zasmrdelo z njega
potem sem dobu na sposojilo drugega (ki sploh newem kakšne firme je ki nič ne piše gor)
in ga je potrgalo
a oječevalec ni bil nastavljen niti na polovico zmogljivosti

mac audio itaq ni nevem kakšna roba, pa oni no name sub, tak da ni čudno da je odleto

zdaj vidiš da totih 4×75rms ni tak malo ;)

si boš mogo en sub nabavit ki bo temu ojačevalcu primeren ;) in ne neki no name

lp

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To jan 02, 2007 3:25 pm

tut sub za 1000€ boš skuru če ga boš v clip gnal.

Uporabniški avatar
_bordon_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _bordon_ To jan 02, 2007 3:31 pm

S|icKeR je napisal/-a:tut sub za 1000€ boš skuru če ga boš v clip gnal.

ja ja ma sej bom usel še soob od tega tipa ki sem uzel oječevalec
tako da bo uredu

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To jan 02, 2007 6:54 pm

da nebom odpiral nove teme bom kar sem napisal! Zanima me kaj menite o ojačevalcu JBL CS60.4! Sem ga kupil in ga bom potreboval za sprednji sistem zvočnikov! Je 4 kanalni in ima izhoda 4x80W RMS zanima me kaj menite o njemu in če bo dost močn za sprednji sistem? Hvala in lep pozdrav ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Sr jan 03, 2007 8:42 am

TUNING_BOY je napisal/-a:da nebom odpiral nove teme bom kar sem napisal! Zanima me kaj menite o ojačevalcu JBL CS60.4! Sem ga kupil in ga bom potreboval za sprednji sistem zvočnikov! Je 4 kanalni in ima izhoda 4x80W RMS zanima me kaj menite o njemu in če bo dost močn za sprednji sistem? Hvala in lep pozdrav ;)

Kakšen sprednji sistem?
Največji osebni dosežek

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Sr jan 03, 2007 4:45 pm

Vince je napisal/-a:
TUNING_BOY je napisal/-a:da nebom odpiral nove teme bom kar sem napisal! Zanima me kaj menite o ojačevalcu JBL CS60.4! Sem ga kupil in ga bom potreboval za sprednji sistem zvočnikov! Je 4 kanalni in ima izhoda 4x80W RMS zanima me kaj menite o njemu in če bo dost močn za sprednji sistem? Hvala in lep pozdrav ;)

Kakšen sprednji sistem?

Mislil sem za sprednje zvočnike! Nizkotonc pa visokotonc! Pa me zanima kakšne zvočnike mi priporočate za takšen ojačevalec, da bi čim glasnejše pa čisto igralo? Čim cenej pa čim boljše!

Hvala ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr jan 03, 2007 5:46 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:
Vince je napisal/-a:

Kakšen sprednji sistem?

Mislil sem za sprednje zvočnike! Nizkotonc pa visokotonc! Pa me zanima kakšne zvočnike mi priporočate za takšen ojačevalec, da bi čim glasnejše pa čisto igralo? Čim cenej pa čim boljše!

Hvala ;)

še enkrat....kakšen sprednji sistem?

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Sr jan 03, 2007 6:00 pm

Gricko je napisal/-a:
Vince je napisal/-a:

Kakšen sprednji sistem?

Hvala ;)

še enkrat....kakšen sprednji sistem?

Če ne znaš brat pa ne morem pomagat-lepo sm napisal za nizkotonc pa visokotonc!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

three6
Novinec

Napisal/-a three6 Sr jan 03, 2007 6:04 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:Če ne znaš brat pa ne morem pomagat-lepo sm napisal za nizkotonc pa visokotonc!

Gricko te sprašuje za znamko in model sistema, katerega si lastiš ;)

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Sr jan 03, 2007 6:12 pm

three6 je napisal/-a:
TUNING_BOY je napisal/-a:Če ne znaš brat pa ne morem pomagat-lepo sm napisal za nizkotonc pa visokotonc!

Gricko te sprašuje za znamko in model sistema, katerega si lastiš ;)

Zaenkrt še nobega ker se še nism odločil! In sem tudi lepo napisal kaj mi priporočate!? ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Sr jan 03, 2007 10:40 pm

Vince je napisal/-a:

Kakšen sprednji sistem?

Hvala ;)

tu sprašuješ po AMPU in če bo dosti močan za tvoj prednji sistem!
Prednji sistem je ???? ( 2 Way, 3Way,....za 20ksit, za 100ksit??...)
in pol ti mene sprašuješ če ne znam brati???
nauči se pisati bolj razločno oz odgovori na vprašanje boljkonkretno, pa ti lahko potem tudi mi bolj konkretno odgovorimo!!

Ali bo dovolj 80WRMS?? odvisno od sistema ( in ne govorim o nizkotoncih in TW) ampak od kvalitete sistema ....enega bo že trgalo, en se bo šele ogreval pri teh watih....in odvisno je tudi koliko ima realnega RMSja ta amp in pri kakem popačenju

kolikor poznam JBL (ne prav dobro) nima nič kaj nadpovprečnih ampov oz bolj sivo povprečje, medtem ko višje serijo so dobre

PS: če kupuješ oboje, moraš gledati oboje, da bo dobro skupaj igralo...slab sistem na dobrem ampu ....škoda denarje in obratno tudi....
lp

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če jan 04, 2007 3:01 pm

Gricko je napisal/-a:
Vince je napisal/-a:

Kakšen sprednji sistem?

Hvala ;)

tu sprašuješ po AMPU in če bo dosti močan za tvoj prednji sistem!
Prednji sistem je ???? ( 2 Way, 3Way,....za 20ksit, za 100ksit??...)
in pol ti mene sprašuješ če ne znam brati???
nauči se pisati bolj razločno oz odgovori na vprašanje boljkonkretno, pa ti lahko potem tudi mi bolj konkretno odgovorimo!!

Ali bo dovolj 80WRMS?? odvisno od sistema ( in ne govorim o nizkotoncih in TW) ampak od kvalitete sistema ....enega bo že trgalo, en se bo šele ogreval pri teh watih....in odvisno je tudi koliko ima realnega RMSja ta amp in pri kakem popačenju

kolikor poznam JBL (ne prav dobro) nima nič kaj nadpovprečnih ampov oz bolj sivo povprečje, medtem ko višje serijo so dobre

PS: če kupuješ oboje, moraš gledati oboje, da bo dobro skupaj igralo...slab sistem na dobrem ampu ....škoda denarje in obratno tudi....
lp

Hm..rečmo tja do 30-40 čukov oz. 120-170 eurov!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Če jan 04, 2007 8:14 pm

Hm...priporočam ti, da brikaš po dva kanala tega ampa in potem iščeš nekaj v tem rangu moči tudi sprednji sistem. Jaz imam recimo v vsaki vrati po en par tehle http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1330023719&category_id=105&keywords=VPc+172 in moram rečt, da res prenesejo take moči kot so definirane oz. tud pri kakih 50% več niso kazal znakov utrujenosti. Je pa res, da je treba za takle sistem mogoče mal več odštet, vendar moje izkušnje so me naučile, da nimam tok preveč denarja, da bi pocen kupoval.
Imaš pa še kar nekaj drugih proizvajalcev, ki ti lahko ponudijo suplenco za tole, kar ti jaz navajam, s tem, da ni rečeno, da si zazihran v to kar piše v njihovih specifikacijah, četudi boš odštel kar čedno vsoto.
Zgodilo se mi je že, da sem skadil sprednji sistem za 65k sit pa nisem prekoračil njihove navedene RMS moči. Pa da bo jasno, vsi signali, ki sem jih spušal na vse omenjene zvočnike niso bili v clipu.

LP

Vince
Največji osebni dosežek

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Če jan 04, 2007 9:05 pm

za 40ksit se dobi že dokaj dobra stvar.....sicer še zdaleč ne kak hud SQ, ampak za povprečnega oz malce nadpovprečnega poslušalca vrh glave!
moraš pa vedeti da tak sistem se ne splača dati direkt v vrata, brez da bi jih porihtal (utrdil, izoliral) ali pa naredil škatle...saj če tega ne narediš zvočniki ne bodo mogli odigrati tako kot bi morali....sicer bodo še vedno igrali lepše kot eni za 20k sit (sicer to ni nujno, je pa v večini tako), ampak jih ne boš izkoristil!

tako da ti priporočam raje kakih 10ksit manj za zvočnike in teh 10 k sit porabi za rihtanje vrat....rezultat bo boljši!

zvočniki za 30ksit in zrihtana vrata lahko igrajo bolje, lepše kot zvočniki za 80ksit v slabih vratih!

za izbirati maš dosti firm...rainbow,ground zero, BP,DLS,AudioSystem,uP.....in še marsikaj bi se našlo

PS:za take zvočnike rabiš oz je priporočljivo tudi soliden amp in ne kake toxic varjante

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če jan 04, 2007 9:24 pm

Ja tist za izloranje ne skrbet, na tisto sm prvo pomisli, ker mi gre na k**ac če se iz avta več sliši ko v avtu! Drugače pa mam tud woofer ki naj bi meu 1000W RMS, pa me zanima kak ojačevalec bi za to rabu oz. mi priporočata, mam enga vendar ne zadovoljuje potreb!

Hvala
__+__ 2FAST 4YOU__+__
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov